Bananų keksiukai su graikiniais riešutais.
Šiuo metu daugiausiai 'drauguju' su keksiukais. Po truputį, neskubėdama bandau naujus receptus. Vienas iš jų - Bananų keksiukai su riešutais.
Skanūs, minkšti, saldūs bananiniai keksiukai apibarstyti graikiniais riešutais. Patiko!
Skanūs, minkšti, saldūs bananiniai keksiukai apibarstyti graikiniais riešutais. Patiko!
Patarimai, pastebėjimai. Keksiukams naudojau specialius miltus kepiniams. Kaip juos susimaišyti, receptą nurodžiau ir apie tai kalbėjau ne vieną kartą. Tačiau vis tiek gaunu klausimų ar tikrai tiek daug reikia kepimo miltelių. Šimtąjį kartą kartoju: 'taip, tikrai'. Jeigu Jums baisiai skamba ir nenorite tiek dėti, visada galite dėti mažiau. Keksiukai iškils ir su trupučiu mažiau...
Keksiukus kepiau be popierinių formelių, bet jei norite galite kepti ir formelėse. Savo keksiukų formą išpurškiau purškiamu aliejumi ir ištepiau, kad keksiukai nepriliptų.
Riešutus lengvai į tešlą įspaudžiau, kad keksiukams bekylant visi nenukristų.
Gaunasi 12 keksiukų.
Riešutus lengvai į tešlą įspaudžiau, kad keksiukams bekylant visi nenukristų.
Gaunasi 12 keksiukų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Bananų keksiukai su riešutais
Receptas adaptuotas iš Anneka Manning knygos 'Mastering the Art of Baking'
Ingredientai
300 g miltų kepiniams (receptas čia)
1/2 šaukštelio malto cinamono
110 g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
125 ml pieno
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
300 g sutrintų bananų
125 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto
60 g graikinių ar pekano riešutų
Gaminimo eiga
300 g sutrintų bananų
125 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto
60 g graikinių ar pekano riešutų
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, o keksiukų formą ištepkite tirpintu sviestu arba išpurškite, patepkite aliejumi.
- Dubenyje persijokite miltus ir cinamoną. Įmaišykite cukrų. Padarykite miltuose duobutę.
- Ąsotėlyje išplakite kiaušinius, pieną, vanilę, supilkite į duobutę. Sudėkite trintus bananus, pilkite tirpintą sviestą.
- Viską išmaišykite. Nepermaišykite!
- Sukrėskite tešlą į keksiukų formeles. Apibarstykite keksiukus smulkintais riešutais.
- Kepkite 20-25 minutes arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas.
Banana and Walnut Muffins
Recipe adapted from Anneka Manning's book 'Mastering the Art of Baking'
Ingredients
300 g self-raising flour
1/2 tsp ground cinnamon
110 g soft brown sugar
2 eggs
125 ml milk
1 tsp vanilla extract
300 g mashed bananas
125 g butter, melted and cooled
60 g walnuts or pecan halves, chopped
1/2 tsp ground cinnamon
110 g soft brown sugar
2 eggs
125 ml milk
1 tsp vanilla extract
300 g mashed bananas
125 g butter, melted and cooled
60 g walnuts or pecan halves, chopped
Directions
- Preheat your oven to 190 degrees and grease a 12 piece muffin tin with melted butter or oil.
- In a bowl, sift the flour and cinnamon. Stir in the sugar. Make a well in the center.
- In a jar, whisk the eggs, milk, vanilla. Then pour into the well.
- Add the mashed bananas, melted butter. Mix everything. Do not overmix.
- Fill your muffin tin with the batter. Sprinkle the top with chopped nuts.
- Bake for about 20-25 minutes or until a toothpick inserted in the center of the muffin comes out clean.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą