Trapūs, vingiuoti, varškės sausainiai barstyti cinamono ir cukraus mišiniu.
Šiandiena pilna teigiamų emocijų. Nors dar tik vidurdienis, jau spėjau iš laimės apsiverkti, ir įdomių pasiūlymų sulaukti. Už lango saulėta, nusimato gera popietė ir ramus, šiltas vakaras.
Linkiu to patiems ir Jums. O kad būtų dar truputį jaukiau, siūlau išsikepti šių puikių sausainių. Kepėm kartu su dukra. Vaikas aikčiojo pamatęs, kokie gražūs išspausti sausainiai, o iškepusius vieną po kito kramsnojo užtikrindama skonį garsu 'mmm'.
Patrauklūs akiai, paprastai, greitai pagaminami ir labai skanūs! Nieko netrūksta.
Patarimai, pastebėjimai. Naudojau kreminę varškę (angl. quark). Manau tinka ir varškė iš pakelio, kad tik nebūtų labai sausa. Galima pertrinti per sietelį, kad būtų kreminė.
Kiaušinio reikia didelio (apie 70 g be lukšto).
Tešla gaunasi lipni, reikia kabinti šaukštu ir dėti į konditerinį maišelį. Tokia ir turi būti, sausainiai puikiai išsispaudžia.
Baigus spausti kiekvieną sausainį, tešlą 'nukirpdavau' peiliu. Tada gražiai užsilenkia kraštelis.
Naudojau žvaigždutės formos antgalį. Tokį:
Gaunasi apie 30-35 sausainius.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Linkiu to patiems ir Jums. O kad būtų dar truputį jaukiau, siūlau išsikepti šių puikių sausainių. Kepėm kartu su dukra. Vaikas aikčiojo pamatęs, kokie gražūs išspausti sausainiai, o iškepusius vieną po kito kramsnojo užtikrindama skonį garsu 'mmm'.
Patrauklūs akiai, paprastai, greitai pagaminami ir labai skanūs! Nieko netrūksta.
Patarimai, pastebėjimai. Naudojau kreminę varškę (angl. quark). Manau tinka ir varškė iš pakelio, kad tik nebūtų labai sausa. Galima pertrinti per sietelį, kad būtų kreminė.
Kiaušinio reikia didelio (apie 70 g be lukšto).
Tešla gaunasi lipni, reikia kabinti šaukštu ir dėti į konditerinį maišelį. Tokia ir turi būti, sausainiai puikiai išsispaudžia.
Baigus spausti kiekvieną sausainį, tešlą 'nukirpdavau' peiliu. Tada gražiai užsilenkia kraštelis.
Naudojau žvaigždutės formos antgalį. Tokį:
Gaunasi apie 30-35 sausainius.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Sausainiai 'Banga'
Receptas adaptuotas iš knygos 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'
Ingredientai
Sausainių tešlai
80 g cukraus
210 g minkšto sviesto
125 g kreminės varškės
120 g saldaus kondensuoto pieno
1 didelis kiaušinis
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
290 g miltų
Pabarstymui
2 šaukštai cukraus
1/2 šaukštelio cinamono
Gaminimo eiga
- Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės.
- Į išplaktą masę dėkite varškę, pilkite kondensuotą pieną ir plakite iki vientisos masės.
- Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilę, išmaišykite.
- Suberkite miltus, maišykite, kol neliks sausų miltų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kelias kepimo skardas.
- Sausainių tešlą dėkite į konditerinį maišelį su vingiuotu antgaliu ir banguojant išspauskite sausainius (maždaug 6 cm ilgio).
- Sausainių viršų apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.
- Kepkite 7-10 minučių arba kol pagels.
Quark Cookies 'Wave'.
'Wave' Cookies
Recipe adapted from the book 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'
Ingredients
For the cookie dough
80 g granulated sugar
210 g softened butter
125 g quark
120 g sweetend condensed milk
1 large egg
1 tsp vanilla extract
290 g plain flour
To sprinkle
2 tbsp granulated sugar
1/2 tsp cinnamon
80 g granulated sugar
210 g softened butter
125 g quark
120 g sweetend condensed milk
1 large egg
1 tsp vanilla extract
290 g plain flour
To sprinkle
2 tbsp granulated sugar
1/2 tsp cinnamon
Instructions
- Cream the softened butter and sugar until fluffy.
- Add the quark, pour in the condensed milk and mix well.
- Stir in the egg and vanilla.
- Mix in the flour.
- Preheat the oven to 210 degrees and line several baking sheets with baking paper.
- Place the dough into a piping bag with a star nozzle and pipe the cookies on the sheets (about 6 cm long).
- Sprinkle with cinnamon sugar.
- Bake for 7-10 minutes or until golden.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą