2016 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Spageti makaronai su 'Bolognese' padažu / Spaghetti Bolognese


Spageti makaronai su 'Bolognese' padažu.


Spageti makaronai su 'Bolognese' padažu - vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Ypatingai skanus mano mažametei dukrai. 
Jei turite nevalgiukus, pabandykite, galbūt su šiuo patiekalu įtiksite. Dvigubas pliusas, jei naudosite jautieną (sveikiau nei kiauliena). 



Patarimai, pastebėjimai. Padažą verdu lygiai valandą. Spageti makaronų aš išverdu mažiau, kad būtų daugiau padažo.
Visada verdu su malta neriebia jautiena (ne riebesne nei 20 proc.). Jei virsite su riebesne mėsa, išsiskirs daug riebalų (vertėtų juos nupilti), nes bus labai riebu.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Gaminau daug kartų.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Spageti makaronai su 'Bolognese' padažu
Receptas adaptuotas iš Mary Berry knygos 'Mary Berry's Complete Cookbook'

Ingredientai

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
500 g maltos neriebios jautienos
1 svogūnas, smulkintas
2 saliero stiebai, pjaustyti
2 skiltelės česnako, traiškytos
90 g pomidorų tyrės
300 ml jautienos sultinio
1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
Druskos, pipirų pagal skonį
500 g Spageti makaronų
Sauja tarkuoto Parmezano

Gaminimo eiga
  1. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite jautieną, svogūną, salierą ir kepkite 5 minutes arba, kol jautiena paruduos. Dėkite česnaką, pomidorų tyrę, išmaišykite, dar pakepkite minutę.
  2. Supilkite sultinį, konservuotus pomidorus. Įberkite druskos, pipirų, užvirkite.
  3. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie valandą kaskart pamaišydami.
  4. Sūdytame vandenyje išvirkite Spageti makaronus kaip nurodyta ant pakuotės. Nukoškite.
  5. Sukrėskite makaronus į puodą su padažu, viską išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
  6. Tiekite su tarkuotu Parmezano sūriu ir bazilikais.


    Spaghetti Bolognese recipe.

    Spaghetti Bolognese
    Recipe adapted from Mary Berry's book 'Mary Berry's Complete Cookbook'

    Ingredients

    2 tbsp olive oil
    500 g lean minced beef
    1 onion, chopped
    2 celery stalks, chopped
    2 cloves of garlic, crushed
    90 g tomato puree
    300 ml beef stock
    1 can (400 g) chopped tomatoes
    Salt and pepper to taste 
    500 g Spaghetti 
    Handful of finely grated Parmesan

    Instructions
    1. Heat the oil in a pan. Add beef, onion, celery and cook for 5 minutes until the beef is brown. Add garlic, tomato puree, cook for a minute.
    2. Add the stock, chopped tomatoes, season with salt and pepper. Bring to boil.
    3. Reduce the heat, cover the pot with a lid, simmer the sauce for an hour.
    4. Meanwhile, in a salted water cook the pasta according to the package instruction. Drain.
    5. Stir in the pasta into the sauce. 
    6. Serve warm with grated Parmesan and basil if you like. 



    2 komentarai :

    B rašė...

    Sitam patiekalui turiu savo recepta, bet.. pabandykit ir su kalakutienos farsu! Neseniai atradau! Sveikiau, o skonis - LABAI!

    Baking Secrets rašė...

    Dėkui už idėją :) Su kalakutiena gaminu panašius spagečius tik su kalakutienos mėsos kukuliais, o šitam padažui dažniausiai naudoju jautieną.

    Printfriendly