2017 m. sausio 22 d., sekmadienis

Saldūs lašišos iešmeliai | Honey & Soy Salmon Skewers


Saldūs lašišos iešmeliai medaus ir sojos marinate.


Paprastas patiekalas, iš vos kelių ingredientų, bet labai skanus. Tinka ir vaikams! Žuvis 'paslėpta' po saldžiu padažu, todėl verta pasiūlyti 'nevalgiukams'. Mano dukra patenkinta 'lapnoja', mes su vyru taipogi. Juk skanu!


Patarimai, pastebėjimai. Iešmelius prieš kepant pamerkite į šaltą vandenį, kad kepant keptuvėje jie nesudegtų.
Grilinę keptuvę reikia iškloti folija, kad marinatas nesviltų. Kadangi marinatas saldus, lipnus, jis linkęs degti. Ištiesus folija, keptuvė nesvils ir mažiau vargo bus plaunant.
Jei marinato liks ir bus noro, galite jį pakaitinti, kol truputį sutirštės ir tiekti kaip padažą.
Tiekite su kuo patinka. Mes visada valgome su ryžiais ir kokiomis nors daržovėmis (priklausomai ką tuo metu turime).
Iš esmės, patiekalą galite visiškai supaprastinti ir tiesiog, kepti 'cielus' lašišos gabaliukus. Patiekalas praras žavesį (be iešmelių), tačiau skonio ne!
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Saldūs lašišos iešmeliai
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos ' Feeding your Baby & Toddler'

Ingredientai

300 g lašišos filė, pjaustytos 2 cm kubeliais


Marinatui
2 šaukštai skysto medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai alyvuogių (ar kito) aliejaus
Gaminimo eiga
  1. Marinatui visus produktus sumaišykite dubenyje. Sudėkite kubeliais pjaustytą lašišą ir atsargiai išmaišykite, kad lašiša pasidengtų marinatu. Palikite lašišą marinuotis valandai, kartas nuo karto pamaišykite.
  2. Lašišos gabaliukus suverkite ant medinių iešmelių.
  3. Grilinę keptuvę išklokite folija ir gerai įkaitinkite.
  4. Apkepkite lašišos iešmelius iš kiekvienos pusės vis patepdami likusiu marinatu.

    Sweet honey soy salmon skewers recipe.

    Honey & Soy Salmon Skewers
    Recipe adapted from Annabel's Karmel book ' Feeding your Baby & Toddler'

    Ingredients




    300 g salmon fillet, cut into 2 cm chunks


    For the marinade
    2 tbsp runny honey
    2 tbsp soy sauce
    2 tbsp olive (or other) oil
    Instructions
    1. In a bowl, mix all ingredients for the marinade. Add the salmon and stir to coat into the sauce. Leave to marinate for an hour, turning occasionally.
    2. Thread the cubes of salmon on to the skewers.
    3. Line your griddle pan with foil and preheat the pan.
    4. Fry the salmon skewers in the hot pan brushing it occasionally with the marinade.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly