Orkaitėje keptas klafutis (blynas) su šviežiomis braškėmis.
Patarimai, pastebėjimai. Tinka ir kitos uogos, ne vien braškės. Prieš tiekiant galite pabarstyti cukraus pudra.
Jei kepimo forma su atsegamu šonu arba išimamu dugnu, formos pagrindą apvyniokite folija, kad tešla neišbėgtų per kraštus.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Braškių klafutis
Receptas adaptuotas iš andychef.ru
Ingredientai
20-22 cm apvaliai kepimo formai
4 vidutiniai kiaušiniai
100 g miltų
60 g cukraus
200 ml pieno
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
50 g tirpinto sviesto
300 g šviežių braškių
Ingredientai
20-22 cm apvaliai kepimo formai
4 vidutiniai kiaušiniai
100 g miltų
60 g cukraus
200 ml pieno
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
50 g tirpinto sviesto
300 g šviežių braškių
Gaminimo eiga
- Sviestu ištepkite 20-22 cm kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Braškes sudėliokite ant kepimo formos pagrindo.
- Į dubenį muškite kiaušinius, dėkite miltus, cukrų, pilkite pieną, vanilę. Viską išmaišykite.
- Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.
- Tešlą atsargiai supilkite į formą ant braškių.
- Kepkite apie 25-30 minučių arba kol sutvirtės ir apskrus.
Simple, delicious strawberry clafoutis recipe.
Strawberry Clafoutis
Recipe adapted from andychef.ru
Ingredients
For 20-22 cm round cake tin
4 medium eggs
100 g plain flour
60 g sugar
200 ml milk
1 tsp vanilla extract
50 g melted butter
300 g fresh strawberries
For 20-22 cm round cake tin
4 medium eggs
100 g plain flour
60 g sugar
200 ml milk
1 tsp vanilla extract
50 g melted butter
300 g fresh strawberries
Instructions
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą