2016 m. kovo 22 d., antradienis

Orkaitėje kepti kiaušiniai su Chorizo dešra ir sūriu / Baked Eggs with Chorizo and Cheese


Orkaitėje kepti kiaušiniai su Chorizo dešra ir sūriu.


Pabodo įprastai keptuvėje kepti kiaušiniai? Pabandykite šiuos su Chorizo dešra, sūriu, pomidorų pasta ir grietinėle. Labai skanu, paprasta ir greita. 



Patarimai, pastebėjimai. Pomidorų pastos galite nenaudoti, jei nenorite.
Indelius sustatykite ant skardos, jei kas netyčia išbėgs per kraštus, bus apsaugota orkaitė.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Orkaitėje kepti kiaušiniai su Chorizo dešra ir sūriu
Receptas adaptuotas iš Rachel Allen knygos 'Food for Living'


Ingredientai
4 nedideliems (150 ml) keramikiniams indeliams

2 šaukštai pomidorų pastos (nebūtinai)
4 šaukštai grietinėlės
Druskos, pipirų pagal skonį
16 plonų Chorizo dešros griežinėlių
8 vidutiniai kiaušiniai
2 šaukštai su kaupu tarkuoto Čederio sūrio


Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių.
  2. Pomidorų pastą ir grietinėlę sumaišykite, paskaninkite druska, pipirais.
  3. Į keramikinius indelius dėkite po truputį pomidorų-grietinėlės mišinio (pusę pasilikite). Dėkite kelis gabaliukus dešros.
  4. Į kiekvieną keramikinį indelį įmuškite po du kiaušinius. Uždėkite dar kelis gabaliukus dešros, sudėkite likusį pomidorų-grietinėlės mišinį. Apibarstykite tarkuotu sūriu.
  5. Kepkite 9-12 minučių, kol kiaušinis sutvirtės.
  6. Tiekite su skrudinta duona.


Oven Baked Eggs with Chorizo, Cream and Cheese recipe.

Baked Eggs with Chorizo and Cheese
Recipe adapted from Rachel Allen's book 'Food for Living'

Ingredients
For 4 (150 ml) ramekins


2 tbsp tomato puree (optional)
4 tbsp double cream
Salt and pepper to taste
16 thin slices of Chorizo
8 medium eggs
2 tbsp grated Cheddar cheese

Instructions

  1. Preheat the oven to 230 degrees.
  2. Mix the tomato puree and cream until smooth. Season with salt and pepper.
  3. Spoon half of the mixture to the ramekins. Add two slices of Chorizo to each dish.
  4. Crack two eggs into each dish, top with remaining chorizo and tomato-cream mixture. Sprinkle with Cheddar. 
  5. Bake for 9-12 minutes, or until the eggs are set.
  6. Serve with toasted bread.





Komentarų nėra :

Printfriendly