2016 m. kovo 21 d., pirmadienis

Rikotos blynai su mėlynėmis / Ricotta and Blueberry Pancakes


Rikotos blynai su mėlynėmis.


Jau labai vėlus vakaras. Tiksliau naktis. Vis dar rašau... Labai norėjosi šįvakar sudėti, kuo daugiau receptų. Kiek įmanoma, žinoma. Bus Jums paskaitymo, o man apsišvarins kompiuterio 'Food' failas. Prisikaupė receptų vertų Jūsų dėmesio ir mano bibliotekos papildymo. 
Rikotos blynai su mėlynėmis - tikrai verti Jūsų dėmesio. Labai skanūs, nesudėtingi. Tiks bet kuriai dienos daliai... Ne vien pusryčiams. 


Patarimai, pastebėjimai. Blynus į keptuvę dedu su matavimo puodeliu 60 ml. 
Patys blynai nėra labai saldūs. Jei tieksite su medumi ar klevų sirupu saldumo tikrai užteks. Jei ne, galima į tešlą įdėti ir daugiau cukraus. 
Aš valgiau su klevų sirupu. Nuotraukose būtent klevų sirupas, o ne kokie riebalai! Kodėl tą akcentuoju? Kartais visokių keistų komentarų tenka paskaityti. Visiems keistuoliams užbėgu už akių. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Rikotos blynai su mėlynėmis
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'Ultimate Cookery Course'

Ingredientai
8 blynams

125 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 šaukštas cukraus
2 kiaušiniai, atskirti
100 ml pieno
125 g rikotos
100 g šviežių mėlynių ar šilauogių

Gaminimo eiga
  1. Dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską. Įmaišykite cukrų. 
  2. Miltuose padarykite duobutę, suleiskite kiaušinių trynius. Po truputį pilkite pieną ir viską maišykite. 
  3. Įmaišykite rikotą ir mėlynes.
  4. Kiaušinių baltymus išplakite. Dalimis įmaišykite į tešlą.
  5. Blynus kepkite gerai įkaitusioje keptuvėje su trupučiu aliejaus ir gabalėliu sviesto. 
  6. Tiekite su medumi ar klevų sirupu, graikišku jogurtu ir mėlynėmis. 



Very delicious ricotta, blueberry pancakes.

Ricotta and Blueberry Pancakes
Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'Ultimate Cookery Course'

Ingredients
For 8 pancakes

125 g plain flour
1 tsp baking powder
A pinch of salt
1 tbsp sugar
2 eggs, separated
100 ml milk
125 g ricotta
100 g fresh blueberries

Instructions
  1. In a bowl sift the flour, baking powder and salt. Stir in the sugar.
  2. Make a well in the flour, add the egg yolks. Gradually add the milk and whisk slowly. 
  3. Fold in the ricotta and blueberries.
  4. In a separate bowl, whisk the egg whites. Gradually add to the batter. 
  5. Heat a frying pan with a dash of oil and a knob of butter. Cook the pancakes in small batches. 
  6. Serve with a drizzle of honey or maple syrup, Greek yoghurt and fresh blueberries.



Komentarų nėra :

Printfriendly