Sodos duona su sėklomis.
Toliau save mokau kepimo pagrindų. Šypt. Dar viena sodos duona. Receptas praktiškai tas pats, tik šįkart duona praturtinta sėklomis: sezamais, linų sėmenimis ir aguonomis.
Taip pat pabandžiau padidinti orkaitės temperatūrą ir labiau duoną apskrudinti. Gavosi kietesni pluta.
Planuose dar viena sodos duona. Oh žinau, nuobodu ir neypatingai skanu, tačiau ši patirtis man puiki mokykla. Labai noriu, kuo daugiau sužinoti, įsigilinti į temą, išbandyti naujus skonius. Gal kas iš Jūsų sugalvos kartu pasimokyti, ar tiesiog išbandyti, jei niekada nebandė, o gal kažkas mėgsta šią duoną? Galbūt... Dalinuosi.
Patarimai, pastebėjimai. Dėjau sezamų sėklas, linų sėmenis ir aguonas. Kepiau iš pusės normos.
Mums ši duona skaniausia su sviestu, rūkyta lašiša, agurkais ir kaparėliais.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Sodos duona su sėklomis
Receptas adaptuotas iš Susan Spaull ir Fiona Burrell knygos 'Leiths Baking Bible'
Ingredientai
Ingredientai
225 g pilno grūdo kvietinių miltų
225 g baltų kvietinių miltų
2 šaukšteliai sodos
1 1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštas cukraus
55 g šalto sviesto
6 šaukštai įvairių sėklų (sezamo, saulėgrąžų, aguonų, linų sėmenų)
400 ml kefyro ar pasukų
Gaminimo eiga
225 g baltų kvietinių miltų
2 šaukšteliai sodos
1 1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštas cukraus
55 g šalto sviesto
6 šaukštai įvairių sėklų (sezamo, saulėgrąžų, aguonų, linų sėmenų)
400 ml kefyro ar pasukų
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo sodą ir druską. Persijokite 3 kartus. Likusias kviečių sėlenas, pasilikite duonai apibarstyti.
- Į miltus dėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišykite cukrų ir sėklas.
- Miltuose padarykite duobutę, supilkite kefyrą, išmaišykite šaukštu, tada suminkykite tešlą. Minkykite tik tiek, kad sušoktų viskas į vieną gabalą.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus išverskite tešlą, šiek tiek paminkykite, suformuokite apvalų diską. Paploninkite viršų pirštais.
- Dėkite tešlą ant kepimo formos, aštriu peiliu giliai įpjaukite kryžių (X). Viršų apibarstykite likusiomis kviečių sėlenomis.
- Kepkite apie 35-40 minučių arba, kol visiškai iškeps.
Quick Seeded Soda Bread Recipe.
Seeded Soda Bread
Recipe adapted from the Susan Spaull's & Fiona Burrell's book 'Leiths Baking Bible'
Ingredients
225 g wholemeal flour
225 g strong white flour
2 tsp baking soda
1 1/2 tsp salt
1 tbsp sugar
55 g cold butter
6 tbsp various seeds (sesame, linseeds, sunflower, poppy seeds)
400 ml buttermilk
225 g strong white flour
2 tsp baking soda
1 1/2 tsp salt
1 tbsp sugar
55 g cold butter
6 tbsp various seeds (sesame, linseeds, sunflower, poppy seeds)
400 ml buttermilk
Instructions
- Preheat the oven to 200 degrees. Line the baking sheet with baking paper.
- Sift the flour, salt and soda into the bowl 3 times. Reserve any barn left.
- Cut the butter into cubes, rub into the flour. Stir in the sugar and seeds.
- Make a well, stir in the buttermilk to make a soft dough.
- Knead lightly to bring together into the round.
- Place on the baking sheet, make a deep cross in the center of the bread (with a sharp knife or dough scraper), sprinkle with the reserved barn.
- Bake for 35-40 minutes or until cooked through.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą