2016 m. birželio 17 d., penktadienis

Šokoladinis jogurtinis tortas su braškėmis / Chocolate Yogurt Cake with Strawberries


Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir šviežiomis braškėmis. 


Tai va. Dar kartą noriu pasidžiaugti ir pasididžiuoti savo ištikimaisiais skaitytojais, kurie manęs ne tik pasiilgsta, paglosto švelniais žodžiais, bet ir motyvuoja. 
Vakar įpūtėte gūsį energijos. Prieš kelias dienas į galvą atėjusi šio torto idėja šiandien ryte galutinai virto realybe. Būtent taip, kaip mačiau savo mintyse... Šokoladinis biskvitas, standūs jogurtinio kremo sluoksniai su perpjautų šviežių braškių žavesiu. 
Neįsivaizduojat, kaip gera užgimusias idėjas įkūnyti! Fantastiškas jausmas. Tik jį pajutusi, supratau, kaip to ilgiuosi. 





Dar keli žodžiai apie patį tortą. Tortas nėra saldus. Nei biskvitas, nei kremas, nėra super saldūs, todėl puikiai tiks nemėgstantiems saldumo. Braškės suteikia ir gaivumo, ir šiek tiek rūgštumo. Tortas net kvepia nuostabiai... Šviežios braškės ir šokoladas, mmmm... 



Patarimai, pastebėjimai. Kremas nėra saldus, jei mėgstate saldžiai, galite pilti daugiau kondensuoto pieno. Citrinos sulčių pilkite pagal savo skonį. Aš ragavau kremą ir koregavau pagal save. Išspaudžiau 1,5 citrinos sultis. Citrinų dydžiai skiriasi, sultingumas irgi, todėl tiksliai sunku pasakyti (išmatuoti kiekio mililitrais nesumąsčiau). 
Braškes galite dėti 'cielas', jei jos mažos. Jei braškės didelės, siūlau pjauti pusiau, kad 'nuskęstų' kreme. 
Biskvitas gan trapus, pjaukite atsargiai. Aš vieną dalį netyčia sulaužiau. Galite bandykite kepti ir atskirus 3 biskvitus. Aš to nebandžiau, bet manau turi gautis gerai. 
Braškes viršui papuošti apliejau tuo pačiu šokoladiniu glajumi, kuriuo dengiau tortą. Naudojau juodą šokoladą, bet Jūs dėkite pagal savo skonį. Jei juodo nemėgstate, keiskite pienišku. Dažnai gaunu komentarų, kad nepatiko juodas šokoladas. Jei kažko nemėgstate, tai ir nenaudokite! 



Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 



Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Šokoladinis jogurtinis tortas su braškėmis


Ingredientai
20 cm  apvaliai torto formai

Biskvitui
125 g minkšto sviesto
200 g cukraus
3 vidutiniai kiaušiniai
200 g miltų
50 g kakavos
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 šaukštai paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu)
200 ml pieno

Kremui
300 g Graikiško jogurto
300 g grietinėlės (bent 35 proc.)
1/2 indelio (200 g) saldaus kondensuoto pieno
24 g želatinos + 100 ml karšto vandens ištirpinti
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 citrinos sultys
400 g šviežių braškių

Papuošimui

Šokoladinio glajaus 
100 g juodojo ar pieniško šokolado 
25 g sviesto 
30 ml pieno 

Gaminimo eiga
  1. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite. Persijokite kelis kartus.
  2. Pieną sumaišykite su paruošta kava.
  3. Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.
  4. Į sviesto ir cukraus masę berkite pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišykite. 
  5. Po truputį pilkite pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydami. Berkite likusius miltus ir supilkite likusį pieną, maišykite, kol viskas susimaišys.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į 20 cm apvalią torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie valandą, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus. 
  7. Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į tris dalis.
  8. Kremui graikišką jogurtą sumaišykite su kondensuotu pienu, citrinos sultimis, žievele, vanile. Želatiną užpilkite karštu vandeniu, ištirpinkite ir truputį atvėsinkite. Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje. Į jogurto masę palengva nuolat maišydami supilkite želatiną, tuomet įmaišykite plaktą grietinėlę.
  9. Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, ant biskvito išdėliokite braškes, paskleiskite pusę kremo, dėkite kitą biskvitą, dar braškių ir likusio kremo. Uždenkite likusiu biskvitu.
  10. Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti. 
  11. Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti.
  12. Tortą puoškite šokoladiniu glajumi ir braškėmis.   

Chocolate Yogurt Cake with Strawberries. 


Chocolate Yogurt Cake with Strawberries

Ingredients
For 20 cm round cake tin

For the base
125 g softened butter
200 g sugar
3 medium eggs
200 g plain flour
50 g cocoa powder
1 1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
2 tbsp strong coffee (made)
200 ml milk

For the cream

300 g Greek Yogurt
300 g double cream
1/2 can (200 g) sweet condensed milk
24 g gelatin powder + 100 ml hot water to dissolve it
1 tsp vanilla extract
1 lemon grated zest
1 lemon juice
400 g fresh strawberries

To decorate

Chocolate ganache

100 g dark or milk chocolate
25 g butter
30 ml milk

Instructions
      1. In a bowl twice sift together flour, cocoa, baking powder, salt. Set aside.
      2. Mix the milk with 2 tbsp strong coffee.
      3. Cream together the butter and sugar until pale. Beat the eggs one at a time mixing well after each.  Beat at least 5 minutes. 
      4. Pour the half of the flour mixture to the butter-sugar mixture. 
      5. Gradually add half milk, then the remaining flour and milk. Mix until smooth.
      6. Heat the oven to 170 degrees. Pour the batter to the greased and lined with baking paper cake tin. Bake for an hour or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
      7. Take the sponge from the tin and cool completely. Then slice into 3 layers.
      8. For the filling  whisk together the Greek yogurt, vanilla, condensed milk, lemon juice and zest. Dissolve the gelatin in hot water and cool a bit. In another bowl whisk the double cream until stiff. Gradually pour the gelatin to the yogurt mixture, mix well. Stir in the whipped cream.
      9. Assemble the cake in the tin as follows 1 layer of sponge base,  scatter some strawberries (halve if strawberries are too big), spread half of the cream. Add another chocolate cake, more strawberries and the remaining cream. Cover with the last cake.
      10. Put the cake to the fridge to chill overnight.
      11. To make the chocolate ganache melt everything in a bowl set over the pan with the simmering water. Mix well, cool a bit until thickens and spread over the top of the cake. Decorate with fresh strawberries.

      5 komentarai :

      Gabija rašė...

      Laba diena, ar tortas būtų skanus, jeigu vietoj braškių naudočiau avietes? :)

      Baking Secrets rašė...

      Sveika. Manau tikrai bus skanus su avietėmis ;)

      Anonimiškas rašė...

      Dariau si torta ir labai nusivyliau. Kremine balta mase su 24g zelatinos gavosi per kieta ir per tvirta, jokio purumo. Sokoladiniai lakstai taip pat neskanus. Daznai gaminu desertus ir ypac tortus, bet tai prasciausias mano darytas tortas.

      Anonimiškas rašė...

      siandien ir as isbandziau , ka galiu pasakyt . biskvitas super , kremas labai laba geras lengvas purus skanus gaivus nu labai labai patiko 🙂 zelatinos ir man per daug . as gal pati klaida padariau nes man vietom jaucias zele gabaliukai , kitu kartu deciau maziau . bet siaip 4is 5 tikrai vertinam

      Anonimiškas rašė...

      Labai labai skanus ir labai lengva pagaminti🥰

      Printfriendly