Angliškos bandelės (scone'ai)su šokoladu.
Gyvenimas Anglijoje be Scones man neįsivaizduojamas. Nors nesu didelė angliškų desertų gerbėja, tačiau Scones bet kurioje arbatinėje dažniausiai nenuvilia. Patinka jas kepti ir namuose. Labai greita, paprasta, o svarbiausia receptų tokia įvairovė, kad tešlai tinka bet kas pienas, grietinė, grietinėlė, jogurtas. Neturi vieno, panaudosi kitą. Skoniai taip pat įvairiausi - nesaldžios su sūriu ar žolelėmis, sėklomis, saldžios ir net labai saldžios su razinomis ar šokoladais. Šįkart karaliauja šokoladas! Dar vienas pliusas - mano abu vaikai jas labai mėgsta. Puikus receptas pusryčiams. Mama per mažiau nei pusvalandį susisuka, o vaikai su didžiausiu entuziazmu tepa aviečių uogienę ant dar šiltų pusiau pjautų bandelių. Win win.
Patarimai, pastebėjimai. Galima naudoti bet kurios rūšies šokoladą, arba visus vienu metu: baltą, juodą ir pienišką. Esu kepusi su visais trimis šokoladais - labai skanu, nors saldu!
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Patarimai, pastebėjimai. Galima naudoti bet kurios rūšies šokoladą, arba visus vienu metu: baltą, juodą ir pienišką. Esu kepusi su visais trimis šokoladais - labai skanu, nors saldu!
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Kepiau ne kartą.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Angliškos bandelės su šokoladu
Ingredientai
250 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
110 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais
70 g cukraus
1 vidutinis kiaušinis
120 g grietinės
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 g pieniško ar juodo šokolado gabaliukų
Aptepimui
Pieno
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
- Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską persijokite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišykite cukrų ir šokolado gabaliukus.
- Kiaušinį šakute paplakite su grietine, vanile.
- Miltuose padarykite duobutę, supilkite kiaušinių masę. Viską maišykite kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.
- Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkykite, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiokite ar suspauskite rankomis iki 2.5 cm storio. Lygia sausainių formele vienu judesiu išspauskite bandeles.
- Sudėkite bandeles ant skardos, viršų patepkite pienu.
- Kepkite apie16-18 minučių, arba kol gražiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią, ji atrodys tuščiavidurinė.
Chocolate scones recipe.
Chocolate Scones
Ingredients
250 g plain flour
1 tsp baking powder
1/2 baking soda
Pinch of salt
110 g cold butter, cubed
70 g sugar
1 medium egg
120 g sour cream
1/2 tsp vanilla extract
100 g milk or dark chocolate chips
To glaze
Some milk
250 g plain flour
1 tsp baking powder
1/2 baking soda
Pinch of salt
110 g cold butter, cubed
70 g sugar
1 medium egg
120 g sour cream
1/2 tsp vanilla extract
100 g milk or dark chocolate chips
To glaze
Some milk
Instructions
- Heat the oven to 190 degrees. Line your baking sheet with baking paper.
- Sift the flour, baking powder, soda and salt. Rub in the cold butter until the mixture resembles breadcrumbs. Stir in the sugar and chocolate chips.
- In a jar with a fork whisk the egg, cream and vanilla.
- Make a well in the flour, pour the egg mixture and mix to a soft dough.
- On a floured surface, knead the dough very lightly until it is just smooth. Roll or press out to about 2,5 cm thick and stamp into rounds with a small pastry cutter (5-6 cm).
- Brush the scones with some milk.
- Bake the scones for 16-18 minutes, or until well risen and brown.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą