Citrininiai keksiukai su aguonomis receptas + VIDEO.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. Kepiau gal 5 kartus.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Citrininiai keksiukai su aguonomis
VIDEO RECEPTAS
1 puodelis - 250 ml
Keksiukams
250 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
Žiupsnelis druskos
3 šaukštai aguonų
2 citrinų tarkuotos žievelės
1/3 puodelio (80 ml) pieno
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
110 g sviesto, tirpinto
2 dideli kiaušiniai
2 citrinų sultys
Citrininiam glajui
3 kupini šaukštai cukraus pudros
1/2 citrinos sultys (priklausomai nuo dydžio)
Keksiukams
250 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
Žiupsnelis druskos
3 šaukštai aguonų
2 citrinų tarkuotos žievelės
1/3 puodelio (80 ml) pieno
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
110 g sviesto, tirpinto
2 dideli kiaušiniai
2 citrinų sultys
Citrininiam glajui
3 kupini šaukštai cukraus pudros
1/2 citrinos sultys (priklausomai nuo dydžio)
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Į keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Viską persijokite. Įmaišykite aguonas, įtarkuokite citrinos žieveles.
- Kitame dubenyje išplakite pieną, cukrų, vanilę, sviestą, kiaušinius ir citrinų sultis.
- Į miltus supilkite šlapius produktus. Viską išmaišykite.
- Keksiukų tešlą sukrėskite į keksiukų formeles.
- Kepkite 20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą jis liks sausas ir švarus.
- Keksiukus atvėsinkite ant grotelių.
- Glajui sumaišykite cukraus pudrą su citrinų sultimis. Apliekite keksiukus.
Lemon Poppy Seed Muffins recipe + VIDEO.
Lemon Poppy Seed Muffins
VIDEO RECIPE
Ingredients
1 cup - 250 ml
For the muffins
250 g plain flour
2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
Pinch of salt
3 tbsp poppy seeds
2 lemon zest, grated
1/3 cup (80 ml) milk
100 g granulated sugar
1 tsp vanilla extract
110 g melted butter
2 large eggs
2 lemon juice
For the citrus glaze
3 tbsp icing sugar
About 1/2 lemon juice (depends from the size)
1 cup - 250 ml
For the muffins
250 g plain flour
2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
Pinch of salt
3 tbsp poppy seeds
2 lemon zest, grated
1/3 cup (80 ml) milk
100 g granulated sugar
1 tsp vanilla extract
110 g melted butter
2 large eggs
2 lemon juice
For the citrus glaze
3 tbsp icing sugar
About 1/2 lemon juice (depends from the size)
Instructions
- Preheat the oven to 190 degrees. Line your muffin tin with muffin cases.
- In a bowl mix together the flour, baking powder, soda and salt. Sift everything. Add poppy seeds and lemon zest.
- In a jar, whisk the milk, sugar, vanilla, butter, eggs and lemon juice.
- Pour the wet ingredients to the dry. Stir everything until smooth batter.
- Scoop the batter evenly between the muffin cases.
- Bake for 20 minutes or until the toothpick inserted in the center of the muffin comes out clean.
- Cool the muffins on a wire rack.
- For the glaze, whisk the icing sugar and lemon juice until smooth paste. Pour the glaze over the muffins.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą