2018 m. rugpjūčio 10 d., penktadienis

Duona su Chorizo dešra | Swirled Chorizo Bread


Balta duona su Chorizo dešros ir saulėje džiovintų pomidorų sūkuriu.


Labai skani nesaldi, balta duona su aštria ispaniška Chorizo dešra ir saulėje džiovintais pomidorais. Skanu ir be galo gražu. Atpjauni ir nori nenori nusišypsai. Looks stunning!


Sudėtingumas. Reikia pasistengti.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Patarimai, pastebėjimai. Vyniodami tešlą su įdaru teptuku nubraukite kukurūzų miltus, kad tešla geriau susiklijuotų. Spauskite tvirtai, kad įdaras gerai prisiklijuotų, o iškepus nebūtų didelių tarpų. Aš atrodo spaudžiau tvirtai ir tai, viršutinė dalis šiek tiek 'atvėpo' (nors knygoje nuotrauka beveik identiška). 
Jei neturite kukurūzų miltų, nėra didelės bėdos, naudokite įprastus. Prie kukurūzų miltų tešla mažiau lipna, tačiau vien dėl pabarstymo juos pirkti, kartais nelabai apsimoka. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Duona su Chorizo dešra
Receptas adaptuotas iš knygos 'Bake it better: Bread'

Ingredientai
Nedidelei pailgai stačiakampei duonos formai

500 g miltų
8 g smulkios druskos
7 g greito veikimo sausų mielių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
275 ml šilto vandens
Truputis kukurūzų miltų pabarstymui


Sūkuriui
100 g Chorizo dešros, nuluptos ir smulkiai pjaustytos
75 g saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir pjaustytų griežinėliais

Apie 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, aptepimui


Gaminimo eiga
  1. Į mikserio dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Įmaišykite sausas mieles. Centre padarykite duobutę.
  2. Į duobutę supilkite aliejų ir vandenį. Viską sumaišykite ranka arba mikseriu ant mažiausio greičio naudodami tešlos antgalį. 
  3. Tešlą mikseriu minkykite/maišykite 5 minutes ant mažiausio mikserio greičio (arba minkykite rankomis 10 minučių), kol tešla taps elastinga.
  4. Dubenį patepkite aliejumi, grąžinkite tešlą atgal į dubenį ir uždenkite plėvele.
  5. Kildinkite 1 - 1 1/2 valandos kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės.
  6. Kepimo formą ištepkite aliejumi.
  7. Stalą pabarstykite kukurūzų miltais, išverskite ant jo tešlą ir rankomis spausdami suformuokite 24 x 28 cm stačiakampį. Ant tešlos paskleiskite Chorizo dešrą ir saulėje džiovintus pomidorus. 
  8. Pradėkite vynioti tešlą nuo trumpiausios kraštinės.
  9. Vyniodami šepetėliu nubraukite kukurūzų miltus ir stipriai spauskite, kad įdaras tvirtai įsispaustų į tešlą (kitaip iškepus bus daug tuščių tarpų).
  10. Kai baigsite vynioti, kraštą gerai užspauskite. Tešlos galus užlenkite į vidų ir paruoštą kepaliuką dėkite į skardą (siūle į skardos apačią).
  11. Skardą lengvai užklokite maistine plėvele ir palikite 45-60 minučių pakilti arba kol beveik, bet ne visiškai padvigubės.
  12. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių (orkaitę su fenu iki 200 laipsnių).
  13. Kepaliuką atidenkite ir lengvai aptepkite alyvuogiu aliejumi.
  14. Kepkite apie 35 minutes arba, kol gražiai paruduos.
  15. Atsargiai išimkite iš skardos ir prieš pjaustant atvėsinkite.

Swirled Chorizo Bread with sun-dried tomatoes.

Swirled Chorizo Bread
Recipe adapted from the book 'Bake it better: Bread'

Ingredients

500 g strong white bread flour
8 g fine sea salt
7 g fast-action dried yeast
3 tbsp olive oil
275 ml lukewarm water
Some cornmeal for dusting

For the swirl
100 g chorizo, skinned and finely diced
75 g sun-dried tomatoes, drained and cut into strips

about 3 tbsp olive oil for brushing

Instructions
  1. Put the bread flour into the mixing bowl and stir in the salt. Mix in the dried yeast. Make a well in the center. 
  2. Pour the olive oil into the well, followed by the lukewarm water and mix everything together with your hand or the dough hook attachment on the slowest speed to make a very soft dough. 
  3. Knead the dough for 5 minutes on the slowest speed (or for 10 minutes with your hands) until the dough feels elastic and firmer. 
  4. Grease the bowl with some olive oil, then return the dough to a bowl and cover with clingfilm. 
  5. Leave to rise on the worktop for 1- 1 1/2 hours at normal room temperature until doubled in size. 
  6. Grease the inside and the rim of the tin with olive oil.
  7. Sprinkle some cornmeal onto the worktop, turn out the dough and press it out with your fingers into a rectangle about 24 x 28 cm. Scatter over the chorizo, then the sun-dried tomatoes.
  8. Start to roll up the dough like a Swiss roll starting from one short side.
  9. Keep rolling, pinching the seam together firmly each time you roll the dough over. 
  10. When you have finished rolling, pinch the final seam to seal firmly. Tuck the ends under the roll and lift the prepared tin, seam-side down. 
  11. Cover the tin lightly with a clingfilm and leave to prove in a warm spot for 45-60 minutes until almost but not quite doubled in size. 
  12. Preheat the oven to 220 degrees (Fan oven to 200 degrees).
  13. Uncover the risen dough and lightly brush with olive oil.
  14. Bake the loaf for about 35 minutes until golden brown. 
  15. Carefully turn out onto a wire rack and leave to cool before slicing. 

Komentarų nėra :

Printfriendly