Paprastas, greitai paruošiamas, minkštas, labai skanus rabarbarų pyragas.
Hello!!! Pasirodau, kaip jaunas mėnulis... Bet taip jau yra. Gyvenimas verčiasi aukštyn kojomis, persiskirsto prioritetai, o ir vaaaasara... Kojos vis dažniau neša į kiemą nei į virtuvę, o rankas kasdien mieliau sukišu į žemę, raviu, purenu, džiaugiuosi kiekvienu nauju kopūsto, cukinijos ar agurkų lapeliu. Žodžiu, užsiimu daržininkyste.
Ilgą laiką nekepiau jokių saldumynų. Tik visai neseniai išbandžiau keletą naujų receptų. Vienas iš jų šis rabarbarų pyragas. Paprastas, greitai, nesudėtingai paruošiamas, minkštas, su rabarbarų rūgštele. Labai skanus. Labai patiko mano vyrui. Kelis kartus kepiau, o jis vis prašo dar. Matyt dėl tos rabarbarų rūgštelės...
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Ilgą laiką nekepiau jokių saldumynų. Tik visai neseniai išbandžiau keletą naujų receptų. Vienas iš jų šis rabarbarų pyragas. Paprastas, greitai, nesudėtingai paruošiamas, minkštas, su rabarbarų rūgštele. Labai skanus. Labai patiko mano vyrui. Kelis kartus kepiau, o jis vis prašo dar. Matyt dėl tos rabarbarų rūgštelės...
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau kepiau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Rabarbarų pyragas
Ingredientai
26 cm apvaliai kepimo formai
200 g rabarbarų, nuluptų ir supjaustytų griežinėliais
Gaminimo eiga
200 g rabarbarų, nuluptų ir supjaustytų griežinėliais
115 g sviesto, minkšto
200 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 vidutiniai kiaušiniai
75 g grietinės ar graikiško jogurto
200 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
Sauja migdolo drožlių
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite ir sviestu patepkite 26 cm kepimo formą.
- Dubenyje kelias minutes mikseriu paplakite sviestą, cukrų, vanilę. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Supilkite grietinę, išplakite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
- Suberkite miltus ir viską išmaišykite mentele.
- Į tešlą įmaišykite rabarbarus.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių, apibarstykite migdolo drožlėmis.
- Kepkite apie 40-50 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
Rhubarb Cake recipe.
Rhubarb Cake
Ingredients
For 26 cm round cake tin
For 26 cm round cake tin
200 g rhubarbs, peeled and diced
115 g softened butter
200 g granulated sugar
1 tsp vanilla extract
3 medium eggs
75 g sour cream or Greek yoghurt
200 g plain flour
1 1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
Handful of almond flakes
Instructions
- Preheat the oven to 190 degrees. Grease and line your cake tin with baking paper.
- In a bowl with cream together the butter, sugar and vanilla with a mixer for couple minutes. Add eggs one at a time beating after each well. Stir in the sour cream.
- In another bowl mix together the flour, baking powder, salt.
- Pour the flour mixture and mix in.
- Stir in the prepared rhubarbs.
- Pour the batter to the cake tin, level the surface. Sprinkle the top with the almond flakes.
- Bake for 40-50 minutes or until the toothpick inserted into the center of the cake comes out clean.
1 komentaras :
Vakar kepėm!! super skanus, neliko nei trupinėlio :) šiandien kepsime dar :) Ačiū!
Rašyti komentarą