2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais / Chicken Cacciatore


Labai skani, minkšta, troškinta vištiena su grybais, paprikomis ir pomidorų padažu.


Na, pagaliau prisiruošiau aprašyti vieną iš mūsų labai mėgiamų vištienos patiekalų. Visa šeimynėlė visada išlaižome lėkštes. Šį patiekalą gaminu nebe pirmus metus, išbandytas daugybę kartų, neatsibostantis ir džiugiai nuteikiantis.



Patarimai, pastebėjimai. Paprikas, svogūnus ir grybus pjaustykite stambiai. Paprikas ilgomis juostelėmis, svogūnus griežinėliais, o grybus į 2-4 dalis. Jei labai susmulkinsite, viskas suvirs.
Aš dažniausiai naudoju ruduosius pievagrybius, nes jie man skanesni, bet tinka ir paprasti.
Vietoj vyno galite naudoti ir sultinį ar tiesiog vandenį. Su vynu skonis daug išraiškingesnis, bet ne visiems jis tinka ir patinka, todėl alternatyva tikrai galima.
Virkite lygiai tiek, kiek parašyta, 1 valandą ir 10 minučių. Vištiena bus minkštutė, kris nuo kaulo, tirps burnoje.
Geriausias garnyras čia - šviežia balta duona. Padažas be galo skanus, su duona jį tiesiog išlaižysite.
Su druska elkitės atsargiai. Kadangi sūdoma ne vieną kartą, dėkite po truputį, kad nepersūdyti.
Jei dėsite aitriųjų paprikų grūdelius, bus aštrus padažas. Įsidėmėkite, jei gaminsite vaikams.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau daugybę kartų.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai

1 kg vištienos šlaunelių
2 raudonos paprikos, pjaustytos juostelėmis
1 svogūnas, pjaustytas griežinėliais
450 g rudųjų pievagrybių, stambiai pjaustytų
Truputis aštriųjų paprikų grūdelių
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
1 puodelis (250 ml) raudonojo vyno
800 g konservuotų pomidorų
Druskos ir pipirų pagal skonį
Šiek tiek šviežio baziliko
3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga
  1. Vištieną pabarstykite druska, pipirais. Į gilią keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite. Apkepkite vištieną apie 5 minutes. Išimkite iš keptuvės.
  2. Į tą pačią keptuvę dėkite svogūnus ir paprikas, kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Dėkite grybus, česnaką, paskaninkite druska, pipirais. Kepkite dar 7 minutes.
  3. Tuomet įdėkite žiupsnelį aštriųjų paprikų, supilkite vyną, sudėkite vištieną. Pavirkite minutę, kad išgaruotų alkoholis.
  4. Supilkite konservuotus pomidorus, sėkite pusę smulkintų bazilikų. Įberkite druskos, pipirų. Virkite 1 valandą ir 10 minučių ant silpnos ugnies.
  5. Tiekite su šviežia itališka duona ir bazilikais.


    Chicken Cacciatore recipe.

    Chicken Cacciatore
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients

    1 kg chicken thighs
    2 red peppers, sliced
    1 onion, sliced
    450 g chesnut mushrooms, cubed
    Some hot pepper flakes
    3 cloves of garlic, crushed
    1 cup red wine
    800 g plum tomatoes, canned
    Salt and pepper to taste
    Some fresh basil
    3 tbsp olive oil

    Instructions
    1. Salt and pepper the chicken. Heat the oil in a deep pan, fry the chicken for 5 minutes. Remove from the pan.
    2. Saute onions, peppers for 5 minutes in the same pan. Add mushrooms, garlic, season with salt and pepper. Cook for 7 minutes until soft.
    3. Then add hot pepper flakes, chicken and wine. Cook for 1 minutes.
    4. Add tomatoes, half chopped basil. Season with salt and pepper and cook for 1 hour 10 minutes on low heat.
    5. Serve with a slice of fresh Italian bread and more fresh basil.

    4 komentarai :

    Medeja- CranberryJam rašė...

    Tikrai noris išbandyt pasižiūrėjus :)

    Baking Secrets rašė...

    Ačiū, labai smagu girdėti! Tik iš trečio gaminimo pavyko nufotografuoti patenkinamai, todėl Jūsų komentaras man labai svarbus!

    aure rašė...

    Jau verda puode :) Panašu, kad pietūs rytoj laukia gardūs

    Baking Secrets rašė...

    Labai tikiuosi ;)

    Printfriendly