2016 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Lašiša 'Teriyaki' padaže / Teriyaki Salmon


Lašiša saldžiame 'Teriyaki' padaže.


Šiuo patiekalu norėjau pasidalinti prieš daaaaug mėnesių, bet vis nepatikdavo nuotraukų kokybė. Gėda buvo rodyti. Dabar irgi vaizdelis nėra tobulas, bet jau baisiai pabodo laukti... Dalinuosi. 
Su 'Teriyaki' padažu ir apibrėžimu susipažinau darbe-restorane. Labai patiko jo saldumas. Pasirodo tokį padažą ir namuose pasigaminti nesunku, netgi labai lengva. Šis patiekalas - puikus: maistingas, lengvas, greitai paruošiamas. Kas kartą gamindama savo šeimai džiaugiuosi, jog nereikia ilgai stovėti prie viryklės ir pietus galiu paruošti rekordiškai greitai. Dar vienas pliusas - mano dukra (2,5 metukų) šį patiekalą taip pat noriai valgo. 


Patarimai, pastebėjimai. Padažui naudoju tiek medų, tiek klevų sirupą. Ką tuo metu turiu spintelėje. 
Dažniausiai tiekiu su virtais ryžiais ir brokoliais ar kitomis daržovėmis.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau daug kartų.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Lašiša 'Teriyaki' padaže
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'Ultimate Home Cooking'

Ingredientai

4 lašišos gabaliukai (apie 500 g)
2 cm gabaliuko imbiero šaknies, smulkiai supjaustytos
2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
3 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai klevų sirupo ar skysto medaus
1 šaukštas ryžių vyno 'Mirino'
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Dubenyje sumaišykite sojos padažą, klevų sirupą, ryžių vyną, imbierą, česnaką ir šlakelį alyvuogių aliejaus. 
  2. Lašišą sudėkite į indą, pabarstykite druska, pipirais ir apliekite paruoštu padažu. Indą uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms (minimum 20 minučių).
  3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus. Dėkite lašišą į keptuvę (odele į apačią), kepkite 2 minutes. Padažą pasilikite, neišpilkite.
  4. Po 2 minučių ant lašišos supilkite padažą, pakepkite minutę, tuomet lašišą apverskite ir dar pakepkite apie 3 minutes. Jei padažas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens.
  5. Tiekite lašišą (aplietą padažu) su virtais ryžiais ir dažovėmis.



Teriyaki Salmon recipe.

Teriyaki Salmon
Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'Ultimate Home Cooking'

Ingredients

4 salmon fillets (about 500 g)
2 cm piece fresh ginger, finely chopped
2 cloves of garlic, finely chopped
3 tbsp soy sauce
2 tbsp maple syrup or runny honey
1 tbsp rice wine ('Mirin')
Olive oil
Salt and pepper to taste

Instructions
  1. In a bowl, mix soy sauce, Mirin, maple syrup, ginger, garlic and a dash of oil. 
  2. Place the salmon fillets in a dish, season with salt and pepper and pour the sticky dressing over them. Cover with cling film and set aside in the fridge to marinate for up to 2 hours, but at least 20 minutes.
  3. Place a large frying pan over a medium heat and add a dash of oil. When hot, add the salmon, skin side down, reserving the marinade. Cook for 2 minutes, then pour in the reserved marinade and cook for a further minute or so. Turn them over and cook on the other side for 3 minutes. Add a splash of water if the sauce is too thick.
  4. Serve the salmon with cooked rice and vegetables. 

Komentarų nėra :

Printfriendly