Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.
Šią bananų duoną kepu nebe pirmus metus. Išbandžiau tiek su šviežiomis, tiek su šaldytomis mėlynėmis. Pavyksta gerai ir labai skaniai.
Labai minkšta, labai kvapni, truputį saldi, bet ne per daug, bananų duona gardinta mėlynėmis.
Patarimai, pastebėjimai. Apelsino žievelė nėra būtina, jei neturite. Man labai patinka jos kvapnumas ir manau, jog puikiai čia 'įsipaišo', todėl rekomenduoju.
Bananus naudokite gerai prinokusius (su juodais taškeliais), gausite geresnį, stipresnį skonį. Bananus lengvai sutrinkite šakute, kad liktų nedideli gabaliukai. Nereikia trinti į visišką košę.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau ne vieną kartą.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Bananų duona su mėlynėmis
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
2 puodeliai (300 g) miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
2 vidutiniai kiaušiniai
1/4 puodelio pieno
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
4 prinokę bananai, lengvai sutrinti šakute
1 1/2 puodelio šviežių ar šaldytų mėlynių
1/2 apelsino tarkuotos žievelės
1 šaukštelis kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
3/4 puodelio (150 g) cukraus
110 g minkšto sviesto
1/4 puodelio pieno
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
4 prinokę bananai, lengvai sutrinti šakute
1 1/2 puodelio šviežių ar šaldytų mėlynių
1/2 apelsino tarkuotos žievelės
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite nedidelę pailgą kepimo formą (900 g).
- Dubenyje išsukite sviestą ir cukrų. Įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Bananus sutrinkite šakute ir įmaišykite į tešlą kartu su vanile, apelsino žievele ir pienu.
- Miltus, kepimo miltelius, sodą, druską sumaišykite atskirame dubenyje. Įmaišykite mėlynes. Viską berkite į tešlą ir išmaišykite.
- Tešlą supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
- Kepkite apie valandą arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
Very delicious, moist, soft, sweet blueberry banana bread.
Blueberry Banana Bread
Recipe adapted from Laura in the Kitchen
Ingredients
For 900 g loaf tin
1 cup - 250 ml
2 cups (300 g) plain flour
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
Pinch of salt
2 medium eggs
1/4 cup milk
½ tsp vanilla extract
4 ripe bananas, lightly mashed
1 1/2 cups fresh or frozen blueberries
1/2 orange zest, grated
1 tsp baking soda
Pinch of salt
3/4 cup (150 g) granulated sugar
110 g softened butter
1/4 cup milk
½ tsp vanilla extract
4 ripe bananas, lightly mashed
1 1/2 cups fresh or frozen blueberries
1/2 orange zest, grated
Instructions
- Preheat your oven to 180ºC. Grease a loaf pan (900 g) and line with baking paper.
- In the bowl, cream together the butter and sugar. Add the eggs and whisk to combine. Add the mashed bananas, vanilla, orange zest and vanilla, mix to combine.
- In another bowl, mix together the flour, baking powder, baking soda and salt. Add the blueberries and coat with the flour. Pour the flour mixture and mix everything until just combined.
- Pour the batter into the prepared loaf tin, level the surface.
- Bake for about 1 hour or until a toothpick inserted in the center comes out clean.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą