Labai šokoladinis, drėgnas, minkštas cukinijų keksas.
Dar vienas receptas su cukinijomis - desertas. Puikus, labai minkštas, drėgnas, sodraus šokoladinio skonio keksas. Cukinijų skonio tikrai nepajusite. Jos suteikia keksui drėgmės ir minkštumo.
Ragaudama bandžiau kabinėtis ir surasti, ką dar būtų galima patobulinti, bet negalėjau nieko sumąstyti. Man jis fantastiškas toks, koks yra.
Patarimai, pastebėjimai. Jei kakava sušokusi į gabaliukus, persijokite.
Naudojau juodo šokolado gabaliukus, bet tiks ir pieniško ar net balto. Dėkite tą, kuris patinka. Keksas nėra 'baisiai' saldus, šokolado skonis labai sodrus ir ryškus. Juodojo šokolado gabaliukai prideda kartumo.
Cinamonas nėra būtinas, bet jis išryškina šokolado skonį.
Ragaudama bandžiau kabinėtis ir surasti, ką dar būtų galima patobulinti, bet negalėjau nieko sumąstyti. Man jis fantastiškas toks, koks yra.
Patarimai, pastebėjimai. Jei kakava sušokusi į gabaliukus, persijokite.
Naudojau juodo šokolado gabaliukus, bet tiks ir pieniško ar net balto. Dėkite tą, kuris patinka. Keksas nėra 'baisiai' saldus, šokolado skonis labai sodrus ir ryškus. Juodojo šokolado gabaliukai prideda kartumo.
Cinamonas nėra būtinas, bet jis išryškina šokolado skonį.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Šokoladinis cukinijų keksas
Ingredientai
24x14 cm pailgai kekso formai
150 g miltų
150 g miltų
45 g kakavos
3/4 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1/4 šaukštelio cinamono
100 g juodo ar kito šokolado gabaliukų
2 vidutiniai kiaušiniai
100 g balto cukraus
100 g rudo cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
125 ml saulėgrąžų aliejaus
220 g cukinijos, tarkuotos burokine tarka
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite pailgą kekso formą.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Įmaišykite šokolado gabaliukus. Atidėkite į šoną.
- Kitame dubenyje paplakite kiaušinius, berkite abiejų rūšių cukrų, pilkite vanilę ir viską gerai išplakite. Įmaišykite aliejų ir tarkuotas cukinijas.
- Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
- Kepkite apie 55-65 minutes arba kol įsmeigus pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.
Chocolate Zucchini Bread recipe.
Chocolate Zucchini Bread
Ingredients
150 g plain flour
For 24x14 cm loaf pan
45 g cocoa powder
3/4 tsp baking soda
1/4 tsp baking powder
Pinch of salt
1/4 tsp cinnamon
100 g dark or other chocolate chips
2 medium eggs
100 g white sugar
100 g brown sugar
1 tsp vanilla extract
125 ml vegetable oil
220 g zucchini, grated
Instructions
- Preheat the oven to 180 degrees. Line your pan with baking paper.
- In a bowl, mix together the flour, cocoa, soda, baking powder, salt and cinnamon. Stir in the chocolate chips.
- In another bowl, whisk the eggs. Add both sugars, vanilla and whisk everything well. Stir in the oil and zucchini.
- Pour the flour mixture and mix until incorporated.
- Pour the batter to the pan and level the surface.
- Bake for 55-65 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
14 komentarų :
Tobulas!Ačiū už receptą!!!
Labai džiugu skaityti tokius komentarus! Ačiū, kad grįžot ir parašėt! :)
Kepiau dvigubą normą ir nepasigailėjau! Skonis nuostabus, keksas minkštas, šlapias!
Super. Smagu girdėti :)
Kuo pakeisti kiausinius?
Niekuo :) Mityba be kiaušinių nesidomiu, tai negaliu patarti, kuo juos pakeisti. Neįsivaizduoju net.
Šis keksas absoliučiai nuostabus :) Dar tokio skanaus nesu gyvenime iškepusi pati :) Tikrai rekomenduoju visoms :) Labai, bet labai skanu :D Dar kepsiu pagal Jūsų receptuką cukinijų apkepą :D
Nuostabu! Net abejoju ir apkepas patiks ;)
Miela Ernesta, ačiūūūū už tokį nuostabiai skanų cukinijų keksą!!! Toks skanutis ir minkštutis, kad sakyčiau tiesiog tirpo burnoje!!! O cukinijos kekse idealiai pasislėpė, na niekaip nepavyko rasti nors tikrai tikėjausi kokį tarkį vieną kitą aptikti 😆
Ačiū Lina už tokį atsiliepimą! Jūsų balsą girdėjau jį skaitydama :)) Ne ne, cukinijos tikrai kepiniuose nesijaučia. Drąsiai kepkit ir kitus receptus. Skonio cukinija neduoda, duoda minkštumą ir drėgmę kepiniui ;)
Skanus pyragas,tikrai kepsiu dar ! Aciu uz recepta.
Prašom ;) Ačiū, kad apsilankėt.
Šaukštu maltų mirkytų linų sėmenų
Labai labai super! Mano paagliukas išsireiškė, kad tai geriausias būdas sunaudoti cukinijas!
Rašyti komentarą