Kvapnūs, saldūs, labai skanūs sausainiai su šviežiomis braškėmis ir baltojo šokolado gabaliukais.
Sausainukai! Labai skanūs, labai kvapnūs. Kepu jau antrus metus iš eilės atėjus braškių sezonui.
Patarimai, pastebėjimai. Braškes naudokite šviežias, nusausintas ir geriau kietesnes, kad tešla nepermirktų.
Apelsino žievelė nebūtina, bet aš visada naudoju. Man patinka tiek kvapas, tiek pagerintas skonis.
Sodą naudoju anglišką, todėl niekada jos nenugesinu, o dedu tiesiai į miltus. Lietuviškos nemėginau! Jei Jums baisu, kad soda gali jaustis, nugesinkite.
Vietoj braškių galima naudoti avietes.
Patarimai, pastebėjimai. Braškes naudokite šviežias, nusausintas ir geriau kietesnes, kad tešla nepermirktų.
Apelsino žievelė nebūtina, bet aš visada naudoju. Man patinka tiek kvapas, tiek pagerintas skonis.
Sodą naudoju anglišką, todėl niekada jos nenugesinu, o dedu tiesiai į miltus. Lietuviškos nemėginau! Jei Jums baisu, kad soda gali jaustis, nugesinkite.
Vietoj braškių galima naudoti avietes.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Sausainiai su braškėmis ir baltuoju šokoladu
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 1/2 puodelio miltų
Žiupsnelis druskos
1/2 šaukštelio sodos
1 vidutinis kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio (115 g) minkšto sviesto
1/3 puodelio balto cukraus
1/3 puodelio rudo cukraus
100 g baltojo šokolado gabaliukų
1 puodelis šviežių gabaliukais pjaustytų braškių
1/2 apelsino tarkuotos žievelės
1 1/2 puodelio miltų
Žiupsnelis druskos
1/2 šaukštelio sodos
1 vidutinis kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio (115 g) minkšto sviesto
1/3 puodelio balto cukraus
1/3 puodelio rudo cukraus
100 g baltojo šokolado gabaliukų
1 puodelis šviežių gabaliukais pjaustytų braškių
1/2 apelsino tarkuotos žievelės
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą.
- Kitame dubenyje gerai išsukite minkštą sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Pilkite vanilę, muškite kiaušinį, įtarkuokite apelsino žievelės. Viską išsukite.
- Suberkite miltų mišinį, šokolado gabaliukus, išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
- Atsargiai įmaišykite braškes.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardas.
- Mažu ledų šaukštu formuokite nedidelius rutuliukus (graikinio riešuto dydžio), sudėkite juos ant skardų, paploninkite pirštais.
- Kepkite 10-12 minučių.
- Iškepusius sausainius 5 minutes palikite ant skardos, tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
Strawberry White Chocolate Chip Cookies recipe.
Strawberry White Chocolate Chip Cookies
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 1/2 cup plain flour
Pinch of salt
1/2 tsp baking soda
1 medium egg
1 tsp vanilla extract
1/2 cup (115 g) softened butter
1/3 cup white sugar
1/3 cup brown sugar
100 g white chocolate chips
1 cup fresh strawberries, diced
1/2 orange grated zest
1 cup - 250 ml
1 1/2 cup plain flour
Pinch of salt
1/2 tsp baking soda
1 medium egg
1 tsp vanilla extract
1/2 cup (115 g) softened butter
1/3 cup white sugar
1/3 cup brown sugar
100 g white chocolate chips
1 cup fresh strawberries, diced
1/2 orange grated zest
Instructions
- In a bowl mix together the flour, salt and soda.
- In a separate bowl cream the butter and both sugars until creamy. Stir in the vanilla, egg and orange zest.
- Mix in the flour mixture, chocolate chips until everything is incorporated.
- Gently stir in the strawberries.
- Preheat the oven to 190 degrees. Line the baking sheets with baking paper.
- Scoop the cookies with a small ice cream scoop, place on the sheets, flatten the top with your fingers.
- Bake for 10-12 minutes.
- Once cooked leave on the sheets for 5 minutes, then transfer to a wire rack to cool completely.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą