Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.
Aaaa... Šiandien nuskyniau savo pirmąsias cukinijas. Puoliau ieškoti skanių receptų, kur jas panaudoti, nes ne tiek daug išmonės turiu, ką iš cukinijų gaminti. Atsiraitojau rankoves, užsirišau prijuostę ir iki pietų jau namai nuostabiai kvepėjo, ant stalo garavo cukinijų apkepas. Pasakiškai skanus! Tikrai neapsimetu. Neturiu tam interesų.
Kepkit būtinai. Mano princesė kirto, kad net ausys linko. O žinokit, taip sunku paskutiniu metu jai ką nors įsiūlyti... Džiaugiausi... Būtinai dar gaminsiu. Greičiausiai artimiausiomis dienomis pakartosiu.
Apkepas nei per skystas, nei per standus. Puikiai išlaiko formą, bet nėra sausas.
Patarimai, pastebėjimai. 500 g cukinijų - tai grynų cukinijų svoris, dar nenusunktų. Tarkuokite burokine tarka. Skystį nusunkiau rankomis imdama po saują tarkuotų cukinijų.
Sūrius naudojau kokius mėgstu ir visuomet turiu, bet tinka ir paprastas fermentinis sūris.
Svogūną dėjau mėlynąjį, bet tinka ir geltonas.
Naudojau šviežius, neriebius lašinukus.
Kepimo indo specialiai riebalais netepiau, man neprikibo. Jei Jūsų indas kibus, galite truputį patepti aliejumi.
Kepkit būtinai. Mano princesė kirto, kad net ausys linko. O žinokit, taip sunku paskutiniu metu jai ką nors įsiūlyti... Džiaugiausi... Būtinai dar gaminsiu. Greičiausiai artimiausiomis dienomis pakartosiu.
Apkepas nei per skystas, nei per standus. Puikiai išlaiko formą, bet nėra sausas.
Patarimai, pastebėjimai. 500 g cukinijų - tai grynų cukinijų svoris, dar nenusunktų. Tarkuokite burokine tarka. Skystį nusunkiau rankomis imdama po saują tarkuotų cukinijų.
Sūrius naudojau kokius mėgstu ir visuomet turiu, bet tinka ir paprastas fermentinis sūris.
Svogūną dėjau mėlynąjį, bet tinka ir geltonas.
Naudojau šviežius, neriebius lašinukus.
Kepimo indo specialiai riebalais netepiau, man neprikibo. Jei Jūsų indas kibus, galite truputį patepti aliejumi.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Cukinijų apkepas
Ingredientai
20x30 cm stačiakampiai formai
500 g cukinijos
1 vidutinis svogūnas
1 didelė morka
200 g neriebios šviežios šoninės
50 g Čederio sūrio
50 g Parmezano sūrio
120 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
4 vidutiniai kiaušiniai
4 šaukštai aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
500 g cukinijos
1 vidutinis svogūnas
1 didelė morka
200 g neriebios šviežios šoninės
50 g Čederio sūrio
50 g Parmezano sūrio
120 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
4 vidutiniai kiaušiniai
4 šaukštai aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Jei reikia, patepkite kepimo indą riebalais.
- Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nusunkite skystį.
- Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą šoninę, kol apskrus. Dėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas ir dar truputį pakepkite. Nukelkite nuo ugnies.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite ąsotėlyje su aliejumi.
- Į didelį dubenį dėkite cukinijas, keptą šoninę su svogūnais ir morkomis, tarkuotus abiejų rūšių sūrius, berkite miltus, supilkite kiaušinių-aliejaus plakinį. Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Sukrėskite paruoštą tešlą į kepimo indą, išlyginkite paviršių.
- Kepkite apie 45 minutes arba kol gražiai apskrus ir apkepas sutvirtės.
Very tasty Zucchini Bake recipe.
Zucchini Bake
Ingredients
For 20x30 cm rectangular pan
500 g zucchini
1 medium onion
1 large carrot
200 g lean fresh bacon
50 g Cheddar cheese
50 g Parmesan cheese
120 g plain flour
1 tsp baking powder
4 medium eggs
4 tbsp vegetable oil
Salt and pepper to taste
For 20x30 cm rectangular pan
500 g zucchini
1 medium onion
1 large carrot
200 g lean fresh bacon
50 g Cheddar cheese
50 g Parmesan cheese
120 g plain flour
1 tsp baking powder
4 medium eggs
4 tbsp vegetable oil
Salt and pepper to taste
Instructions
- Preheat the oven to 180 degrees. If needed, brush your baking pan with some oil.
- Shred the zucchini and strain the liquid.
- In a hot skillet add a dash of oil and fry chopped bacon until crispy. Add chopped onion, grated carrots and fry until soft. Remove from the heat.
- Mix the flour with baking powder. In a jar, whisk the eggs and vegetable oil.
- In a large bowl, add the zucchini, cooked bacon, onion, carrots, grated Cheddar and Parmesan. Pour in the flour and egg mixtures, season with salt and pepper. Mix everything to combine.
- Pour the batter to the prepared pan, level the surface.
- Bake for about 45 minutes or until golden brown and firm to touch.
10 komentarų :
Šį Sonatinos receptą žinojau tikrai senai, bet kažkodėl nekabino išbandyti... o vat Jūsų nuotraukos užbūrė ir net puikų skonį per kompiuterio ekraną pajutau, išbandžiau ir labai patiko visai šeimai, ačiū, mieloji Ernesta, už įkvėpimą šiam receptui ir ačiū už dalinimąsi kitais puikiais receptais Jūsų labai jaukiame dienoraštyje!!!
O Jums ačiū už tokį motyvuojantį komentarą ir kad nepatingėjot parašyti :) Labai gera ir malonu skaityti.
Man smagu atrasti, kad ir senus receptus bei juos atgaivinti, ar bent priminti ;) Jei jis to vertas, aišku. Šis tikrai vertas :)
Katik issikepiau! Laaaabai skanu! Aciu uz puiku recepta! Su nekantrumu lauksiu kitu:)
Puiku! Lauksiu Jūsų grįžtant ;)
kaip įdomu! Ar skonis nors kiek primena bulvių plokštainį?
Kadangi bulvių nėra, tai bulvių skonio taip pat :)) Nors kai valgai kažkodėl iškyla mintis apie kugelį :)
Jeigu jau iškyla mintis apie kugelį- jau yra gerai :) aš mat bulvių nevalgau, tai tokio kažkokio atitikmens ir norėjau :) ryt bandyt reiks
Tai tada darykit, turėtų patikti ;)
Labai labai skanus apkepas. Toks minkštutis, daug skonių jame. 😋 Labai patiko 👍
Džiugu! Man jis todėl ir patinka, kad jame daugybę nenuobodžių skonių!
Rašyti komentarą