Itališki juostiniai makaronai su aštriu pomidorų ir krevečių padažu.
Kas dar nepastebėjo, mes labai mėgstame itališką virtuvę. Greičiausiai ji dominuoja mūsų virtuvėje ir širdyse...
Šis patiekalas nėra išimtis - puikus. Super greitas, užtruksite, kokias 15 minučių, labai paprastas, be sudėtingų ingredientų ir labai skanus.
Patarimai, pastebėjimai. Makaronus šiam patiekalui naudoju juostinius, bet tiktų ir Spageti makaronai.
Krevetes naudojau virtas, todėl kepiau truputį trumpiau. Su karališkomis krevetėmis (angl. king prawns/shrimp) daug skaniau nei smulkiomis.
Jei nenorite aštriai, nedėkite aštriųjų paprikų grūdelių. Vakar gaminau be jų, nes dukra valgė kartu, labai skanu ir be aštrumo.
Vietoj balto vyno galite naudoti sultinį.
Aštriųjų paprikų grūdeliai atrodo taip:
Šis patiekalas nėra išimtis - puikus. Super greitas, užtruksite, kokias 15 minučių, labai paprastas, be sudėtingų ingredientų ir labai skanus.
Patarimai, pastebėjimai. Makaronus šiam patiekalui naudoju juostinius, bet tiktų ir Spageti makaronai.
Krevetes naudojau virtas, todėl kepiau truputį trumpiau. Su karališkomis krevetėmis (angl. king prawns/shrimp) daug skaniau nei smulkiomis.
Jei nenorite aštriai, nedėkite aštriųjų paprikų grūdelių. Vakar gaminau be jų, nes dukra valgė kartu, labai skanu ir be aštrumo.
Vietoj balto vyno galite naudoti sultinį.
Aštriųjų paprikų grūdeliai atrodo taip:
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau ne vieną kartą.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Itališki makaronai su aštriomis krevetėmis
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
250 g juostinių makaronų
200 g šviežių krevečių
3 skiltelės česnako
1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis aštriųjų paprikų grūdelių
Saujelė šviežių petražolių
1/4 puodelio baltojo vyno
1/4 puodelio krevečių ar daržovių sultinio
Druskos ir pipirų pagal skonį
250 g juostinių makaronų
200 g šviežių krevečių
3 skiltelės česnako
1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis aštriųjų paprikų grūdelių
Saujelė šviežių petražolių
1/4 puodelio baltojo vyno
1/4 puodelio krevečių ar daržovių sultinio
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą česnaką ir truputį pakepkite. Berkite aštriąsias paprikas, pakepkite 30 sekundžių. Supilkite vyną, pavirkite minutę, kad išgaruotų alkoholis. Pilkite sultinį, virkite dar minutę. Pilkite konservuotus pomidorus, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite padažą 10 minučių. Tuomet nukelkite dangtį ir dar pavirkite 5 minutes.
- Kol virs padažas, pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Nukoškite.
- Į keptuvę dėkite krevetes, pakepkite 3 minutes.
- Sudėkite makaronus ir smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite.
Linguine with Spicy Shrimp al Diavlo recipe.
Linguine with Spicy Shrimp al Diavlo
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 cup - 250 ml
250 g Linguine pasta
200 g fresh shrimp
3 cloves of garlic, crushed
1 can (400 g) crushed tomatoes
1 tbsp olive oil
Some hot pepper flakes
Some fresh parsley
1/4 cup white wine
1/4 cup shrimp or vegetable stock
Salt and pepper to taste
200 g fresh shrimp
3 cloves of garlic, crushed
1 can (400 g) crushed tomatoes
1 tbsp olive oil
Some hot pepper flakes
Some fresh parsley
1/4 cup white wine
1/4 cup shrimp or vegetable stock
Salt and pepper to taste
Instructions
- Heat the oil in a pan. Saute the garlic. Add hot pepper flakes, cook for 30 s. Add the wine, cook for 1 minute. Add the stock, cook for another minute. Add crushed tomatoes, season with salt and pepper and cook for 10 minutes with a lid covered. Then uncover and cook for another 5 minutes.
- Meanwhile, cook the pasta in the salted hot water. Drain it.
- Add shrimp to the sauce and cook for 3 minutes.
- Stir in the pasta and chopped parsley.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą