2018 m. liepos 30 d., pirmadienis

Kepti kiaušiniai su cukinijomis ir pomidorais | One-pan Summer Eggs


Kepti kiaušiniai su cukinijomis, pomidorais ir baziliku.



Labai greitas, lengvas, skanus receptas pusryčiams. Patiko. Geras būdas sunaudoti užsistovėjusioms cukinijoms (!). Mano šaldytuvas pilnas, numanau, jūsų irgi. Taigi, pirmyn. 

Patarimai, pastebėjimai. Nors bazilikas atrodytų nelabai būtinas, aš jo neatsisakyčiau. Priduoda gero, stipraus skonio ir puikiai dera tiek su pomidorais, tiek su cukinijomis. Naudojau žalias ir geltonas cukinijas.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 



Kepti kiaušiniai su cukinijomis ir pomidorais
Receptas adaptuotas iš žurnalo 'Easycook'

Ingredientai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus
400 g cukinijų (apie 2-3 nedideles), pjaustytų mažais kubeliais
200 g vyšninių pomidorų, pjaustytų pusiau
1 česnako skiltelė, smulkinta
2 kiaušiniai
Keli baziliko lapeliai
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite cukinijas. Kepkite apie 5 minutes vis pamaišydami. 
  2. Sudėkite pomidorus, česnaką. Paskaninkite druska, pipirais. Dar pakepkite kelias minutes.
  3. Cukinijas ir pomidorus keptuvėje truputį pastumdykite, padarykite vietos kiaušiniams. Įmuškite kiaušinius, paskaninkite juos prieskoniais. Uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite 2-3 minutes, kol kiaušiniai iškeps iki jūsų norimos konsistensijos.
  4. Pabarstykite baziliko lapeliais ir tiekite su duona.


    One-pan Eggs with Zucchini, Tomatoes and Basil.

    One-pan Summer Eggs
    Recipe adapted from the magazine 'Easycook'

    Ingredients

    1 tbsp olive oil
    400 g zucchini (2-3 small), chopped into small chunks
    200 g cherry tomatoes, halved
    1 garlic clove, crushed
    2 eggs
    Few basil leaves
    Salt and pepper to taste

    Instructions

    1. Heat the oil in a pan, then add the zucchini. Fry for 5 minutes. 
    2. Add tomatoes and garlic. Season with salt and pepper. Cook for a few more minutes.
    3. Make two gaps in the mix and crack in the eggs, season with some salt and pepper. Cover with a lid or a sheet of foil, then cook for 2-3 minutes until the eggs are done.
    4. Scatter over a few basil leaves and serve with bread.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly