2024 m. vasario 29 d., ketvirtadienis

Aštrūs vištienos sparneliai karšto oro gruzdintuvėje + VIDEO | Air Fryer Buffalo Chicken Wings + VIDEO


Nuostabūs, traškūs, aštrūs vištienos sparneliai su vėsinančiu grietinės padažu.




OMG. Šiais sparneliais nenorėsite su niekuo dalintis. Bent jau aš nenorėjau... Tokie skanūs, kad norisi suryti visus, atsiprašau už tiesmukišką kalbą. Yra kaip yra. Tai ne naujas receptas, išbandytas ir ne kartą, tik pritaikytas karšto oro gruzdintuvei. Be aliejaus. Sveikiau, greičiau, paprasčiau. Jei vis dėlto gruzdintuvės neturite, o norite išbandyti, galite kepti ir aliejuje. 


Tips.
  • Sparnelius supjausčiau į tris dalis. Dvi iš jų naudojau kepimui, trečią (sparnelio galą), pasilikau sultiniui, sriubai, nes iš jo mažai naudos (mažai mėsos). Video rodau, kaip sparnelius supjaustau, kas nežinote.
  • Į grietinės padažą galite įmaišyti laiškinių svogūnų. 
  • Sparnelius galite kepti ir aliejuje, ne tik karšto oro gruzdintuvėje. Oro gruzdintuvėje kepu be aliejaus, todėl gaunasi sveikiau, mažiau riebalų, kalorijų (kam aktualu). Plius nemėgstu kepti maisto dideliame aliejaus kiekyje. Valgyti neprieštarauju, bet gaminti neskubu, not my favourite.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kepiau ne kartą ir vis dar dalintis nenoriu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Aštrūs vištienos sparneliai karšto oro gruzdintuvėje

VIDEO RECEPTAS
Žiūrėti




Ingredientai

Vištienos sparneliams
1 kg vištienos sparnelių
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis paprikos miltelių
Žiupsnis aštrios paprikos miltelių, pagal skonį
Žiupsnis druskos, pipirų

Užpilui
50 g sviesto
4 šaukštai aštraus padažo (pavyzdžiui, 'Sriracha')
1 česnako skiltelės, sutarkuotos
Truputis pipirų, druskos

Grietinės padažui
125 ml grietinės
3 šaukštai majonezo
Druskos, pipirų pagal skonį
1/2  citrinos sulčių

Gaminimo eiga
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, papriką, aštriąją papriką, druską, pipirus. Padėkite į šoną. 
  2. Vištienos sparnelius supjaustykite į tris dalis ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  3. Sparnelius padenkite miltų mišiniu. Dubenį uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.
  4. Po valandos sparnelius sudėkite į karšto oro gruzdintuvę ir kepkite 15-17 minučių 200°C 'Air Fryer' funkcija. Neužmirškite vidury kepimo apversti.
  5. Tuo tarpu pasiruošiame užpilą. Į prikaistuvą dėkite sviestą, aštrų padažą, pipirų, tarkuotą česnaką ir žiupsnelį druskos. Dėkite ant viryklės, pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Viską gerai išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  6. Iškeptus sparnelius apipilkite aštriu užpilu, gerai išmaišykite, kad visi sparneliai juo pasidengtų. 
  7. Ruošiame grietinės padažą. Grietinę sumaišykite su majonezu, druska, pipirais ir citrinos sultimis.
  8. Vištienos sparnelius tiekite su grietinės padažu ir citrinos griežinėliais.





    Crispy, Spicy Air Fryer Buffalo Chicken Wings with cooling sour cream dip.


    Air Fryer Buffalo Chicken Wings

    VIDEO RECIPE
    Watch






    Ingredients

    For the chicken wings
    1 kg chicken wings
    4 tbsp plain flour
    1 tsp paprika 
    Pinch of chili/cajun pepper to taste
    Salt and pepper to taste

    For the chili sauce
    50 g butter
    4 tbsp hot sauce (such as 'Sriracha', or other)
    1 clove of garlic, grated
    Some salt and pepper 

    For the sour cream dip
    125 ml sour cream
    3 tbsp mayonnaise
    Salt and pepper to taste
    1 /2  lemon juice


    Instructions
    1. In a bowl mix the flour, paprika, chili and salt, pepper. Set aside.
    2. Cut the chicken wings in tree pieces. Pat dry with paper towels.
    3. Toss the chicken wings with the flour mixture well until evenly coated, then cover and refrigerate for about an hour.
    4. Air fry the chicken wings with 'Air Fry' setting for 15-17 minutes 200°C. Don't forget to turn them around half way through cooking.
    5. Meanwhile, put the butter, hot sauce, garlic and pinch of salt, pepper in to a small saucepan. Stir together and heat until the butter is melted. 
    6. Put the cooked wings into a large bowl, pour over the hot sauce mixture and stir until well coated.
    7. For the dip, mix all ingredients together in a small bowl. 
    8. Serve with lemon wedges and sour cream dip.




    1 komentaras :

    Būvis rašė...

    Puikus receptas. Būtinai išbandysime. Ačiū :)

    Printfriendly