2015 m. spalio 1 d., ketvirtadienis

Sezamų sausainiai / Sesame Seeds Cookies


Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.


Reikia paprasto, greito ir pigaus saldumynų recepto? Šie sausainiai būtent tokie. Be viso to, jie dar labai skanūs! 

2015 m. rugsėjo 30 d., trečiadienis

Kepti vištienos sparneliai su medaus ir naminiu 'Teriyaki' padažu / Honey Teriyaki Baked Wings


Kepti vištienos sparneliai japoniškame , saldžiame, namuose gamintame 'Teriyaki' padaže.


Dar niekam nesigyriau, bet visai neseniai nusprendžiau užverti vienas duris į virtuvę - savo darbą japonų restorane. 

2015 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Kondensuoto pieno pyragas su persikais / Condensed Milk & Peach Cake


Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.


Pasiruoškite. Taip, pasiruoškite Beatos receptų lavinai. Daugeliui jokia čia naujiena. Gal net kiek nuspėjama ir nuobodu, o man visiškai nauja... Niekada nebuvau Beatos gerbėja, jos knygos puslapius tik praversdavau ir padėdavau į šoną, TV laidų taip pat nežiūrėdavau. Visiška nesekėja. Chi chi. O po to pabandžiau keletą receptų, 'stogo' nenupūtė, aikčioti nuo skonių neprivertė, bet visai patiko paprasti, nesudėtingi, dvelkiantys Lietuva receptai. 

Tada ir kilo beprotiška idėja: 'O ką jei išbandyčiau visus 'Kepinių knygos' receptus'. Žinau, užims labai daug laiko, bet aš gi niekur neskubu. Chi chi. Turiu pasakyti, labai nedrąsiai priėmiau šį sau iškeltą iššūkį. Vis svarsčiau ar neatsibos, ar patiks galutiniai rezultatai, ar verta. Nusprendžiau duoti sau laiko, pabandyti keletą receptų ir tuomet apsispręsti bei skelbti apie tai viešai (!). Tik kai išbandžiau keturis ar penkis kepinių/saldumynų receptus, vis dėlto ryžausi šiai avantiūrai. 


2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Švediški kakaviniai kamuoliukai / Swedish Cocoa Balls 'Chokladboll'


Lengvai paruošiamas, neįprastas, nekeptas desertas - švediški kakaviniai kamuoliukai.


Švedijoje neteko būti, švediškų kakavinių kamuoliukų neteko ragauti. Apskritai, apie tokius niekada nebuvau girdėjus. Pirmą kartą šiuos kakavinius kamuoliukus pamačiau Beatos knygoje. Sudomino. Panaršiau internete. Pasirodo tai populiarus nekeptas švediškas desertas dar kitaip vadinamas 'Chokladboll' (šokoladiniai kamuoliukai). 

Paprastai jie šiek tiek mažesni už golfo kamuoliuką. Į kamuoliukų sudėtį įeina avižiniai dribsniai, cukrus, vanilinis cukrus, kakava, sviestas, o kartais ir šiek tiek kavos. Kamuoliukai gali būti apvoliojami kokoso drožlėse, pabarstukuose ar perliniam cukruje. 


2015 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

Varškės pyragas su slyvomis / Cottage Cheese Plum Cake


Paprastas, bet labai neprastas varškės pyragas su slyvomis.


Kas gi nemėgsta varškės pyragų? Ne išimtis ir aš. Pamatau kokį receptą ir automatiškai noriu bandyti. Šis tikrai labai skanus. Įdaras praturtinto skonio - vanilės, citrinos žievelės, aromatingas. Pyragas su priedu - slyvomis. Mano slyvos buvo rūgščios, teko net nosį suraukti nuo rūgšties. Chi chi. Bet viskas puikiai dera tarpusavyje ir labai skanu, o ir atrodo labai neblogai. Šypt. Pyragas nuo stalo dingo mažiau nei per 24 valandas. Chi chi. 

2015 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Pertepti šokoladiniai sausainiai arba Naminiai Oreo sausainiai / Homemade Oreo Cookies


Dvisluoksniai šokoladiniai sausainiai arba kitaip naminiai Oreo sausainiai. 



Taigi, šiandien padovanojau vienai skaitytojai 'Saulėtos virtuvės saldumynų knygą' už atsiųstas kepinių nuotraukas. Vaiva, sveikinimai dar kartą. Linkiu nesustoti ir toliau taip darbščiai suktis virtuvėje. Tikiuosi, jog knyga Vaivos lentynoje gulės ne dėl grožio ar skaičiaus, o bus naudojama pagal paskirtį, kaip ir turėtų būti! Sėkmės.

Ta proga ir aš pasklaidžiau 'Saldumynų knygos' puslapius, išsirinkau receptą, kurį jau ilgą laiką norėjau išbandyti. Naminiai Oreo sausainiai. Labai mėgstu tikruosius Oreo, visada jų turiu savo spintelėje ir dažnai juos naudoju kepiniuose ar kitiems saldumynams gaminti. Kas be ko, paužkandžiauju. Chi chi. Atėjo laikas ir savo rankomis juos 'sukurti'. 

Ir ką gi...

2015 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

Karamelinis obuolių pyragas / Caramel Apple Cake


Drėgnas, karamelinis obuolių pyragas.


Beatos kepinių knygą turiu apie tris metus ir tik visai neseniai pradėjau iš jos kažką kepti. Keletą receptų jau įveikiau. Visai neblogi rezultatai, todėl bandau toliau. 

Skanus ir šis pyragas, drėgnas, nėra labai saldus (ko bijojau), visai neblogas. Svarbiausia, šiek tiek kitoks, karamelinis! Dar tokio obuolių pyrago ragauti nebuvo tekę, o ir užsigulėjusios spintelės atsargos šaukėsi gelbėjamos. 

2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Svogūnų žiedai alaus tešloje / Beer Battered Onion Rings


Karšti, traškūs svogūnų žiedai alaus tešloje. 


Šiandien vakare prie televizorių ekranų sėdės ne tik visa Lietuva, bet ir daugybę po pasaulį pabirusių lietuvių. Krepšinis, alus, reikia ir užkandžių... Siūlau labai vyrišką užkandį, bet gal patiks ir moterims (chi, chi) - svogūnų žiedai alaus tešloje! 

Didžiausias netikėtumas man buvo ne pats svogūnų skonis (skanu, žinoma), bet tai kad mano vyras, kuris jau daugiau nei 30 metų dievagojasi ir svogūnų nevalgo visiškai, šituos svogūnų žiedus valgė nesivaipydamas. Negalėjau patikėti savo akimis. Chi chi. Matyt, tai tikrai nebloga užkanda vyrams!

2015 m. rugsėjo 18 d., penktadienis

Sausainių, maskarponės ir persikų tortas / Cookie, Mascarpone & Peach Layer Cake


Minkštas, ne per saldus, gaivus, nekeptas tortas su kakaviniais sausainiais, maskarpone ir persikais. 


Ateinu su sensacija. Sensacija man, ne kitiems. Visada labai įtariai žiūrėjau į sausainių tortus. Įsivaizdavau, kad skonis labai paprastas, pagrindas kietas, o tokie tortai tikrai ne man. Tačiau pamačiusi šį tortą,  vis dėlto negalėjau atsilaikyti, susigundžiau pamėginti. 

Juk turėjau bent kartą pabandyti ir paragauti. Nepatikėsit (o gal), skonis nuostabus. Labai patiko kakavinių sausainių darna su gaiviais persikais ir švelniu kremu. Sausainiai minkštučiai, o ir prie kitų torto dalių nėra, ko prikibti. Tai vienas geresnių (jei ne vienas geriausių) tortų, ir vienas greičiausiai suvalgytų. Chi chi.

2015 m. rugsėjo 17 d., ketvirtadienis

Migdoliniai Biscotti / Almond Biscotti


Klasikiniai itališki biscotti sausainiai su migdolais. 


Visad maniau, jog iškepti biscotti sausainius nėra paprasta. Gal dėl prabangaus, aristokratiškai skambančio jų pavadinimo 'biscotti', gal dėl itališkų šaknų, ar dėl sausainių kepimo būdo (dukart kepti sausainiai). Tiksliai nežinau, tačiau tikrai baiminausi. Todėl kai pirmąkart juos ištraukiau iš orkaitės, gražiai supjausčiau riekelėmis, šokinėjau iš laimės. O kai paragavau, laimės buvo dar daugiau. Puikiai suderinti skoniai. Laaabai patiko.

2015 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Cukinijų keksiukai su šokoladu ir riešutais / Zucchini Chocolate Chip Muffins



Minkšti, purūs cukinijų keksiukai su šokolado gabaliukais ir graikiniais riešutais. 


Pagaliau turiu dar vieną labai skanių keksiukų receptą. Minkšti, purūs, viduje šokolado lašeliai ir graikiniai riešutai! Gėris. 

2015 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

Šokoladinis Nutella tortas / Chocolate Nutella Cake


Šokoladinis, drėgnas, minkštas tortas su grietinėlės ir Nutella pertepimu. 


Kalbant apie tortus, aš labai atsargiai žiūriu į užsienietiškus jų receptus. Nemėgstu labai storų biskvitų, plono kremo sluoksnio, o ir superinės nuotraukos kartais būna apgaulingos. Kalbu iš savo patirties. Esu turėjusi tikrai didelių nusivylimų: gigantiškų sausų tortų, deformuotų, sugriuvusių ir 'išplaukusių'. Chi chi. Dabar juokinga, o tuomet buvo labai graudu. Chi chi. Tiek stengiesi, o rezultatas ne tik, kad neprilygsta toms nuotraukoms, bet ir primena tragediją. Šypt.

Taigi, pamačiusi šio torto receptą ir vėl puikias torto nuotraukas, atidžiai ištyrinėjau receptą, skaičiavau, mąsčiau, kaip pagaminti plonesnius biskvitus, abejojau, abejojau, bet galiausiai, išdrįsau. Labai suintrigavo Nutella ir grietinėlės kremas. Anksčiau tokio torto su tokiu pertepimu nebuvau mačiusi ir ragavusi. Šiek tiek su nerimu ir nepasitikėjimu, tačiau nusprendžiau tortą kepti.

2015 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Plėšomas cinamono juostelių pyragas / Cinnamon Pull-Apart Bread


Mielinis plėšomas cinamono juostelių pyragas. 


Po plėšomos picos pasisekimo, žinojau, kad būtinai mėginsiu ir saldų plėšomo pyrago variantą. Jau numaniau, jog rezultatas bus taip pat puikus. Ir tikrai taip, pyragas laaaabai skanus, juostelė po juostelės ir vienu prisėdimu daugiau nei pusės pyrago neliko. Chi chi. Kai taip nutinka, dažniausiai būnu rami ir receptą įvardinu 'tobulu' ar bent jau labai arti to. Tuščia lėkštė, mano akimis, geriausias patiekalo įvertinimas. Na, dar lydimieji garsai: 'mmm, vau, ohoho', taipogi. Šis kepinys ir buvo palydėtas 'mmmm' skambesiu. 

Kaip ir viskas būtų puiku. Beeeet... 

Printfriendly