2016 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Pagerintos angliškos bandelės / Rich Scones


Angliškos bandelės (scone'ai) iš pagerintos tešlos.


Na va, turėjau trumpas atostogas nuo kepinių ir tinklaraščio. Galva buvo užimta visai kitais dalykais, įkvėpimas prapuolęs. Taip savaime ir atitrūkau.
Jau daugiau kaip savaitę nieko nekepiau ir saldaus negaminau, todėl šiandien rodau tai, ką turiu prikepusi anksčiau. 
Dar vienos angliškos bandelės! Šiek tiek netipinės, iš pagerintos tešlos: įdėta kiaušinio, grietinėlės, vanilės. 
Labai skanios bandelės, minkštos, trapios, sodraus, turtingo skonio. Bandelių tekstūra, skonis labiau panašėja į sausainių. Pasirodė lyg viduriukas tarp bandelių ir sausainių. 




Patarimai, pastebėjimai. Gaunasi apie 10 bandelių. Mano bandelės išspaustos 7 cm pločio sausainių formele.



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. 



Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Pagerintos angliškos bandelės
Receptas adaptuotas iš Anneka Manning knygos 'Mastering the Art of Baking'

Ingredientai

300 g miltų kepiniams (jei neturite, receptas čia)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
40 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais
55 g cukraus
1 vidutinis kiaušinis
185 ml grietinėlės (36 proc.)
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Aptepimui
Plakto kiaušinio

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą. 
  2. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišykite cukrų.
  3. Kiaušinį šakute paplakite su grietinėle, vanile.
  4. Miltuose padarykite duobutę, supilkite kiaušinių masę. Viską maišykite staliniu peiliu imituodami pjovimo veiksmus, kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.
  5. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkykite, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiokite ar suspauskite rankomis iki 2.5 cm storio. Lygia sausainių formele vienu judesiu išspauskite bandeles.
  6. Sudėkite bandeles ant skardos, viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.
  7. Kepkite apie 10-12 minučių, arba kol gražiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią, ji atrodys tuščiavidurinė. 
  8. Tiekite su sviestu ir džemu.


Rich Scones Recipe.

Rich Scones
Recipe adapted from Anneka Manning's book 'Mastering the Art of Baking'

Ingredients

300 g self-raising flour (if not available, recipe is here)
1 tsp baking powder
Pinch of salt
40 g cold butter, cubed 
55 g sugar
1 medium egg
185 ml whipping cream
1/2 tsp vanilla extract

To glaze
Beaten egg

Instructions
  1. Heat the oven to 220 degrees. Line your baking sheet with baking paper.
  2. Sift the flour, baking powder and salt. Rub in the cold butter until the mixture resembles breadcrumbs. Stir in the sugar.
  3. In a jar with a fork whisk the egg, cream and vanilla. 
  4. Make a well in the flour, pour the egg mixture and mix to a soft, spongy dough with a knife.
  5. On a floured surface, knead the dough very lightly until it is just smooth. Roll or press out to about 2,5 cm thick and stamp into rounds with a small pastry cutter (5-6 cm). 
  6. Brush the scones with some beaten egg.
  7. Bake the scones for 10-12 minutes, or until well risen and brown. 


Komentarų nėra :

Printfriendly