2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Citrininės rikotos spurgytės / Lemon Ricotta Fritters


Labai purios, minkštos, švelnaus skonio, citrininės rikotos spurgytės.


MILIJONAS! Toks šiandien mano skaičius. Ne, deja, loterijoje nelaimėjau (neatsisakyčiau, šypt), tiek neuždirbau, nesutaupiau ir grąžos iš investicijų negavau. MILIJONAS - tiek žmonių jau čia apsilankė! Kažkokia fantastika... Galima sakyti, kas trečias lietuvis buvo bent atsivertęs mano puslapį. Džiugu! 
Skaičiai, statistika - miela akiai pažiūrėti. Tačiau dar labiau džiaugiuosi - gerais, teigiamais Jūsų atsiliepimais. Prieš kelias dienas buvau 'užtag'inta' vieno portalo komentare. Nori, nenori, užeini, pažiūri. Jame publikuojami mano receptai. Nors jų neseku, nesidomiu, kas ten rašoma, komentarų taip pat neskaitau ir į juos neatsakinėju (kam reikės, susiras mane asmeniškai), bet tąkart peržvelgiau. Nustebau. Daug gerų atsiliepimų. Jie dar 'skaniau' skaitosi 'konkurentų' apsuptyje. Taip, taip, ir tarp blogerių yra konkurencija. Teko pastebėti labai nemalonių, gal kiek ir juokingų dalykų (tarp kitų blogerių). Todėl tądien pasidarė saldu ne tik nuo teigiamos atsiliepimų bangos, bet ir suvokimo, jog per tuos metus pavyko išlaikyti pozityvią poziciją, 'nesidergti', neprisileisti ir stengtis neskleisti pasauliui neigiamų minčių.

Apskritai, tai mano siekiamybė gyvenime. Esu šimtu dešimt procentų įsitikinusi, kokią energiją skleidi, tokią gauni atgal. Kadangi turiu visą glėbį laimės, savo šiltą, meilės kupiną šeimos branduolį, vidinę ramybę, viską akylai saugau ir branginu. Nenoriu įsileisti nė vieno neigiamo žvilgsnio, žodžio ar minties. Tai kartais be galo sunku... Bet esu įsitikinusi, kai yra siekiamybė ir nuostatos, viskas įmanoma, kad ir po truputį.

Džiugomis naujienomis palydint, pristatau tobulą (vėl) spurgyčių receptą. Neturiu prie ko prikibti. Spurgytės minkštos, purios, švelnios tekstūros ir skonio, su citrininiu blizgesiu. Vienintelis galimas minusas, mano nuomone, - virimas aliejuje, riebumas. Bet tai spurgos... Nori, nenori, vandenyje juk nevirsi. Šypt. 
Skanaus! Ką tik baigiau valgyti paskutiniąsias, jos ir antrąją dieną išlieka tokios pat minkštos ir purios, o ir vis norisi jas pavolioti cukraus pudroje. Nusiteikite kalorijų bombai. 




Patarimai, pastebėjimai. Naudojau smulkų cukrų, bet manau, nieko baisaus neatsitiks, jei naudosite įprastą. Tik tuomet maišykite cukrų kartu su rikota, o nesijokite kartu su miltais (bus per stambus persijoti).
Tešla gaunasi skystoka, rankomis spurgų nesuformuosite. Tik jokiu būdu nepridėkite daugiau miltų. Spurgas į karštą aliejų dėkite kupinu šaukšteliu. Aš naudojau mažą ledų šaukštą, tai net rankų neteko išsitepti. Apskritai, turiu trijų dydžių ledų šaukštus (su išspaudžiama rankenėle), jie puikiai pasitarnauja kepant spurgas, sausainius, keksiukus. Labai pagreitina tešlos paskirstymo, formavimo procesus ir jokio terliojimosi! 
Iš šio kiekio gaunasi 30 nedidelių spurgyčių.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Citrininės rikotos spurgytės
Receptas adaptuotas iš knygos 'Step-by-step Desserts'

Ingredientai

200 g rikotos
2 vidutiniai kiaušiniai
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
30 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto
100 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
4 šaukštai smulkaus cukraus
1 citrinos žievelės, tarkuotos
1 šaukštas citrinos sulčių

Kepimui
1 litras saulėgrąžų aliejaus

Apibarstymui
Truputis cukraus pudros

Gaminimo eiga
  1. Dubenyje šluotele išplakite rikotą, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir sviestą. 
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įsijokite į tešlą.
  3. Įtarkuokite citrinos žievelės, išmaišykite. Įmaišykite citrinos sultis.
  4. Puode gerai įkaitinkite aliejų. Dėkite tešlą kupinu šaukšteliu į karštą aliejų. Kepkite spurgytes, kol gražiai paruduos po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.
  5. Iškeptas spurgytes dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
  6. Dar šiltas apibarstykite cukraus pudra.



    Lemon Ricotta Fritters recipe.

    Lemon Ricotta Fritters
    Recipe adapted from the book 'Step-by-step Desserts'

    Ingredients

    200 g ricotta
    2 medium eggs
    1/2 tsp vanilla extract
    30 g butter, melted and cooled
    100 g plain flour
    2 tsp baking powder
    4 tbsp caster sugar
    1 lemon zest, grated
    1 tbsp lemon juice

    For frying
    1 litre vegetable or sunflower oil

    For dusting
    Some icing sugar

    Instructions
    1. Whisk the ricotta, eggs, vanilla extract and butter in a bowl until well combined. 
    2. In another bowl, mix together the flour, baking powder and caster sugar. Sift in the batter.
    3. Add the lemon zest, then mix everything. Stir in the lemon juice.
    4. Heat the oil in a large saucepan. Cooked heaped teaspoons of the batter in the oil until golden brown.
    5. Drain the fritters on a plate lined with kitchen paper.
    6. Dust the warm fritters with a little icing sugar. 


    Komentarų nėra :

    Printfriendly