2016 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Bulvių ir sūrio blynai / Potato Cheese Pancakes


Tarkuotų bulvių blynai su sūriu.


Nesu didelė lietuviško maisto gerbėja, o ir šeimos narių požiūris panašūs, todėl gaminu retai. Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. 
Pamačiau šį receptą ir susidomėjau. Parmezanas, Čederis, česnako prieskoniai - žinojau, skonis bus išraiškingesnis ir įdomesnis. Neklydau. Skanūs blynai ir puikiai iškepė! 



Patarimai, pastebėjimai. 900 g bulvių - nuluptų bulvių svoris, bet dar nenuspaustų. Bulves nuspaudžiau rankomis imdama po saują. Galima nuspausti per marlę ar rankšluostį. Svarbu nuspausti kuo daugiau skysčio. 
Česnako miltelių kitąkart dėčiau dar daugiau, plius įmaišyčiau svogūno miltelių. Tik paryškintų skonį. 
Padažui sumaišiau 1/2 puodelio grietinės, kelis šaukštus saldžiarūgščio padažo ir truputį čili padažo. Galite į grietinę įmaišyti česnakinio padažo, tiktų dar labiau. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Bulvių ir sūrio blynai
Receptas adaptuotas iš homecookingadventure.com

Ingredientai

900 g bulvių, nuluptų ir sutarkuotų
50 g Čederio sūrio, tarkuoto
50 g Parmezano sūrio, tarkuoto
Sauja svogūnų laiškų, smulkintų
1/2 šaukštelio česnako miltelių
30 g miltų
2 kiaušiniai
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Bulves nulupkite, sutrarkuokite burokine tarka ir nuspauskite, kiek įmanoma daugiau skysčio. 
  2. Į bulves įmaišykite visus likusius produktus.
  3. Kepkite karštoje keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, kol apskrus. 
  4. Tiekite su grietinės ir česnakinio (ar čili) padažo mišiniu.


    Potato and cheese pancakes recipe.

    Potato Cheese Pancakes
    Recipe adapted from homecookingadventure.com

    Ingredients

    900 g potatoes, peeled and grated
    50 g Cheddar cheese, grated
    50 g Parmesan cheese, grated
    Handful of fresh spring onions, chopped
    1/2 tsp garlic powder
    30 g plain flour
    2 eggs
    Salt and pepper to taste

    Instructions
    1. Peel and grated the potatoes, then strain off as much juices as you can.
    2. Stir in all other remaining ingredients into the potatoes. 
    3. Fry in a hot skillet with some vegetable oil until golden.
    4. Serve with sour cream-garlic sauce mixture. 

    Komentarų nėra :

    Printfriendly