2016 m. liepos 29 d., penktadienis

Cukinijų keksas su riešutais / Zucchini Bread


Labai skanus, kvapnus, minkštas cukinijų keksas su riešutais ir cinamono bei muskato prieskoniu.


Dar vienas desertas iš cukinijų. Žinau, sakysit, atsibodau... Vėl cukinijos. Bet kai augini, reikia ir valgyti. Šypt. Be to, visi išbandyti cukinijų receptai mane tik maloniai stebina. 'Baisiai' skanu. Šis keksas irgi laaaabai geras, 'sulapnojom' per mažiau nei 24 valandas. 

P.S. Šį kartą matote mamos ir dukros pastangų rezultatą. Dukra vis labiau nori padėti mamai virtuvėje, viską maišo ir tarkuoja. Jaučiu, jog greitai tapsiu tik stebėtoja ir darbų organizatorė. Šypt.



Patarimai, pastebėjimai. Kaip tik baigėsi įprastas rudasis cukrus, todėl panaudojau demerarą cukrų. Demerara cukrus - natūralus nerafinuotas cukrus kietais dideliais  rusvos spalvos kristalais. Turiu nusipirkusi, bet dar niekada nenaudojau. Labai gera alternatyva. Man pasirodė, kad nuo jo keksas tapo dar įdomesnis, su tąsesniu karameliniu skoniu.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Cukinijų keksas su riešutais
Receptas adaptuotas iš  Laura in the Kitchen

Ingredientai
24x14 cm pailgai kekso formai
1 puodelis - 250 ml

225 g miltų
1 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 1/2 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio muskato
2 vidutiniai kiaušiniai
1 puodelis (200 g) balto cukraus
1/4 puodelio rudo arba demerara cukraus
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1/2 puodelio saulėgrąžų aliejaus
1 puodelis cukinijos, tarkuotos burokine tarka
1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite pailgą kekso formą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskatą. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus. Atidėkite į šoną.
  3. Kitame dubenyje paplakite kiaušinius, berkite abiejų rūšių cukrų, pilkite vanilę ir viską gerai išplakite. Įmaišykite aliejų ir tarkuotas cukinijas.
  4. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  6. Kepkite apie 50 minučių arba kol įsmeigus pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.



Zucchini Bread with Walnuts.

Zucchini Bread
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
For 24x14 cm loaf pan
1 cup - 250 ml

225 g plain flour
1 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
1 1/2 tsp cinnamon
1/4 tsp nutmeg
2 medium eggs
1 cup (200 g) white sugar
1/4 cup brown or demerara sugar
2 tsp vanilla extract
1/2 cup vegetable oil
1 cup zucchini, shredded
1/2 cup walnuts, chopped

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Line your pan with baking paper.
  2. In a bowl, mix together the flour, soda, baking powder, salt, nutmeg and cinnamon. Stir in the chopped walnuts.
  3. In another bowl, whisk the eggs. Add both sugars, vanilla and whisk everything well. Stir in the oil and zucchini.
  4. Pour the flour mixture and mix until incorporated.
  5. Pour the batter to the pan and level the surface.
  6. Bake for 50 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.

Komentarų nėra :

Printfriendly