2016 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Sausainiai su šokoladu ir riešutais / Chocolate Chip Almond Cookies


Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais.


Labai skanūs sausainiai. Traškiais kraštais, vidus tąsus ('chewy'), nėra 'baisiai' saldūs, pats tas. Esu kepusi tikrai daug panašių sausainių, šitie puikūs. 

Patarimai, pastebėjimai. Naudojau kapotus migdolus be luobelių. Tinka ir kiti riešutai. Sausainius kepkite priklausomai nuo jų dydžio. Jei formuosite didesnius sausainius, kepkite apie 15-18 minučių. Jei mažesnius (graikinio riešuto dydžio), užteks ir 10-12 minučių. Sausainių kraštai turi paruduoti. 
Iškeptus sausainius 5 minutėms palikite skardose, tik tuomet perkelkite ant grotelių atvėsti.
Gaunasi 10-12 vidutinių sausainių.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Sausainiai su šokoladu ir riešutais
Receptas adaptuotas iš tatyanaseverydayfood.com

Ingredientai

110 g minkšto sviesto
75 g balto cukraus
75 g rudo cukraus
1 vidutinis kiaušinis
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
140 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
100 g pieniško šokolado gabaliukų
50 g balto šokolado gabaliukų
50 g smulkintų riešutų (dėjau migdolus)

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi skardas.
  2. Dubenyje iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės, išmaišykite.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suberkite į sviesto mišinį ir viską išmaišykite.
  4. Įmaišykite šokolado gabaliukus ir smulkintus riešutus. 
  5. Sausainius formuokite vidutiniu ledų šaukštu (dydis 1-2 šaukštai), sudėkite ant skardų, sausainių viršų paploninkite pirštais. 
  6. Kepkite apie 15-18 minučių arba kol sausainių kraštai paruduos.
  7. Iškeptus sausainius palikite 5 minutėms ant kepimo skardų, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.



Chocolate Chip Almond Cookie recipe.

Chocolate Chip Almond Cookies
Recipe adapted from tatyanaseverydayfood.com

Ingredients

110 g softened butter
75 g white sugar
75 g brown sugar
1 medium egg
1/2 tsp vanilla extract
140 g plain flour
1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
100 g milk chocolate chips
50 g white chocolate chips
50 g chopped almonds or other nuts

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Line two baking sheets with baking paper.
  2. In a bowl, cream together the butter and both sugars until fluffy. Stir in the egg and vanilla.
  3. In another bowl, mix the flour, baking powder and salt. Pour in the butter mixture and mix to combine.
  4. Fold in the chocolate chips and almonds.
  5. Form the cookies with a medium ice cream scoop, place on the baking sheets, flatten a bit with your hands.
  6. Bake for about 15-18 minutes or until the edges are browned. 
  7. Leave the cookies for 5 minutes on the baking sheets, then transfer to a wire rack to cool completely.

Komentarų nėra :

Printfriendly