Skanus, minkštas, skalsus, sveikuoliškas cukinijų pyragas su lazdynų riešutais.
Skanus, paprastas pyragas. Priskirčiau jį prie sveikuoliškų, nes naudojamos cukinijos, lazdynų riešutai ir dalis pilno grūdo miltų.
Patarimai, pastebėjimai. Miltų reikia specialių kepiniams, todėl papildomai nenaudojau kepimo miltelių ir sodos. Jei tokių miltų neturite, kepimo milteliai yra būtini! Daugiau apie miltus kepiniams (angl. self-raising flour) čia.
Cukinijas tarkavau burokine tarka, o skystį nuspaudžiau rankomis.
Patarimai, pastebėjimai. Miltų reikia specialių kepiniams, todėl papildomai nenaudojau kepimo miltelių ir sodos. Jei tokių miltų neturite, kepimo milteliai yra būtini! Daugiau apie miltus kepiniams (angl. self-raising flour) čia.
Cukinijas tarkavau burokine tarka, o skystį nuspaudžiau rankomis.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau kelis kartus.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Cukinijų pyragas su lazdynų riešutais
Receptas adaptuotas iš knygos 'Step-by-Step Desserts'
Ingredientai
23 cm apvaliai formai
225 g smulkaus cukraus
225 g smulkaus cukraus
225 ml saulėgrąžų aliejaus
3 dideli kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
200 g cukinijų, tarkuotų ir nuspaustų
100 g lazdynų riešutų
200 g miltų kepiniams (*receptas čia)
75 g pilno grūdo kvietinių miltų
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis cinamono
1 citrinos žievelės, tarkuotos
Pabarstymui
Cukraus pudros
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite formą. Atidėkite į šalį.
- Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite orkaitėje 5 minutes. Išimkite iš orkaitės, paskleiskite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir patrinkite, kad nusivalytų luobelės. Riešutus stambiai sukapokite peiliu, pasmulkinkite.
- Dideliame dubenyje išplakite cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilę. Įmaišykite cukinijas ir lazdynų riešutus.
- Įsijokite miltus ir kitus sausus produktus. Viską išmaišykite.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas ir švarus.
- Iškeptą pyragą 10 minučių palikite kepimo formoje, tuomet išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
- Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Cake Courgette and Hazelnut recipe.
Cake Courgette and Hazelnut
Recipe adapted from the book 'Step-by-Step Desserts'
Ingredients
For 23 cm round cake tin
225 g caster sugar
For 23 cm round cake tin
225 g caster sugar
225 ml sunflower oil
3 large eggs
1 tsp vanilla extract
200 g courgette, grated and squeezed
100 g hazelnut
200 g self-raising flour (*recipe here)
75 g wholemeal flour
Pinch of salt
1 tsp cinnamon
1 lemon zest, grated
For dusting
Icing sugar
Instructions
- Preheat the oven to 180 degrees. Grease and line the tin with baking paper.
- Spread the hazelnuts on a baking sheer and bake for 5 minutes, until lightly browned. Remove from the heat, and rub them with a clean kitchen towel to remove any excess skin. Roughly chop them and set aside.
- Whisk the sugar, eggs, oil and vanilla in a large bowl until light and smooth. Fold in the courgettes and hazelnuts until combined.
- Sift over the flour and the rest dry ingredients, tipping any barn left in the sieve. Fold well to combine.
- Pour the batter into the tin and bake for 45 minutes.
- Remove from the heat, cool in the tin for 10 minutes, then turn it out and place on a wire rack to cool completely.
- Serve with dusted icing sugar.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą