Kepta vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu.
Visai neseniai prisiminiau šį patiekalą, įtraukiau į mūsų meniu, nes jau seniai buvom valgę. Paprastas, greitas, nesudėtingas patiekalas ir labai skanus.
Patarimai, pastebėjimai. Vietoj vyno galima naudoti sultinį arba vandenį. Aš gaminu ir taip, ir taip. Skanu bet kuriuo atveju.
Vištienos krūtinėlės turėtų būti plonos. Jei jūsų storos krūtinėlės, arba perpjaukite pusiau, arba įdėkite į maišelį ir pamuškite, kad suplonėtų.
Patarimai, pastebėjimai. Vietoj vyno galima naudoti sultinį arba vandenį. Aš gaminu ir taip, ir taip. Skanu bet kuriuo atveju.
Vištienos krūtinėlės turėtų būti plonos. Jei jūsų storos krūtinėlės, arba perpjaukite pusiau, arba įdėkite į maišelį ir pamuškite, kad suplonėtų.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Daug kartų gaminau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
4 vištienos krūtinėlės
1/2 puodelio miltų
Druskos, pipirų pagal skonį
1 puodelis raudonojo vyno
1 puodelis vištienos sultinio
2 česnako skiltelės, smulkintos
2 askaloniniai svogūnai arba vienas įprastas, pjaustyti griežinėliais
3 šaukštai aliejaus
250 g rudųjų pievagrybių, pjaustyti griežinėliais
2 šaukštai sviesto, apvolioti miltuose
Sauja šviežių petražolių, smulkintos
1/2 puodelio miltų
Druskos, pipirų pagal skonį
1 puodelis raudonojo vyno
1 puodelis vištienos sultinio
2 česnako skiltelės, smulkintos
2 askaloniniai svogūnai arba vienas įprastas, pjaustyti griežinėliais
3 šaukštai aliejaus
250 g rudųjų pievagrybių, pjaustyti griežinėliais
2 šaukštai sviesto, apvolioti miltuose
Sauja šviežių petražolių, smulkintos
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę pabarstykite druska, pipirais. Apvoliokite miltuose, nukratykite perteklių.
- Į įkaitintą keptuvę pilkite porą šaukštų aliejaus. Apkepkite vištieną iš abiejų pusių po 3 minutes. Išimkite iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę pilkite dar šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, kepkite minutę. Tada sudėkite grybus, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite 5 minutes.
- Supilkite vyną, pavirkite minutę, kad išgaruotų alkoholis. Supilkite sultinį, sudėkite atgal vištieną. Pavirkite 2-3 minutes, kol skysčio truputį sumažės.
- Sviestą atpjaukite dviem kubeliais, tuos kubelius apvoliokite miltuose. Sudėkite sviestą į keptuvę, ištirpinkite ir viską išmaišykite. Apibarstykite petražolėmis.
- Tiekite su virtais ryžiais.
Chicken Marsala recipe.
Chicken Marsala
Ingredients
1 cup - 250 ml
4 chicken breasts fillets
1/2 cup plain flour
Salt and pepper to taste
1 cup Marsala wine
1 cup chicken stock
2 cloves of garlic, crushed
2 medium shallots, sliced
3 tbsp oil
250 g chesnut mushrooms, sliced
2 tbsp butter, dredged into the flour
Handful of fresh parsley, chopped
1/2 cup plain flour
Salt and pepper to taste
1 cup Marsala wine
1 cup chicken stock
2 cloves of garlic, crushed
2 medium shallots, sliced
3 tbsp oil
250 g chesnut mushrooms, sliced
2 tbsp butter, dredged into the flour
Handful of fresh parsley, chopped
Instructions
- Season the chicken with salt and pepper, coat in the flour and shake any excess.
- Heat 2 tbsp oil in a pan, fry chicken for 3 minutes on each side. Remove from the pan.
- Pour more oil to the pan, add shallots and garlic, cook for a minutes. Then add mushrooms, season with salt and pepper, cook for 5 minutes.
- Pour the Marsala, cook a minute. Pour the chicken stock, return the chicken to the pan, cook for 2-3 minutes until the liquid is reduced a bit.
- Add two knobs of butter dredged in the flour, cook until melted. Stir in the parsley.
- Serve with cooked rice.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą