2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Trapus lietuviškas riestainis / Crumbly Lithuanian Pretzel


Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.


Šiandien tradiciškas trapus lietuviškas riestainis. Kažkodėl vaikystėje aš jų nemėgau, o dabar taip skanu! 
Riestainiai trapūs, bet nėra 'siaubingai' kieti. Ne per saldūs, pats tas. Paprastas, greitas ir geras receptas. 

Patarimai, pastebėjimai. Pagal receptą reiktų dėti margariną, aš dėjau labai minkštą sviestą. Gavosi gana minkšta tešla, bet riestainius suformuoti pavyko. Papildomai miltų pridėti nesinorėjo. Tik beminkant truputį pabarsčiau ant stalo. 
Gaunasi 10 vidutinių riestainių.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Trapus lietuviškas riestainis
Receptas adaptuotas iš knygos 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'

Ingredientai

420 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
180 g cukraus
100 g minkšto sviesto ar margarino
1/2 didelio (35 g) kiaušinio
40 g saldaus kondensuoto pieno
40 ml vandens
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Pabarstymui
1-2 šaukštai cukraus

Gaminimo eiga
  1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinį. Kondensuotą pieną sumaišykite su vandeniu, supilkite į masę. Įmaišykite kepimo miltelius ir vanilę. Trinkite masę, kol taps puri. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kelias skardas.
  3. Paruoštą tešlą padalinkite į 80 g gabaliukus, iškočiokite 40-45 cm ilgio lazdeles ir suformuokite riestainius. 
  4. Riestainius sudėkite ant skardų, apibarstykite cukrumi. 
  5. Kepkite 10-12 minučių arba kol gražiai pagels ir iškeps.



Crumbly and Sweet Traditional Lithuanian Pretzel recipe.

Crumbly Lithuanian Pretzel
Recipe adapted from the book 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'

Ingredients

420 g plain flour
1/2 tsp baking powder
180 g granulated sugar
100 g softened butter or baking fat
1/2 large (35 g) egg
40 g sweetened condensed milk
40 ml water
1 tsp vanilla extract

To sprinkle
1-2 tbsp granulated sugar

Instructions
  1. Cream the butter and sugar, beat in the egg. Mix the condensed milk with water, pour in the mixture. Add vanilla and baking powder. Cream the mixture until fluffy. Pour in the flour and knead into a smooth dough.
  2. Preheat the oven to 220 degrees. Line two baking sheets with baking paper.
  3. Divide the dough into 80 g pieces, roll out 40-45 cm length strips and form the pretzels. 
  4. Place the pretzels on the baking sheets, sprinkle with some sugar.
  5. Bake for 10-12 minutes or until golden and cooked through.





Komentarų nėra :

Printfriendly