2016 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu / Puff Pastry, Zucchini, Cheese & Parma Bake


Sluoksniuotos tešlos pyragas (pyragėliai) su cukinijomis, sūriu ir kumpiu.



Labai skanus, greitai paruošiamas, nesaldus pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu. Puikiai tiks pusryčiams, užkandžiams ar iškylai.


Patarimai, pastebėjimai. Tešlą šiek tiek pakočiavau, kad suplonėtų. 
Galite naudoti bet kokį fermentinį sūrį. Kumpį naudojau itališką 'Parmos', tačiau tinka bet koks kitas, net šoninė ar vištiena. Papildomai druskos nedėjau, nes 'Parmos' kumpis labai sūrus, jei jo nenaudosite, neužmirškite ir žiupsnelio druskos.
Cukinijas tarkavau morkų skustuku. 
Vienintelis minusas - pyragėliai kiek prilipo prie kepimo popieriaus, todėl kitąkart skardą dar patepčiau su riebalais. 



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 





Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Sluoksniuotos tešlos pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu
Receptas adaptuotas iš sonatinos-receptai.lt

Ingredientai

1 pakelis (397 g) bemielės sluoksniuotos tešlos
150 g Čederio sūrio, tarkuoto
100 g Parmos kumpio
200 g cukinijos, pjaustytos juostelėmis
Pipirų pagal skonį

Aptepimui
1 kiaušinio, plakto

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite didelę formą.
  2. Tešlą šiek tiek pakočiokite, kad suplonėtų.
  3. Ant tešlos paskleiskite tarkuotą sūrį, cukinijas, plėšytą kumpį. Pabarstykite pipirais.
  4. Tešlą susukite į volelį. Supjaustykite 2 cm griežinėliais ir sudėkite į formą. Tarp tešlos gabalėlių palikite tarpelius. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.
  5. Kepkite 30-40 minučių arba kol gražiai apskrus.


    Puff pastry, zucchini, cheese and Parma ham bake.

    Puff Pastry, Zucchini, Cheese & Parma Bake
    Recipe adapted from sonatinos-receptai.lt

    Ingredients

    1 package (397 g) puff pastry
    150 g Cheddar cheese, grated
    100 g Parma ham
    200 g zucchini, grated into long strips
    Pepper to taste

    To glaze
    1 egg, beaten

    Instructions
    1. Preheat the oven to 180 degrees. Line your baking tin with baking paper.
    2. Roll out the puff pastry to make it thinner. 
    3. Sprinkle the pastry with grated cheese, spread the zucchini and ham. Season with some pepper. 
    4. Roll it nicely, then cut into 2 cm size pieces. Place the pastries on the baking tin leaving some space between the pieces. Glaze the top with some beaten egg.
    5. Bake for 30-40 minutes or until golden brown.


    Komentarų nėra :

    Printfriendly