Greitai, lengvai pagaminami šokoladiniai putėsiai iš dviejų ingredientų.
Labai paprastas ir greitas šokoladinio deserto receptas. Tik du ingredientai, 15 minučių ir galite ragauti.
Tips.
- Galite naudoti arba juodą, arba pienišką šokoladą.
- Putėsius galima palaikyti šaldytuve kelias valandas arba valgyti iš karto.
- Iš šio kiekio gaunasi viena porcija, didinkite normas, jei gaminsite daugiau.
- Šokolado masę atvėsinkite prieš plakdami su grietinėle, kitaip grietinėlė gali patižti.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Šokoladiniai putėsiai iš 2 ingredientų
VIDEO RECEPTAS
Žiūrėti
Ingredientai
1 porcijai
50 g juodo (arba pieniško) šokolado
25 g grietinėlės
1/3 puodelio (80 ml) grietinėlės
Gaminimo eiga
- Šokoladą susmulkinkite.
- Į dubenį dėkite šokoladą ir 25 g grietinėlės. Dubenį statykite ant vandens vonelės (puodo su verdančiu vandeniu) ir ištirpikite šokoladą. Nukelkite ir atvėsinkite.
- Kitame dubenyje lengvai išplakite 80 ml grietinėlės. Toliau plakdami per kelis kartus sudėkite šokolado mišinį. Plakite, kol viskas susimaišys ir masė taps kreminė.
- Sudėkite į stiklinę, puoškite tarkuotu šokoladu.
- Galite dėti į šaldytuvą kelioms valandoms arba valgyti iš karto.
Easy and quick Chocolate Mousse with only 2 ingredients.
2 Ingredient Chocolate Mousse
VIDEO RECIPE
Watch
Ingredients
For 1 portion
50 g dark (or milk) chocolate
25 g double cream
1/3 cup (80 ml) double cream
Instructions
- Chop the chocolate into smaller chunks.
- In a bowl, add the chocolate and 25 g of double cream. Put the bowl on a water bath (pot with boiling water) and melt the chocolate. Leave to cool.
- In another bowl whisk the remaining 80 ml double cream to soft peaks. While whisking add the chocolate mixture and whisk everything until creamy texture.
- Fill the glass with the mousse, decorate with the chocolate shavings. You can pop the mousse in the fridge for a few hours or eat straight away.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą