Labai skanios angliškos bandelės su sūriu.
Dar vienas angliškas kepinys, dar vienos tradicinės bandelės (scone'ai). Šį kartą kepiau su sūriu. Pasakiškos bandelės. Skanu valgyti tiek su sviestu vienas, tiek prie kokios sriubos ar troškinio.
Po šių iškeptų ir išragautų bandelių manau, jog jau gerai suprantu jų gaminimo procesą, techniką, o rezultatai - puikūs - labai džiugina.
Patarimai, pastebėjimai. Patarimų kaip iškepti tobulas tokio tipo bandeles, rasite čia. Rašiau apie tai visai neseniai, nesikartosiu.
Čederio sūrį tarkavau burokine tarka, Parmezaną - smulkia tarka.
Naudojau 5 cm skersmens lygią sausainių formelę bandelėms išspausti.
Priklausomai nuo dydžio bandelių turėtų gautis 9-12 vienetų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Angliškos bandelės su sūriu
Receptas adaptuotas iš Anneka Manning knygos 'Mastering the Art of Baking'
Ingredientai
375 g miltų kepiniams (jei neturite, receptas čia)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
60 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais
250 ml pieno
50 g Čederio sūrio, stambiai tarkuoto
25 g Parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto
Aptepimui
Truputis pieno
Viršui apibarstyti
25 g Čederio sūrio, stambiai tarkuoto
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišykite abiejų rūšių sūrius.
- Miltuose padarykite duobutę, supilkite pieną. Viską maišykite staliniu peiliu imituodami pjovimo veiksmus, kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.
- Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkykite, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiokite ar suspauskite rankomis iki 2.5 cm storio. Lygia sausainių formele (5 cm skersmens) vienu judesiu išspauskite bandeles.
- Sudėkite bandeles ant skardos, viršų aptepkite pienu bei apibarstykite tarkuotu Čederiu.
- Kepkite apie 10-12 minučių, arba kol gražiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią, ji atrodys tuščiavidurinė.
Perfect Cheese Scones Recipe.
Cheese Scones
Recipe adapted from Anneka Manning's book 'Mastering the Art of Baking'
Ingredients
375 g self-raising flour (if not available, recipe is here)
1 tsp baking powder
Pinch of salt
60 g cold butter, cubed
250 ml milk
50 g Cheddar cheese, coarsely grated
25 g Parmesan cheese, finely grated
To glaze
Some more milk
To sprinkle
25 g Cheddar cheese, coarsely grated
375 g self-raising flour (if not available, recipe is here)
1 tsp baking powder
Pinch of salt
60 g cold butter, cubed
250 ml milk
50 g Cheddar cheese, coarsely grated
25 g Parmesan cheese, finely grated
To glaze
Some more milk
To sprinkle
25 g Cheddar cheese, coarsely grated
Instructions
- Heat the oven to 220 degrees. Line your baking sheet with baking paper.
- Sift the flour, baking powder with the salt. Rub in the cold butter until the mixture resembles breadcrumbs. Stir in the cheeses.
- Make a well in the flour, pour the milk and mix to a soft, spongy dough with a knife.
- On a floured surface, knead the dough very lightly until it is just smooth. Roll or press out to about 2,5 cm thick and stamp into rounds with a small pastry cutter (5 cm).
- Brush the scones with milk and sprinkle with Cheddar.
- Bake the scones for 10-12 minutes, or until well risen and brown.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą