Drėgnas, kvapnus moliūgų tortas su kreminio sūrio-grietinėlės pertepimu.
Labai skanus, drėgnas, kvapnus tortas su rūgštelės turinčiu kreminiu-grietinėlės pertepimu. Ilgai tortas šaldytuve neužsibuvo, po vieno gabaliuko, vis norėjosi antro, todėl ištirpo nepastebimai. Geeeras tikrai!
Kažkokio specifinio, baisaus moliūgų skonio tikrai nejausite, neišsigąskite.
Patarimai, pastebėjimai. Naudojau specialius miltus kepiniams (angl. self-raising flour), todėl papildomai kildimo elementų nedėjau. Jei tokių miltų neturite, galite susimaišyti patys, tereikia įdėti kepimo miltelių. Receptas čia.
Kepiau tortą iš pusės normos 15 cm formose. Biskvitų viršų sulyginau, nupjoviau viršūnes.
Į šokoladinį glajų dėjau truputį maistinių dažų - 'Wilton' Cream spalvos. Jei nenorite dažų, nedėkite.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4,5/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Moliūgų tortas
Ingredientai
20-23 cm apvaliai torto formai
Biskvitams
425 g moliūgų tyrės (*receptas čia)
200 g tamsaus rudo cukraus
425 g balto cukraus
250 ml saulėgrąžų aliejaus
140 ml vandens
3 dideli kiaušiniai
1 citrinos žievelės, tarkuotos
375 g miltų kepiniams (*receptas čia)
1 šaukštelis druskos
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamono, muskato, imbiero, gvazdikėlių ir kt.)
1 šaukštelis malto muskato
Kremui
350 g grietinėlės (bent 35 proc.)
350 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
150 g balto cukraus
1 citrinos sultys
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Šokoladiniam glajui
100 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
150 g balto šokolado
Maistinių dažų (kreminės spalvos 'Wilton'), nebūtina
Papuošimui
Pabarstukai
Biskvitams
425 g moliūgų tyrės (*receptas čia)
200 g tamsaus rudo cukraus
425 g balto cukraus
250 ml saulėgrąžų aliejaus
140 ml vandens
3 dideli kiaušiniai
1 citrinos žievelės, tarkuotos
375 g miltų kepiniams (*receptas čia)
1 šaukštelis druskos
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamono, muskato, imbiero, gvazdikėlių ir kt.)
1 šaukštelis malto muskato
Kremui
350 g grietinėlės (bent 35 proc.)
350 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
150 g balto cukraus
1 citrinos sultys
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Šokoladiniam glajui
100 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
150 g balto šokolado
Maistinių dažų (kreminės spalvos
Papuošimui
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite 3 kepimo formas.
- Dubenyje gerai išsukite moliūgų tyrę, abiejų rūšių cukrų, aliejų, vandenį, kiaušinius ir citrinos žievelę.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius. Įsijokite į tešlą ir viską išmaišykite.
- Tešlą tolygiai paskirstykite tarp trijų kepimų formų, išlyginkite paviršių.
- Kepkite 35-45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.
- Biskvitus atvėsinkite ant grotelių, vėliau nupjaukite 'kupreles' (jei reikia).
- Kremui kreminį sūrį išsukite su citrinų sultimis ir vanile. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir po truputį įmaišykite į kreminio sūrio masę.
- Tortą sutepkite sluoksniuodami biskvitus ir kremą. Palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad sustingtų.
- Šokoladiniam glajui šokoladą susmulkinkite, sudėkite į nedidelį sdubenėlį. Grietinėlę pakaitinkite (beveik iki užvirimo, bet neužvirkite) ir supilkite ant šokolado. Palaukite minutę, o tada gerai išsukite, kad šokoladas ištirptų. Įmaišykite truputį maistinių dažų. Palaukite, kol glajus šiek tiek atvės.
- Tortą apliekite glajumi ir puoškite pabarstukais.
Pumpkin Layer Cake with Cream Cheese Frosting.
Pumpkin Layer Cake
Ingredients
For 20-23 cm cake tin
For the cakes
425 g pumpkin puree (*recipe here)
200 g dark brown sugar
425 g granulated sugar
250 ml sunflower oil
140 ml water
3 large eggs
1 lemon zest, grated
375 g self-raising flour (*recipe here)
1 tsp salt
2 tsp cinnamon
2 tsp all spices
1 tsp ground nutmeg
For the frosting
350 g double cream
350 g cream cheese
150 g granulated sugar
1 lemon juice
1 tsp vanilla extract
For the chocolate ganache
100 ml double cream
150 g white chocolate
Food colouring (Cream colour - 'Wilton'), optional
To decorate
Various sprinkles
For 20-23 cm cake tin
For the cakes
425 g pumpkin puree (*recipe here)
200 g dark brown sugar
425 g granulated sugar
250 ml sunflower oil
140 ml water
3 large eggs
1 lemon zest, grated
375 g self-raising flour (*recipe here)
1 tsp salt
2 tsp cinnamon
2 tsp all spices
1 tsp ground nutmeg
For the frosting
350 g double cream
350 g cream cheese
150 g granulated sugar
1 lemon juice
1 tsp vanilla extract
For the chocolate ganache
100 ml double cream
150 g white chocolate
Food colouring (Cream colour - 'Wilton'), optional
To decorate
Various sprinkles
Instructions
- Preheat the oven to 180C degrees. Grease and line with baking paper 3 cake tins.
- In a bowl, whisk well pumpkin puree, both sugars, oil, water, eggs and lemon zest.
- In another bowl, mix together the flour and spices. Sift the dry ingredients into the wet and mix to combine.
- Divide the batter evenly between 3 cake tins, level the surface.
- Bake for 35-45 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
- Cool the cakes on the wire rack, then cut the tops if uneven.
- For the frosting, whisk the cream cheese with lemon juice and vanilla. In a separate bowl whisk the double cream and sugar. Gradually stir the cream into the cheese mixture.
- Assemble the cake and let it sit for couple hours in the fridge.
- For the ganache, chopped the chocolate into smaller pieces, set aside. Heat the double cream until hot (do not boil), pour over the chocolate, let sit for a minute, then mix well until the chocolate is melted. Stir in some food colouring if you want. Cool the ganache a little.
- Pour the ganache over the cake and decorate with some sprinkles.
4 komentarai :
mmm atrodo labai skanus rudeninis tortas. tik noreciau paklausti gal galima deti maziau cukraus??? labai grazios nuotraukos...
Dekui! Cukraus manau sumazinti kazkiek galima. Taciau biskvitas nera super saldus,labai daug mazinti nepatarciau.
O tikrai nesijaučia moliūgas? Man jis labai patinka, moliūgų pyragai - mano vieni skaniausių, kažkaip gaila būtų, jei jo skonis liktų užgožtas...:)
Taip pat matau, kad dedasi daug aliejaus. Ar jį pakeitus alyvuogių aliejumi neužgošiu pyrago skonio? Esu kažkada kepus biskvitus su alyvuogių aliejumi, gavosi labai skanu, bet jautėsi alyvuogių aliejaus prieskonis (kuris suteikė specifinio skonio). Ar visgi geriau pilti saulėgrąžų?:)
Skonis neužgoštas, būdingas moliūginiams kepiniams. Taip rašau, kad žmonės neišsigąstų, jog bus kažkoks daržovinis bauginantis skonis ;) Prieskoniai vis tik vaidina didžiąją dalį vaidmens.
Alyvuogių aliejaus nerekomenduoju. Čia jis tikrai netinka, per daug stiprus, specifinis skonis. Geriau naudoti beskonį aliejų (saulėgrąžų, rapsų), nes jo reikia dėl kepinio tekstūros, o ne dėl skonio.
Rašyti komentarą