Žuvies pyragas su bulvių košės plutele ir nerealiai skaniu padažu.
Antrą dieną iš eilės valgėm nuostabius pietus. Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas. Bet jei iš tiesų taip ir yra? Na, kas pasitiki, tas patikės ir šį kartą, o kas ne, tam čia ne vieta. Šypt.
Apie žuvies pyragą... Jo pažiba - puikus padažas - sodraus, ryškaus ir užbaigto skonio. Parmezano sūris viską užtvirtina, krapai - malonus, švelnus priedas.
Patiekalas tikrai vertas dėmesio ir pastangų. Vaikams taip pat tinkamas! Mano mažoji valgė ir čepsėjo: 'mmm...'. Kuri gi mama nesidžiaugs, kai vaikas taip noriai valgo žuvį (dar dviejų rūšių). Plojau rankomis ir šypsojausi pro lūpų kamputį! Žuvies pyragas bus dažniau įtraukiamas į mūsų meniu.
Patarimai, pastebėjimai. Pyragus galima kepti tiek mažuose keramikiniuose indeliuose, tiek vienam dideliam. Kaip Jums patogiau... Mažus indelius rekomenduoju, jei turite vaikų. Mano dukrai patiko turėti savo atskirą porciją ir valgyti tiesiai iš indelio.
Galima daryti morkų-bulvių košę. Tokiu atveju pusę bulvių pakeiskite morkomis.
Indelius/indą pastatykite ant skardos, jei netyčia padažas išbėgs pro kraštus, nesuteps orkaitės.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Apie žuvies pyragą... Jo pažiba - puikus padažas - sodraus, ryškaus ir užbaigto skonio. Parmezano sūris viską užtvirtina, krapai - malonus, švelnus priedas.
Patiekalas tikrai vertas dėmesio ir pastangų. Vaikams taip pat tinkamas! Mano mažoji valgė ir čepsėjo: 'mmm...'. Kuri gi mama nesidžiaugs, kai vaikas taip noriai valgo žuvį (dar dviejų rūšių). Plojau rankomis ir šypsojausi pro lūpų kamputį! Žuvies pyragas bus dažniau įtraukiamas į mūsų meniu.
Patarimai, pastebėjimai. Pyragus galima kepti tiek mažuose keramikiniuose indeliuose, tiek vienam dideliam. Kaip Jums patogiau... Mažus indelius rekomenduoju, jei turite vaikų. Mano dukrai patiko turėti savo atskirą porciją ir valgyti tiesiai iš indelio.
Galima daryti morkų-bulvių košę. Tokiu atveju pusę bulvių pakeiskite morkomis.
Indelius/indą pastatykite ant skardos, jei netyčia padažas išbėgs pro kraštus, nesuteps orkaitės.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Žuvies pyragas
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'
Ingredientai
Bulvių košei
700 g bulvių, jau nuluptų
30 g sviesto
6 šaukštai pieno
Druskos, pipirų pagal skonį
Žuvies įdarui
300 g lašišos, pjaustytos 2 cm gabaliukais
300 g menkės, pjaustytos 2 cm gabaliukais
100 g šaldytų žirnelių
Druskos, pipirų pagal skonį
Padažui
45 g sviesto
1 didelio askaloninio svogūno ar įprasto, smulkiai pjaustyto
2 šaukštai baltojo vyno acto
45 g miltų
450 ml žuvies sultinio
40 g Parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto
6 šaukštai grietinėlės (36 proc.)
1 šaukštas šviežių krapų, smulkintų
Aptepimui
Plakto kiaušinio
Gaminimo eiga
- Bulves nulupkite, supjaustykite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tuomet nukoškite, sutrinkite, įpilkite pieno, įdėkite sviesto, druskos, pipirų. Viską gerai sumaišykite.
- Padažui į keptuvę dėkite sviestą ir svogūnus, kepkite apie 5-6 minutes, kol suminkštės. Supilkite vyno actą, pavirkite 2-3 minutes, kol skystis išgaruos. Sudėkite miltus, maišydami pakepkite minutę. Supilkite sultinį, užvirkite ir virkite, kol padažas sutirštės. Įtarkuokite Parmezano, nukelkite nuo ugnies, įmaišykite grietinėlę ir krapus.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
- Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių žuvį, žirnelius. Paskaninkite trupučiu druskos, pipirais.
- Keramikiniuose indeliuose (arba viename dideliame inde) paskleiskite žuvį, dosniai užpilkite padažo, ant viršaus tolygiai paskirstykite bulvių košę. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Statykite indelius/indą ant didesnės skardos.
- Kepkite 20-25 minutes.
Fish Pie recipe.
Fish Pie
Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Annabel's Family Cookbook'
Ingredients
For the mashed potatoes
700 potatoes, peeled
30 g butter
6 tbsp milk
Salt and pepper to taste
For the fish filling
300 g fresh salmon, cut into 2 cm pieces
300 g fresh cod, cut into 2 cm pieces
700 potatoes, peeled
30 g butter
6 tbsp milk
Salt and pepper to taste
For the fish filling
300 g fresh salmon, cut into 2 cm pieces
300 g fresh cod, cut into 2 cm pieces
100 g frozen peas
Salt and pepper to taste
For the sauce
45 g butter
1 large shallot, finelly chopped
2 tbsp white wine vinegar
45 g plain flour
450 ml fish stock
40 g Parmesan cheese, finely grated
6 tbsp double cream
1 tbsp fresh chopped dill
To glaze
Beaten egg
Instructions
- Peel the potatoes, cut into smaller pieces, add to the salted water and boil until tender. Then mashed them, add butter, milk, season with salt and pepper. Set aside.
- To make the sauce add the butter and shallot to a hot skillet and cook for 5-6 minutes until soft. Pour the vinegar, cook for 2-3 minutes. Add the flour, cook for a minutes. Then stir in the stock, boil and simmer until thickens. Add the grated Parmesan cheese, remove from the heat. Then add the cream, chopped dill, season with salt and pepper.
- Preheat the oven to 200 degrees.
- In a bowl mix together salmon, cod, peas and salt, pepper.
- Place the fish mixture to the ramekins or one large dish, pour over the sauce, spread the mashed potatoes on top. Brush with the beaten egg. Put the ramekins or large baking dish on a baking sheet.
- Bake for 20-25 minutes.
4 komentarai :
Tikrai puikus. Jau ne kartą gaminom ir tikrai gaminsim vėl ir vėl :)
Aciu :) Smagu girdeti
sveiki, ar uztenktu sito kiekio 5 zmonems?
Manau turetu uztekti. Taciau valgytojai valgytojams nelygus :)
Rašyti komentarą