2024 m. kovo 29 d., penktadienis

Velykiniai kiaušiniai raudoname vyne + VIDEO | Easter Eggs in Red Wine + VIDEO


Raudonuoju vynu dažyti Velykiniai kiaušiniai.



Su artėjančiomis šv. Velykomis. Dalinuosi super paprastu kiaušinių dažymo metodu. Taip kiaušinius dažus jau kelis metus iš eilės. Man patinka lengvi, greiti kiaušinių marginimo būdai, taip kaip ir paprasti patiekalų receptai. Spalva gaunasi melsva, kas irgi pliusas, juk mano mėgstamiausia - mėlyna. 

Mūsų šeimoje Velykų tradicijos nėra labai gilios ir gajos. Jei ne vaikai, kiaušinių turbūt iš vis nedažyčiau. Mūsų laikomos vištos mums kasdien 'ištaiso' Velykas - deda spalvotus natūralius kiaušinius: nuo baltos iki alyvuogių spalvos, kiaušinius belieka išvirti. 



Mano kiaušiniai - švieži, skirtingų vištų, spalvų, lukšto kietumo, todėl niekada nežinai, kaip atrodys nudažyti margučiai. Gavosi skirtingo tamsumo, intensyvumo. Vienus geriau 'ėmė', kitus mažiau, visi kažkuo skirtingi. 

Kiaušinius vyne laikiau apie 24 val, tik tada išėmiau ir nudžiovinau. Vyne reiktų palaikyti bent 12 valandų. 

Naudojau pigiausią raudoną vyną, kokį radau parduotuvėje. Vynas buvo sausas. Viriau 15 minučių ant silpnos ugnies.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!





Velykiniai kiaušiniai raudoname vyne


VIDEO RECEPTAS
Žiūrėti




Ingredientai

5-8 kiaušiniai
1 butelio (750 ml) pigaus raudono vyno

Gaminimo eiga
  1. Kiaušinius sudėkite į puodą. Užpilkite vynu.
  2. Virkite 15-20 min, nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite vyne bent 12 valandų (geriau 20-24 val). 
  3. Kiaušinius išgriebkite, sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir leiskite visiškai nudžiūti. 





    How to dye eggs with red wine.

    Easter Eggs in Red Wine


    VIDEO RECIPE
    Watch



    Ingredients

    5-8 eggs
    1 bottle (750 ml) cheap red wine

    Instructions
    1. Put the eggs in a pot. Pour in the red wine.
    2. Boil for 15-20 minutes, remove from the heat, cover with the lid and leave the eggs to sit in the wine for at least 12 hours (better 20-24 hours).
    3. Transfer the eggs on the paper towels and let them dry completely. 


    Komentarų nėra :

    Printfriendly