2016 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Citrininiai keksiukai su aguonomis + VIDEO | Lemon Poppy Seed Muffins + VIDEO


Citrininiai keksiukai su aguonomis receptas + VIDEO.


Gero šio savaitgalio noriu palinkėti su labai gardžiais citrininiais-aguoniniais keksiukais. Receptą išbandžiau daug kartų su įvairiais pakeitimais. Galutinis ir geriausias variantas prieš Jūsų akis. O visiems, norintiems pažvelgti, kaip aš kepu keksiukus, 'susukau' trumpą video. Gero žiūrėjimo ir skanaus!


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. Kepiau gal 5 kartus.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Citrininiai keksiukai su aguonomis

VIDEO RECEPTAS



Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Keksiukams
250 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
Žiupsnelis druskos
3 šaukštai aguonų
2 citrinų tarkuotos žievelės
1/3 puodelio (80 ml) pieno
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
110 g sviesto, tirpinto 
2 dideli kiaušiniai
2 citrinų sultys

Citrininiam glajui
3 kupini šaukštai cukraus pudros
1/2 citrinos sultys (priklausomai nuo dydžio)

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Į keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Viską persijokite. Įmaišykite aguonas, įtarkuokite citrinos žieveles.
  3. Kitame dubenyje išplakite pieną, cukrų, vanilę, sviestą, kiaušinius ir citrinų sultis.
  4. Į miltus supilkite šlapius produktus. Viską išmaišykite.
  5. Keksiukų tešlą sukrėskite į keksiukų formeles.
  6. Kepkite 20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą jis liks sausas ir švarus.
  7. Keksiukus atvėsinkite ant grotelių.
  8. Glajui sumaišykite cukraus pudrą su citrinų sultimis. Apliekite keksiukus.

Lemon Poppy Seed Muffins recipe + VIDEO.

Lemon Poppy Seed Muffins

VIDEO RECIPE


Ingredients
1 cup - 250 ml

For the muffins
250 g plain flour
2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
Pinch of salt
3 tbsp poppy seeds
2 lemon zest, grated
1/3 cup (80 ml) milk
100 g granulated sugar
1 tsp vanilla extract
110 g melted butter
2 large eggs
2 lemon juice

For the citrus glaze
3 tbsp icing sugar
About 1/2 lemon juice (depends from the size)

Instructions
  1. Preheat the oven to 190 degrees. Line your muffin tin with muffin cases.
  2. In a bowl mix together the flour, baking powder, soda and salt. Sift everything. Add poppy seeds and lemon zest.
  3. In a jar, whisk the milk, sugar, vanilla, butter, eggs and lemon juice. 
  4. Pour the wet ingredients to the dry. Stir everything until smooth batter.
  5. Scoop the batter evenly between the muffin cases.
  6. Bake for 20 minutes or until the toothpick inserted in the center of the muffin comes out clean.
  7. Cool the muffins on a wire rack.
  8. For the glaze, whisk the icing sugar and lemon juice until smooth paste. Pour the glaze over the muffins.

Komentarų nėra :

Printfriendly