2016 m. liepos 18 d., pirmadienis

Uogų tiramisu / Berry Tiramisu


Uogų tiramisu receptas.


Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Šį skanėstą planavau gaminti dar prieš mėnesį per braškių sezoną. Tačiau tai tinginys, tai darbai, tai kiti rūpesčiai, mano planus vis pakoreguodavo. Gal ir gerai, nes pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į ultimate įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. 

Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!





Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Esu dariusi tokį tiramisu, tik be uogų. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Uogų tiramisu

Ingredientai
22 x 28 cm stačiakampiai formai

250 g maskarponės sūrio
300 ml grietinėlės (bent 36 proc.)
50 g cukraus 
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
250 g (1 pakelis + keli sausainiai) Damų pirštelių
1 puodelis apelsinų sulčių
400 g šviežių braškių
200 g šviežių mėlynių arba šilauogių
200 g šviežių aviečių

Pabarstymui
Cukros pudros

Gaminimo eiga
  1. Maskarponę, cukrų ir vanilę sumaišykite.
  2. Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje. Palengva įmaišykite į maskarponę.
  3. Sausainius merkite į apelsinų sultis. Į indą dėkite pirmąjį sausainių sluoksnį, paskleiskite pusę kremo, apibarstykite uogomis. 
  4. Dėkite dar vieną sluoksnį pamirkytų sausainių, tepkite likusį kremą, sudėkite uogas.
  5. Tiramisu palaikykite šaldytuve bent 2 valandas. 
  6. Prieš tiekiant pabarstykite cukraus pudra.


    Berry Tiramisu recipe.

    Berry Tiramisu

    Ingredients
    For 22 x 28 cm rectangular tin

    250 g mascarpone cheese
    300 ml double cream
    50 g granulated sugar
    1 tsp vanilla extract
    250 g (1 package + a few more) Lady fingers biscuits
    1 cup orange juice
    400 g fresh strawberries
    200 g fresh blueberries
    200 g fresh raspberries

    For dusting
    Some icing sugar

    Instructions

    1. Whisk the mascarpone, sugar, vanilla together.
    2. In another bowl, whisk the cream and stir in the mascarpone mixture.
    3. Soak the biscuits into the orange juice, line in your serving dish and pour half of the cream on top, add the berries. 
    4. Lay another layer of soaked biscuits, spread the remaining cream and add the berries.
    5. Put in the fridge for at least 2 hours. 
    6. Dust with the icing sugar when ready to serve.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly