2017 m. kovo 21 d., antradienis

Vengriškas guliašas | Hungarian Goulash


Puikus vengriškas jautienos guliašas su paprikomis, svogūnais ir morkomis.


Kaip ir žadėjau, dar vienas receptas iš jautienos. Puikus guliašas. Labai džiaugiuosi atradusi šį receptą. Taip džiaugiuosi, jog jau kelias savaites iš eilės įtraukiu į mūsų meniu. Patiekalas labai skanus, maistingas, sotus, su 'paslėptomis' daržovėmis ir dukrai patinka. Man vien pliusai! Dar beje, lengvai pagaminamas. Tereikia viską apkepti, sudėti produktus, o likusį darbą padarys orkaitė. Tiesa, reikia šiek tiek laiko troškinimui, bet juk tuo metu galima kažkuo kitu užsiimti.

Patarimai, pastebėjimai. Morka ir pastarnokas nėra būtini, tai mano 'išmislas'. Kadangi visuomet turiu ir esu įpratusi dėti į troškinius, sriubas, dėjau ir čia. Keletas papildomų daržovių tik į naudą. Be to, su morkomis ir pastarnokais daug skaniau. Dariau ir su, ir be, man geriau su.
Orginaliame recepte reikia grybų kečupo (angl. mushroom ketchup). Šįkart specialiai neieškojau, dėjau paprastą pomidorų kečupą (nors kažin ar jis čia, apskritai, būtinas, nes naudojamas labai mažas kiekis).
Tiekiau su paprastų ir saldžiųjų bulvių koše.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Gaminau ne vieną kartą. 



Vengriškas guliašas
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Eating for two'

Ingredientai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus
500 g jautienos, pjaustytos kubeliais
1 didelis svogūnas, pjaustytas griežinėliais
1-2 raudonos paprikos, pjaustytos griežinėliais
1 morka, pjaustyta kubeliais 
1 pastarnokas, pjaustytas kubeliais
2 česnako skiltelės, traiškytos
1 šaukštas maltos paprikos
1 1/2 šaukšto pomidorų tyrės
400 ml jautienos sultinio
1 1/2 šaukštelio balzaminio acto
1/2 šaukštelio rudojo cukraus
1/2 šaukštelio kečupo
6 šaukštai riebios grietinės
Druskos, pipirų pagal skonį


Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną, kol paruduos. Perkelkite ant lėkštės.
  3. Į keptuvę dėkite svogūną, papriką, morką ir pastarnoką. Kepkite 3-4 minutes.
  4. Dėkite česnaką, maltą papriką, pomidorų tyrę, kepkite 2 minutes.
  5. Į keptuvę dėkite atgal jautieną ir sumaišykite su daržovėmis. Pilkite jautienos sultinį, užvirkite.
  6. Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę valandai. Retkarčiais pamaišykite.
  7. Po valandos išimkite iš orkaitės, sudėkite likusius produktus: balzaminį actą, cukrų, kečupą ir grietinę. Viską išmaišykite ir užvirkite ant viryklės.
  8. Uždenkite dangčiu ir vėl dėkite į orkaitę 30-40 minučių, arba kol jautiena bus minkšta.
  9. Paskaninkite druska, pipirais. Tiekite su bulvių koše ar ryžiais.

Very delicious Hungarian Goulash recipe.

Hungarian Goulash
Ingredients

1 tbsp olive oil
500 g beef, diced
1 large onion
1-2 red peppers, diced
1 carrot, cubed
1 parsnip, cubed
2 garlic cloves, crushed
1 tbsp paprika
1 1/2 tbsp tomato puree
400 ml beef stock
1 1/2 tsp balsamic vinegar
1/2 tsp brown sugar
1/2 tsp tomato ketchup
6 tbsp full-fat crème fraiche
Salt and pepper to taste

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 C degrees.
  2. Heat the olive oil in a pan. Brown the beef, transfer to a plate.
  3. Add the onions to the pan with red peppers, carrot and parsnip and fry for 3-4 minutes.
  4. Add the garlic, paprika and tomato puree, fry for 2 minutes.
  5. Return the beef to the pan and coat into the vegetable mixture. Add the stock, bring to boil.
  6. Cover with a lid and place in the oven for 1 hour. Do not forget to stir occasionally.
  7. Remove from the oven, add the remaining ingredients: balsamic vinegar, sugar, ketchup and creme fraiche. Bring back to the boil.
  8. Cover and return to the oven for 30-40 minutes, or until the beef is tender.
  9. Season with salt and pepper. Serve with mashed potatoes or rice.

1 komentaras :

Gintarė rašė...

Nuostabūs.
Ir nuotraukos irgi :)

Printfriendly