2024 m. kovo 16 d., šeštadienis

Airiškas jautienos troškinys su Guinness'u + VIDEO | Irish Beef Guinness Stew + VIDEO


Labai sodraus, turtingo skonio jautienos troškinys su Guinness'u.


Rytoj St. Patrick day, ta proga atnešu Jums Airišką jautienos troškinį su Guinness alumi. Alkoholio nesijaučia, o troškinys labai sodraus, gilaus, turtingo skonio, mėsa minkšta, byranti. Labai skanu! Mano dukra sakė, kad tai skaniausias, jos ragautas troškinys, o mažas, kuris nemėgsta troškinių ir jokių padažų, šį valgė ir gyrė, kad skanu. Visai šeimai patiko. Puikus patiekalas. 

Tips. 
  • Daržoves galite pjaustyti ir stambiau nei aš. Aš pripratus smulkinti, tai ir čia susmulkinau. 
  • Į troškinį galite įpjaustyti ir bulvių bei troškinti viską kartu. 
  • Mano troškinys virė lygiai 2 valandas. Po 1 valandos ir 45 minučių puodą atidengiau ir viriau be dangčio, kad padažas labiau nugaruotų. 
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Airiškas jautienos troškinys su Guinness'u

VIDEO RECEPTAS
Žiūrėti



Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
750 g jautienos, pjaustytos kubeliais
5 šoninės gabalėliai, smulkinti
1 didelis svogūnas, smulkintas
1 didelė morka, pjaustyta kubeliais
2 saliero stiebai, smulkinti
2 česnako skiltelės, smulkintos
2 šaukštai miltų
3 šaukštai pomidorų pastos
1 puodelis Guinness alaus
3 puodeliai jautienos sultinio
Truputis Vorčesterio padažo
1 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio
2-3 lauro lapai
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Torškintuve įkaitinkite alyguogių aliejų. Dėkite šoninę ir kepkite, kol apskrus. Išimkite ir padėkite į šoną.
  2. Tame pačiame puode apkepkite jautieną. Kai apkeps, išimkite iš puodo, padėkite į šoną.
  3. Į puodą pilkite daugiau aliejaus, sudėkite svogūnus, morkas, salierus. Apkepkite, kol suminkštės, apie 5 minutes. Tuomet suberkite česnaką, dar pakepkite kelias minutes.
  4. Įmaišykite miltus, pakepkite minutę.
  5. Įmaišykite pomidorų pastą. Supilkite Guinness'ą, pavirkite minutę.
  6. Supilkite jautienos sultinį. Sudėkite prieskonius: pipirus, druską, čiobrelį, lauro lapus. Įlašinkite truputį Vorčesterio padažo. 
  7. Troškinį užvirkite, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 2 valandas, arba kol jautiena bus minkšta. Neužmirškite kartais pamaišyti. 
  8. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, nukelkite dangtį ir virkite be jo, kad padažas nugaruotų ir sutirštėtų.
  9. Tiekite su bulvių koše, ar duona.




Rich flavour Irish Beef stew with Guinness beer recipe.

Irish Beef Guinness Stew

VIDEO RECIPE
Watch



Ingredients
1 cup - 250 ml

2 tbsp of olive oil
750 g beef, diced
5 slices of fresh bacon
1 large onion, diced
1 large carrot, diced
2 stalks of celery, sliced
2 cloves of garlic, diced
2 tbsp of plain flour
3 tbsp of tomato paste
1 cup of Guinness beer
3 cups of beef stock
Few dashed of Worcestershire sauce
1 1/2 tsp dried thyme
2-3 Bay leaves
Salt, pepper to taste

Instructions

  1. Heat some olive oil in a dutch oven. Add the bacon, and cook until crispy. Take the bacon out, set aside. 
  2. In the same pot, fry the cubed beef until brown on all sides. Remove the beef from the pot and set aside.
  3. Add more olive oil in a pot, then add the chopped onions, carrots, celery. Cook until softened, about 5 minutes. Add the garlic, cook for a few more minutes. 
  4. Stir in the flour. Cook for a minute. 
  5. Add the tomato paste, mix it in. Pour the Guinness, cook for a minute. 
  6. Pour in the beef stock. Add the spices: pepper, salt, thyme, bay leaves, and a few dashes of Worcestershire sauce.
  7. Bring to boil, cover the lid, and cook on low for about 2 hours, until beef is tender. Stir once in a while. 
  8. 15 minutes before the end of cooking, uncover the lid and let it cook to thicken the sauce.
  9. Serve with mashed potatoes, or bread.





2 komentarai :

Anonimiškas rašė...

Kokios rusies jautiena naudojate?

Baking Secrets Lt rašė...

Naudoju paprastą pjaustytą jautieną tinkamą troškiniams. Aš gyvenu Uk, tai čia jau būna pirkti supjaustyta pakuotėje su užrašu, kad tinkama troškinti. Kokia ten dalis ir kaip Lietuvoje, negaliu atsakyti, deja.

Printfriendly