Citrinų šerbeto receptas.
Anąkart pirmą kartą gaminau šerbetą ir turbūt ne paskutinį. Paprasta ir skanu.
Vienintelis minusas - reikia gana nemažai citrinų. Na, bent jau mano citrinos buvo mažos, kietos, nelabai sultingos, todėl sunaudojau apie 10 citrinų. Tokiam nedideliam kiekiui ledų, pasirodė daugoka.
Patarimai, pastebėjimai. Žinau, bus klausimų, ar įmanoma šerbetą pasigaminti be ledų mašinos. Esu skaičiusi, kad įmanoma, bet pati šerbeto taip negaminau, todėl nedrįstu patarinėti, kaip tai padaryti. Deja...
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Vienintelis minusas - reikia gana nemažai citrinų. Na, bent jau mano citrinos buvo mažos, kietos, nelabai sultingos, todėl sunaudojau apie 10 citrinų. Tokiam nedideliam kiekiui ledų, pasirodė daugoka.
Patarimai, pastebėjimai. Žinau, bus klausimų, ar įmanoma šerbetą pasigaminti be ledų mašinos. Esu skaičiusi, kad įmanoma, bet pati šerbeto taip negaminau, todėl nedrįstu patarinėti, kaip tai padaryti. Deja...
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Citrinų šerbetas
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 1/4 puodelio vandens
1 puodelis + 3 šaukštai cukraus
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 1/2 puodelio šviežių citrinos sulčių
1 1/4 puodelio vandens
1 puodelis + 3 šaukštai cukraus
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 1/2 puodelio šviežių citrinos sulčių
Gaminimo eiga
- Į puodą supilkite vandenį ir cukrų. Dėkite ant ugnies ir virkite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo ugnies.
- Įmaišykite citrinų žievelę ir sultis.
- Palikite 20 minučių kambario temperatūroje, tuomet dėkite į šaldytuvą atšalti 2-3 valandoms.
- Kai sirupas atvės, supilkite į ledų mašiną ir užšaldykite pagal gamintojo insturkcijas.
- Supilkite šerbetą į indą, uždenkite ir dėkite į šaldiklį sustingti.
Lemon Sorbet recipe.
Lemon Sorbet
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 1/4 cup water
1 cup + 3 tbsp granulated sugar
1 lemon grated zest
1 1/2 cup fresh lemon juice
1 cup - 250 ml
1 1/4 cup water
1 cup + 3 tbsp granulated sugar
1 lemon grated zest
1 1/2 cup fresh lemon juice
Instructions
- In a pot mix the sugar and water. Heat until the sugar is dissolved. Remove from the heat.
- Stir in the lemon zest and juice.
- Leave for 20 minutes at room temperature, then pop in the fridge to cool for 2-3 hours.
- Once the mixture is cooled, pour it to the ice cream machine and freeze according to the manufacturers instructions.
- Pour the sorbet to a dish, cover and put in a freezer to set.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą