Traškūs išorėje, minkšti viduje, orkaitėje kepti cukinijų šiaudeliai.
Sveikas užkandis, su labai mažai riebalų. Nustebino plutelės traškumas ir cukinijų minkštumas, salstelėjęs skonis. Man labai patiko.
Galima tiekti su kečupu ar kokiu kitu mėgstamu padažu. Aš valgiau šiaudelius vienus, man be padažų skaniau.
Vienas po kito ir beveik neliko...
Patarimai, pastebėjimai. Naudojau purškiamą saulėgrąžų aliejų. Paprastas aliejus purškiamame buteliuke. Reikia purkšti, kad gražiai apskrustų.
Vartyti šiaudelių nevarčiau. Kaip sudėjau, taip ir iškepė per 25 minutes.
Papildomai druskos, pipirų nedėjau, nes pakankamai paprieskoniavau džiūvėsėlius ir nieko nebetrūko.
Galima tiekti su kečupu ar kokiu kitu mėgstamu padažu. Aš valgiau šiaudelius vienus, man be padažų skaniau.
Vienas po kito ir beveik neliko...
Patarimai, pastebėjimai. Naudojau purškiamą saulėgrąžų aliejų. Paprastas aliejus purškiamame buteliuke. Reikia purkšti, kad gražiai apskrustų.
Vartyti šiaudelių nevarčiau. Kaip sudėjau, taip ir iškepė per 25 minutes.
Papildomai druskos, pipirų nedėjau, nes pakankamai paprieskoniavau džiūvėsėlius ir nieko nebetrūko.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Cukinijų šiaudeliai
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1-2 nedidelės cukinijos, pjaustytos šiaudeliais
1-2 nedidelės cukinijos, pjaustytos šiaudeliais
1 puodelis miltų
2 kiaušiniai, suplakti
1 puodelis džiūvėsėlių
Druskos, pipirų pagal skonį
Purškiamo aliejaus
Gaminimo eiga
- Cukinijas supjaustykite neilgais šiaudeliais.
- Skardą išpurškite aliejumi. Į džiuvėsėlius įmaišykite druskos ir šviežiai grūstų pipirų.
- Cukinijas apvoliokite miltuose, tuomet plaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.
- Šiaudelius sudėliokite skardoje. Kai visus sudėsite, apipurškite dar trupučiu aliejaus.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite šiaudelius 20-25 minutes, kol apskrus.
- Jei reikia, paskaninkite druska, pipirais. Tiekite su kečupu ar kitu padažu.
Zucchini Fries recipe.
Baked Zucchini Fries
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 cup - 250 ml
1-2 medium zucchini, cut into straws
1 cup plain flour
2 eggs, beaten
1 cup bread crumbs
Salt and pepper to taste
Spray oil
Instructions
- Spray the baking sheet lightly with spray oil.
- Mix the breadcrumbs with some salt and pepper.
- Dip the zucchini pieces, one at a time, in the flour, then the egg, and then the bread crumbs.
- Place them on the baking sheet. Spray the fries lightly with the spray oil.
- Preheat the oven to 180 degrees. Bake the fries for 20 to 25 minutes, until crispy.
- Season with salt and pepper to taste. Serve with ketchup or other dressing.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą