Super lengvai ir greitai pagaminamas itališkas pyragas su obuoliais ir cinamonu.
Labai skanus, labai greitas ir paprastas receptas. Trūkumų neįžvelgiu. Na, gal vienintelis - pyragėlis gaunasi ne toks didelis, drąsiai kepkite du iškart!
Pati tešla nėra saldi, o obuolinis pyrago įdaras - labai kvapnus, skanus, tinkamo saldumo.
Pati tešla nėra saldi, o obuolinis pyrago įdaras - labai kvapnus, skanus, tinkamo saldumo.
Patarimai, pastebėjimai. Cukraus dėjau viso 2 šaukštus: vieną įmaišiau į obuolius, o kitą apibarsčiau viršų. Man užteko. Jei obuoliai rūgštesni, į įdarą cukraus dėkite šaukštu daugiau.
Apelsinų žievelė nėra būtina, bet čia puikiai tinka. Prideda ir kvapo, ir skonio.
Apskritimą išpjoviau uždėjusi 26 cm skersmens keptuvės dangtį.
Tešlą naudojau pirktinę. Kokia tešla? Trapi tešla tartoms, krepšeliams, nesaldi. Prisegu nuotrauką, nes žinau, jog tikrai bus tokių klausimų kaip 'mėlyna ar žalia pakuotė'. Jei tokios nerandate pirkti, galite pasigaminti patys. Turiu tešlos receptą čia. Tešlą truputį pakočiojau ir sunaudojau maždaug pusę pakuotės.
Kitą kartą tešlą kočiočiau iškart ant kepimo popieriaus arba tešlos apskritimą perkelčiau ant jo dar prieš dedant įdarą. Nereikės po to įdaryto pyrago perkelti nuo stalo ant skardos. Išvengsite nesklandumų.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Itališkas obuolių pyragas
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 pakuotė trapios tešlos (tešlos receptas čia)
2 puodeliai šviežių obuolių, nuluptų ir pjaustytų kubeliais
2-3 šaukštai cukraus
1 šaukštas miltų
1/2 apelsino žievelės, tarkuotos
1/2 šaukštelio cinamono
Aptepimui
Šlakelis pieno
1 pakuotė trapios tešlos (tešlos receptas čia)
2 puodeliai šviežių obuolių, nuluptų ir pjaustytų kubeliais
2-3 šaukštai cukraus
1 šaukštas miltų
1/2 apelsino žievelės, tarkuotos
1/2 šaukštelio cinamono
Aptepimui
Šlakelis pieno
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
- Dubenyje sumaišykite 1-2 šaukštus cukraus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo), miltus, apelsinų žievelę ir cinamoną. Sukrėskite obuolius ir viską išmaišykite.
- Tešlą iškočiokite ir išpjaukite 26 cm skersmens apskritimą. Ant tešlos centro paskleiskite obuolių masę. Palikite maždaug 5 cm kraštus nepadengtus obuoliais. Tešlos kraštus gražiai užlenkite. Ant obuolių užbarstykite dar šaukštą cukraus, o tešlos kraštus aptepkite pienu.
- Kepkite 25-30 minučių, kol gražiai apskrus.
- Atvėsinkite 20 minučių prieš pjaustant.
Apple Crostata recipe.
Apple Crostata
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 cup - 250 ml
1 package shortcrust pastry (recipe is here)
2 cups fresh apples, diced
2-3 tbsp granulated sugar
1 tbsp plain flour
1/2 orange zest, grated
1/2 tsp cinnamon
To brush
Some milk
2 cups fresh apples, diced
2-3 tbsp granulated sugar
1 tbsp plain flour
1/2 orange zest, grated
1/2 tsp cinnamon
To brush
Some milk
Instructions
- Preheat the oven to 200 degrees. Line your baking sheet with baking paper.
- In a bowl, mix together 1-2 tbsp (depends from apple sweetness) sugar, flour, orange zest and cinnamon. Stir in the apples and mix to coat.
- Roll out the pastry and cut 26 cm width circle. On the center of the pastry, spread the apple filling, leave 5 cm boarders not covered. Fold all the edges of the crust over the filling leaving the center uncovered. Sprinkle 1 tbsp of sugar over the top of the apples. Brush the pastry edges with some milk.
- Bake for 25-30 minutes or until the crust is golden brown.
- Leave to cool for 20 minutes before slicing.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą