Uogų tiramisu receptas.
Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Šį skanėstą planavau gaminti dar prieš mėnesį per braškių sezoną. Tačiau tai tinginys, tai darbai, tai kiti rūpesčiai, mano planus vis pakoreguodavo. Gal ir gerai, nes pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į ultimate įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų.
Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Esu dariusi tokį tiramisu, tik be uogų.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Uogų tiramisu
Ingredientai
22 x 28 cm stačiakampiai formai
22 x 28 cm stačiakampiai formai
250 g maskarponės sūrio
300 ml grietinėlės (bent 36 proc.)
50 g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
250 g (1 pakelis + keli sausainiai) Damų pirštelių
1 puodelis apelsinų sulčių
400 g šviežių braškių
200 g šviežių mėlynių arba šilauogių
200 g šviežių aviečių
Pabarstymui
Cukros pudros
300 ml grietinėlės (bent 36 proc.)
50 g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
250 g (1 pakelis + keli sausainiai) Damų pirštelių
1 puodelis apelsinų sulčių
400 g šviežių braškių
200 g šviežių mėlynių arba šilauogių
200 g šviežių aviečių
Pabarstymui
Cukros pudros
Gaminimo eiga
- Maskarponę, cukrų ir vanilę sumaišykite.
- Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje. Palengva įmaišykite į maskarponę.
- Sausainius merkite į apelsinų sultis. Į indą dėkite pirmąjį sausainių sluoksnį, paskleiskite pusę kremo, apibarstykite uogomis.
- Dėkite dar vieną sluoksnį pamirkytų sausainių, tepkite likusį kremą, sudėkite uogas.
- Tiramisu palaikykite šaldytuve bent 2 valandas.
- Prieš tiekiant pabarstykite cukraus pudra.
Berry Tiramisu recipe.
Berry Tiramisu
Ingredients
For 22 x 28 cm rectangular tin
250 g mascarpone cheese
300 ml double cream
50 g granulated sugar
1 tsp vanilla extract
250 g (1 package + a few more) Lady fingers biscuits
1 cup orange juice
400 g fresh strawberries
200 g fresh blueberries
200 g fresh raspberries
For dusting
Some icing sugar
Instructions
1 cup orange juice
400 g fresh strawberries
200 g fresh blueberries
200 g fresh raspberries
For dusting
Some icing sugar
Instructions
- Whisk the mascarpone, sugar, vanilla together.
- In another bowl, whisk the cream and stir in the mascarpone mixture.
- Soak the biscuits into the orange juice, line in your serving dish and pour half of the cream on top, add the berries.
- Lay another layer of soaked biscuits, spread the remaining cream and add the berries.
- Put in the fridge for at least 2 hours.
- Dust with the icing sugar when ready to serve.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą