2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Parmezaninė vištiena / Parmesan Chicken


Labai greitai paruošiama, minkšta, sultinga, ryškaus skonio vištiena su Parmezanu ir sviesto padažu.


Superinis patiekalas labai greitiems ir skaniems pietums. Užtruksite tik 10-15 minučių! Mėsa minkšta, sultinga, ryškaus skonio, o padažas gardus ir viską užbaigiantis priedas. 
Garnyrą rinkitės pagal savo norus. Mes valgėm su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.


Patarimai, pastebėjimai. Itališkų prieskonių mišinį naudoju pirktinį (angl. Italian seasoning). Tokį mišinį galite pasidaryti ir patys. Jo sudėtis: raudonėlis, bazilikas, čiobrelis, rozmarinas, šalavijas, petražolės, raudonosios paprikos granulės, mairūnas. 
Vištienos krūtinėlę rinkitės plonesnę, kad gerai ir tolygiai iškeptų. Jei krūtinėlė labai stora, perpjaukite pusiau. 
Padažui česnako nei lupti, nei pjaustyti nereikia. Sutraiškykite peiliu ir tiek.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Parmezaninė vištiena
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Apie 700 g vištienos krūtinėlės, plonai pjaustytos
1/2 puodelio Parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis Itališkų prieskonių mišinio
1 šaukštas česnako miltelių
Šakelė šviežio rozmarino
Šakelė šviežio čiobrelio
1/2 citrinos sulčių
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Vištieną iš abiejų pusių paskaninkite Itališkais prieskoniais, česanko milteliais, druska, pipirais. Apibarstykite tarkuotu Parmezanu.
  2. Į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, dėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes arba kol visiškai iškeps. Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės.
  3. Išpilkite keptuvėje likusį aliejų (keptuvės neplaukite). Į tą pačiią keptuvę dėkite sviestą, sutraiškytas česnako skilteles, rozmariną, čiobrelį, pavirkite minutę. Tuomet išspauskite pusės citrinos sulčių, kelias sekundes pavirkite ir apliekite vištieną padažu.



    Parmesan Chicken recipe.

    Parmesan Chicken
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients
    1 cup -250 ml

    About 700 g thinly pounded chicken breasts
    1/2 cup Parmesan, grated
    3 cloves of garlic, smashed
    2 tbsp olive oil
    2 tbsp butter
    1 tsp Italian seasoning
    1 tbsp granulated garlic
    Spring of rosemary
    Spring of thyme
    1/2 lemon juice
    Salt and pepper to taste

    Instructions
    1. Season the chicken on both sides with salt, pepper, granulated garlic, Italian seasoning and the Parmesan cheese, set that aside. 
    2. In a hot skillet, add the olive oil, add the seasoned chicken and cook for about 2 to 3 minutes on each side or until the chicken is fully cooked through, remove to a plate and set it aside.
    3. Discard any leftover oil in the skillet, then to the same skillet, add the butter, herbs and garlic and cook just for a minute, squeeze in half of a lemon, cook for a few seconds then drizzle the sauce over the chicken.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly