Tarkuotų bulvių blynai su sūriu.
Nesu didelė lietuviško maisto gerbėja, o ir šeimos narių požiūris panašūs, todėl gaminu retai. Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta.
Pamačiau šį receptą ir susidomėjau. Parmezanas, Čederis, česnako prieskoniai - žinojau, skonis bus išraiškingesnis ir įdomesnis. Neklydau. Skanūs blynai ir puikiai iškepė!
Patarimai, pastebėjimai. 900 g bulvių - nuluptų bulvių svoris, bet dar nenuspaustų. Bulves nuspaudžiau rankomis imdama po saują. Galima nuspausti per marlę ar rankšluostį. Svarbu nuspausti kuo daugiau skysčio.
Česnako miltelių kitąkart dėčiau dar daugiau, plius įmaišyčiau svogūno miltelių. Tik paryškintų skonį.
Padažui sumaišiau 1/2 puodelio grietinės, kelis šaukštus saldžiarūgščio padažo ir truputį čili padažo. Galite į grietinę įmaišyti česnakinio padažo, tiktų dar labiau.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Bulvių ir sūrio blynai
Ingredientai
900 g bulvių, nuluptų ir sutarkuotų
50 g Čederio sūrio, tarkuoto
50 g Parmezano sūrio, tarkuoto
Sauja svogūnų laiškų, smulkintų
1/2 šaukštelio česnako miltelių
30 g miltų
2 kiaušiniai
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Bulves nulupkite, sutrarkuokite burokine tarka ir nuspauskite, kiek įmanoma daugiau skysčio.
- Į bulves įmaišykite visus likusius produktus.
- Kepkite karštoje keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, kol apskrus.
- Tiekite su grietinės ir česnakinio (ar čili) padažo mišiniu.
Potato and cheese pancakes recipe.
Potato Cheese Pancakes
Ingredients
900 g potatoes, peeled and grated
50 g Cheddar cheese, grated
50 g Parmesan cheese, grated
Handful of fresh spring onions, chopped
1/2 tsp garlic powder
30 g plain flour
2 eggs
Salt and pepper to taste
50 g Cheddar cheese, grated
50 g Parmesan cheese, grated
Handful of fresh spring onions, chopped
1/2 tsp garlic powder
30 g plain flour
2 eggs
Salt and pepper to taste
Instructions
- Peel and grated the potatoes, then strain off as much juices as you can.
- Stir in all other remaining ingredients into the potatoes.
- Fry in a hot skillet with some vegetable oil until golden.
- Serve with sour cream-garlic sauce mixture.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą