Vištienos troškinys su bulvėmis, pupomis, kukurūzais ir pomidorais bei baltu padažu.
Šiandien sprendžiau dilemą, kokiu nesaldžiu receptu pasidalinti pirmiausiai. Turiu penkis receptus laukiančius eilės. Kažkodėl buvo sunku išsirinkti, todėl paprašiau pagalbos savo skaitytojų Facebook'e. Daugiausiai norinčių buvo būtent šio recepto, nes skamba paslaptingai ir sezoniškai, matyt.
Iš tiesų, nežinau, kodėl šis receptas taip pavasariškai pavadintas, greičiausiai dėl spalvų įvairovės - geltonos, žalios, raudonos.
Man receptas patiko, nes paprastai, greitai pagaminamas, viskas viename puode, o produktai maistingi: vištiena, bulvės, pupos, kukurūzai, pomidorai. Su pupomis ir kukurūzais mažai ką gaminu ir atsargų šaldiklyje turiu prikaupusi. Buvo gera proga jas sunaudoti ir paįvairinti mūsų mitybą.
Patiekalas gana švelnaus skonio, truputį saldumo turintis (iš kukurūzų). Pomidorai čia tiesiog sužiba savo ryškumu (skonine prasme), priduoda gaivumo, rūgštelės, savotiško kontrasto.
Skanus patiekalas, dar tikrai gaminsiu.
Patarimai, pastebėjimai. Vietoj kreminio sūrio galima naudoti ir grietinėlę.
Aš naudojau itališką kumpį-šoninę - 'pančetą'.
Jei norite vištienos krentančios nuo kaulo, virkite ją ilgiau. Man labiau patinka, kai vištienos mėsa būna minkšta minkšta ir krenta nuo kaulo, todėl kitąkart virsiu truputį ilgiau.
Iš tiesų, nežinau, kodėl šis receptas taip pavasariškai pavadintas, greičiausiai dėl spalvų įvairovės - geltonos, žalios, raudonos.
Man receptas patiko, nes paprastai, greitai pagaminamas, viskas viename puode, o produktai maistingi: vištiena, bulvės, pupos, kukurūzai, pomidorai. Su pupomis ir kukurūzais mažai ką gaminu ir atsargų šaldiklyje turiu prikaupusi. Buvo gera proga jas sunaudoti ir paįvairinti mūsų mitybą.
Patiekalas gana švelnaus skonio, truputį saldumo turintis (iš kukurūzų). Pomidorai čia tiesiog sužiba savo ryškumu (skonine prasme), priduoda gaivumo, rūgštelės, savotiško kontrasto.
Skanus patiekalas, dar tikrai gaminsiu.
Patarimai, pastebėjimai. Vietoj kreminio sūrio galima naudoti ir grietinėlę.
Aš naudojau itališką kumpį-šoninę - 'pančetą'.
Jei norite vištienos krentančios nuo kaulo, virkite ją ilgiau. Man labiau patinka, kai vištienos mėsa būna minkšta minkšta ir krenta nuo kaulo, todėl kitąkart virsiu truputį ilgiau.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Pavasariškas vištienos troškinys
Receptas adaptuotas iš žurnalo 'Good Food: One Pots'
Ingredientai
8 vištienos šlaunelės
2 šaukštai miltų
Druskos, pipirų pagal skonį
100 g šviežios šoninės, pjaustytos kubeliais
400 ml vištienos sultinio
500 g mažų bulvių, pjaustytų pusiau
200 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
200 g išlukštentų žaliųjų pupų, šviežių ar šaldytų
200 g kukurūzų, šviežių ar šaldytų
200 g vyšninių pomidorų, pjaustytų pusiau
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai miltų
Druskos, pipirų pagal skonį
100 g šviežios šoninės, pjaustytos kubeliais
400 ml vištienos sultinio
500 g mažų bulvių, pjaustytų pusiau
200 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
200 g išlukštentų žaliųjų pupų, šviežių ar šaldytų
200 g kukurūzų, šviežių ar šaldytų
200 g vyšninių pomidorų, pjaustytų pusiau
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
- Vištieną pabarstykite druska, pipirais ir miltais. Viską įmasažuokite.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite vištieną iš abiejų pusių, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę dėkite šoninę, kepkite 5 minutes, kol apskrus.
- Vištieną sudėkite atgal į keptuvę, pilkite sultinio, uždenkite dangčiu, palaukite, kol užvirs ir virkite 30 minučių.
- Tuo tarpu puode su pasūdytu vandeniu išvirkite bulves, kol jos suminkštės. Nukoškite.
- Kai vištiena baigs virti, sudėkite bulves, visas daržoves ir kreminį sūrį. Paskaninkite druska, pipirais. Virkite dar 5 minutes.
Spring Chicken Stew recipe.
Spring Chicken Stew
Recipe adapted from the magazine 'Good Food: One Pots'
Ingredients
8 chicken thighs
2 tbsp plain flour
Salt and pepper to taste
100 g streaky bacon or pancetta, chopped
400 ml chicken stock
500 g baby potatoes, halved
200 g cream cheese
200 g broad beans, podded (fresh or frozen)
200 g sweetcorn (fresh or frozen)
200 g cherry tomatoes, halved
1 tbsp olive oil
8 chicken thighs
2 tbsp plain flour
Salt and pepper to taste
100 g streaky bacon or pancetta, chopped
400 ml chicken stock
500 g baby potatoes, halved
200 g cream cheese
200 g broad beans, podded (fresh or frozen)
200 g sweetcorn (fresh or frozen)
200 g cherry tomatoes, halved
1 tbsp olive oil
Instructions
- Season chicken with salt, pepper and dust it with the flour.
- Heat the oil in a deep pan and brown the chicken. Transfer to a plate.
- Add the bacon to the same pan and fry for 5 minutes.
- Return the chicken to the pan, add the stock, cover, boil and simmer for 30 minutes.
- Meanwhile in a pot with salted water cook the potatoes until tender. Drain them.
- Add the potatoes, all the veggies and cream cheese to the pan, season and simmer for 5 minutes.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą