2016 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Amerikietiški kefyro sausainiai / Classic Buttermilk Biscuits


Amerikietiški, nesaldūs kefyro sausainiai.


Vienas iš smagiausių dalykų kepant ir apie tai rašant - pažintis su įvairių šalių kepiniais, tradicijomis, skoniniai ir gamybos skirtumai. Pavyzdžiui, šie kefyro sausainiai - tai angliškų bandelių-scone'ų amerikietiška variacija. Produktai, gaminimo procesas, idėja, net ir skonis labai panašus, tačiau tekstūra visiškai kita. Šių sausainių plutelė - kieta, traški, o vidus minkštas, labiau primena sausainių tekstūrą. 
Sausainiai nėra saldūs ir juos rekomenduojama valgyti taip, kaip ir angliškus scone'us - šiltus, apteptus sviestu. Mums to neprireikė, skaniai susivalgė ir vieni.

Tą pačią dieną bandžiau ir kitus kefyro sausainius su minkoma ir išspaudžiama tešla. Tiesą sakant, jie mažai kuo skiriasi nuo angliškų (scones) bandelių. Šis receptas įdomesnis. 


Patarimai, pastebėjimai. Kepimo miltelių tikrai dedasi 1 šaukštas, klaidos čia nėra. Gąsdintis nereikia, nesijaučia. 
Sausainius reikia kuo greičiau dėti kepti. Sumaišius sausus produktus su šlapiais, tarp jų iš karto prasideda reakcija, todėl nereiktų gaišti laiko ir kaip įmanoma greičiau pašauti į orkaitę. 
Tešla gaunasi tiršta, lipni, tokia ir turi būti. Sausainius formuokite paprastu ar ledų šaukštu.
Gaunasi apie 25-30 sausainių priklausomai nuo dydžio. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Amerikietiški kefyro sausainiai
Receptas adaptuotas iš foodnetwork.ca

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 puodeliai miltų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
3/4 šaukštelio druskos
300 ml kefyro ar pasukų
1 didelis kiaušinis
1/4 puodelio aliejaus

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kelias skardas.
  2. Miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską persijokite.
  3. Kiaušinį, kefyrą ir aliejų suplakite bei supilkite į sausus produktus. Viską išmaišykite.
  4. Vidutiniu ledų šaukštu ar paprastu šaukštu ant kepimo skardų dėkite tešlą.
  5. Kepkite apie 15 minučių.



    Classic Buttermilk biscuits recipe.

    Classic Buttermilk Biscuits
    Recipe adapted from foodnetwork.ca

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    2 cups plain flour
    1 tbsp sugar
    1 tbsp baking powder
    1/2 tsp baking soda
    3/4 tsp salt
    300 ml buttermilk
    1 large egg
    1/4 cup vegetable oil

    Instructions
    1. Preheat the oven to 200 degrees. Line two baking sheets with baking paper.
    2. In a bowl, sift together the flour, baking powder, soda, sugar and salt.
    3. In a jar, whisk the egg, buttermilk and oil. Pour the mixture into the dry ingredients and stir to combine.
    4. Scoop the cookies on the baking sheets with a medium ice cream scoop or a tablespoon.
    5. Bake for 15 minutes. 

    1 komentaras :

    Anonimiškas rašė...

    Visai skanu! Cukraus 4šaukstus dėjau... Primena blynus, tik išvaizda gražesnė, patogiau valgyti. Papuošiau sezamų sėklom dar. 👍😊

    Printfriendly