Paprastas, greitai paruošiamas, skanus pyragas su slyvomis ir rudo cukraus plutele.
Nauja receptų knyga mano namuose (tarp keliasdešimt kitų naujų knygų), kurią ne tik įdomu vartyti, bet ir skaityti, - Jim Fobel's 'Old-Fashioned Baking Book'. Knyga - sena, iš pigaus popieriaus, be nuotraukų, tačiau labai šilta ir jauki. Gera skaityti sentimentalius, pyragais kvepiančius autoriaus vaikystės prisiminimus. Užburta tos nuoširdžios naminės magijos išbandžiau ir pirmąjį receptą.
Gavosi puikus pyragas. Greitai, lengvai paruošiamas ir skonis nuostabiai subalansuotas. Nebuvo nei per saldu, nei per rūgštu (nuo slyvų), taps tas. Rudojo cukraus plutelė - kvapnus, kitoniškas ir malonus priedas.
Patarimai, pastebėjimai. Jei nemėgstate ar neturite rudo cukraus, galite naudoti ir įprastą baltą cukrų.
Slyvas pjausčiau į 8 dalis. Galima pjaustyti kaip patinka, kad ir į 2 dalis.
Gavosi puikus pyragas. Greitai, lengvai paruošiamas ir skonis nuostabiai subalansuotas. Nebuvo nei per saldu, nei per rūgštu (nuo slyvų), taps tas. Rudojo cukraus plutelė - kvapnus, kitoniškas ir malonus priedas.
Patarimai, pastebėjimai. Jei nemėgstate ar neturite rudo cukraus, galite naudoti ir įprastą baltą cukrų.
Slyvas pjausčiau į 8 dalis. Galima pjaustyti kaip patinka, kad ir į 2 dalis.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Slyvų pyragas
Receptas adaptuotas iš knygos Jim Fobel 'Old-Fashioned Baking Book'
Ingredientai
20 x 20 cm kvadratinei kepimo formai
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis (150 g) miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
110 g minkšto sviesto
1/3 puodelio balto cukraus
1/2 citrinos tarkuotos žievelės
1/8 šaukštelio malto muskato
2 dideli kiaušiniai
1 1/2 puodelio šviežių slyvų, pjaustytų griežinėliais
1/4 puodelio rudo cukraus
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis (150 g) miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
110 g minkšto sviesto
1/3 puodelio balto cukraus
1/2 citrinos tarkuotos žievelės
1/8 šaukštelio malto muskato
2 dideli kiaušiniai
1 1/2 puodelio šviežių slyvų, pjaustytų griežinėliais
1/4 puodelio rudo cukraus
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
- Kitame dubenyje iki purumo išsukite minkštą sviestą, baltą cukrų, citrinos žievelę ir muskatą. Muškite kiaušinius gerai po kiekvieno išplakite.
- Įmaišykite miltų mišinį. Nepermaišykite tešlos.
- Tešlą supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Ant tešlos išdėliokite slyvas, lengvai įspauskite jas į tešlą. Apibarstykite viršų ruduoju cukrumi.
- Kepkite 30-35 minutes arba kol įsmeigus pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas ir švarus.
- Iškeptą pyragą bent 15 minučių palikite kepimo formoje, tik tuomet išimkite ir supjaustykite kvadratėliais.
Plum Coffee Cake recipe.
Plum Coffee Cake
Recipe adapted from the book Jim Fobel 'Old-Fashioned Baking Book'
Ingredients
For 20 x 20 cm square cake tin
1 cup - 250 ml
1 cup (150 g) plain flour
1 tsp baking powder
Pinch of salt
110 g softened butter
1/3 cup granulated sugar
1/2 lemon zest, grated
1/8 tsp ground nutmeg
2 large eggs
1 1/2 cup fresh plums, sliced
1/4 cup brown sugar
For 20 x 20 cm square cake tin
1 cup - 250 ml
1 cup (150 g) plain flour
1 tsp baking powder
Pinch of salt
110 g softened butter
1/3 cup granulated sugar
1/2 lemon zest, grated
1/8 tsp ground nutmeg
2 large eggs
1 1/2 cup fresh plums, sliced
1/4 cup brown sugar
Instructions
- Preheat the oven to 180 degrees. Line your cake tin with baking paper.
- In a bowl, mix together the flour, baking powder and salt. Set aside.
- In another bowl, cream together the butter, granulated sugar, lemon zest and nutmeg until fluffy. Beat in the eggs one at a time.
- Add the dry ingredients and beat just until evenly blended.
- Turn the batter into the prepared pan. Level the surface.
- Arrange the plum slices all over the batter, pushing them halfway in. Sprinkle the brown sugar over the plums.
- Bake for 30-35 minutes or until the toothpick inserted into the center comes out clean.
- When cake is done, cool in a pan at least 15 minutes. Then cut into squares.
1 komentaras :
Labai skanus pyragas, kepiau jau tris kartus, tik po pirmo karto nusprendžiau,kad galiu apsieiti be musksto, bet rudu cukrumi pabarstyti būtina
Rašyti komentarą