2015 m. spalio 20 d., antradienis

Grilinta vištiena su bulvių, pupelių ir svogūnų salotomis / Grilled Chicken & Potato, Green Bean and Onion Salad


Labai skani, sultinga, minkšta kepta vištiena su sočiom bulvių, šparaginių pupelių ir mėlynojo svogūno salotomis.


Ateinu pasidalinti puikiu pietų ar vakarienės patiekalu. Bulvių, pupelių ir svogūno salotos mūsų jau pamėgtos ir gaminamos ne pirmą kartą. Vištieną atradau visai neseniai. Super paprastas paruošimas, vos keli ingredientai, bet rezultatas maloniai stebina - minkšta, sultinga mėsa. Mums labai patiko, todėl skubu dalintis. Gal susigundysit?

2015 m. spalio 19 d., pirmadienis

Blynai su šokolado gabaliukais / Chocolate Chip Buttermilk Pancakes


Purūs, minkšti kefyro blynai su šokolado gabaliukais.


Blynai, blyneliai. Dar vieni. Su šokolado gabaliukais. Labai neprasti, purūs, minkštučiai, labai skanūs! 

2015 m. spalio 17 d., šeštadienis

Airiška sodos duona su razinomis / Irish Soda Bread with Raisins


Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.


Tai nebe pirma mano kepta airiška sodos duona. Labai seniai esu kepusi tradicinę, paprastą sodos duoną. Tik tada aš ja taip nesidžiaugiau, kaip šita. Labai skani, labai kvapni, šiek tiek saldi duonelė. Be viso to, greitai, lengvai paruošiama be kildinimo ir ilgo minkymo. 


2015 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

Makaronai su sūriu / Mac and Cheese


Labai skanūs kepti makaronai su sūriu ir traškia plutele.


Žmonės kalba, o karavanas eina toliau. Šiandien siūlau fantastišką patiekalą pietums - makaronai su sūriu. Puikus sūrių balansas, traški plutelė, itališkas polėkis - pančeta. Man super derinys. Padažo tiek, kiek reikia: nei per daug, nei per mažai.

Apskritai, puikus patiekalas - paruošiamas greitai, lengvai, skonis labai geras. Ko daugiau norėti iš recepto?

2015 m. spalio 14 d., trečiadienis

Tiramisu tortas / Tiramisu Cake


Tiramisu tortas pagal Beatos receptą.


Toliau tęsiu savo planus: kepti naujus tortus ir bandyti Beatos kepinių receptus. Šį kartą Tiramisu tortas. Vaje vaje, seniai tiek darbelio neturėjau su tortu. Gana lepus ir sudėtingas biskvitas, nemažai žingsnių, ne tiek labai sunkių, kiek užimančių laiko. Todėl visai nestebina, kodėl šeši Beatos knygos puslapiai skirti vien šiam tortui. Yra ką pasakyti...  

2015 m. spalio 13 d., antradienis

Kefyro blynai su mėlynėmis / Blueberry Buttermilk Pancakes


Purūs, minkšti kefyro blynai su mėlynėmis ir kvapniu apelsino žievelės tvistu.


Mūsų šeimoje šiuo metu nauja manija - blynai. Kepu savaitgaliais, kartais ir dažniau. Kiekvieną kartą bandau kažką naujo, keičiu ingredientus, priedus. Dar nenusivylėm nė vienais blynais, priešingai, kuo toliau, tuo blynai skanesni, o ir mano kepimo technika žymiai pagerėjo. Pagaliau moku kepti nuostabius, skanius ir gražius blynus! 

Visada norėjau mokėti tokius blynus kepti: storus, išsipūtusius, gražiai apskrudusius, neriebaluotus. Tešlą maišydavau iš akies, paprasčiausią: miltai, kiaušiniai, pienas. Kaitrą dažnai reguliuodavau, aliejaus negailėdavau, o rezultate gaudavosi prėski, riebaluoti, paprasti, visai neminkšti blynai. Su laiku, vadovaudamasi receptais ir kitų patarimais blynai gaudavosi vis geresni ir skanesni. Su kiekviena nauja blynų partija, vis kažką naujo išmokstu ir tuo labai džiaugiuosi. Dabar šeimyna pamačiusi, jog mama maišo blynų tešlą, spirgėte spirga ir nekantriai laukia pirmos blynų keptuvės. Blynai dingsta akimirksniu...

Šie kefyro blynai su mėlynėmis - labai skanūs, purūs (kas be ko) su mėlynėmis ir slaptu ingredientu - apelsino žievele. Ji nėra būtina, galima keisti ir citrina, tačiau labai puikiai papildo ir sujungia visus skonius. Man tobula.

2015 m. spalio 12 d., pirmadienis

Kuskuso salotos / Couscous Salad


Skanios, gaivios, šviežios kuskuso salotos su pomidorais, agurkais ir avinžirniais.


Kadangi sulaukiau palaikymo ir prašymų pasidalinti ne tik saldžiais receptais, bet ir įprastu maistu nuo šiol kartkartėmis tą ir padarysiu. Šiek tiek plačiau atversiu savo virtuvės duris ir pasidalinsiu mūsų šeimos kasdieniniu (gal ir šventiniu) meniu. Labai mėgstu eksperimentuoti, bandyti ne tik naujus kepinių, bet ir kitų patiekalų receptus. Taip mėgstu, jog kas savaitę išmėginu bent keletą naujų receptų, o kartais išeinu iš proto ir išbandau penkis ar visus dešimt. Nemėgstu valgyti nuobodžiai, mėgstu ragauti, eksperimentuoti, susipažinti su kitų šalių virtuvėmis. Mūsų racione daug makaronų, mėsos, žuvies patiekalų. Dažnai maišau naujas salotas, darau užkandėles. Ragaujam, džiaugiamės, kritikuojam. Na, su laiku pamatysite ir tikiuosi atrasite skanių idėjų, pamėgsite taip, kaip mėgstame mes. 

Kol kas dalinuosi sveikuolišku, šviežių kuskuso salotų receptu. Reikia apšilti ir apsiprasti su naujais darbais ir tikslais. 

Salotos - skanios, gaivios, šviežios, maistingos. Labiausiai jose man patinka avinžirniai ir perlinis kuskusas. Yummy. 

2015 m. spalio 11 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai su lazdynų riešutais / Oatmeal Hazelnut Cookies


Labai skanūs avižiniai sausainiai su lazdynų riešutais.


Avižiniai sausainiai buvo kažkada mano labai mėgti ir turbūt dažniausiai kepti sausainiai. Išbandžiau ne vieną receptą ir ne vieną skonių derinį: razinos, kokosai, įvairios sėklos. Bet niekada neragavau avižinių sausainių su lazdynų riešutais, todėl šis receptas suintrigavo. Nenusivyliau. Gavosi labai skanūs sausainiai, be trūkumų. Lazdynų riešutai juose man malonus atradimas. 

2015 m. spalio 10 d., šeštadienis

Mielinis pyragas su varške ir slyvomis / Yeast Cake with Plums and Curd Cheese


Kvapnus, minkštas, saldus mielinis pyragas su varškės-balto šokolado įdaru ir slyvomis.


Pyragas labai turtingo skonio: balto šokolado saldumas, slyvų rūgštumas, citrinos, vanilės kvapnumas, varškė ir mielinis, minkštas pyrago pagrindas. Puikus balansas. Nieko nei neatimti, nei pridėti. 

2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Kalmarų salotos / Calamari Salad


Įdomios kalmarų salotos su rukola, pomidorais ir citrinų/alyvuogių užpilu.


Nors tokių receptų nemėgstu čia skelbti, tačiau šį kartą padarysiu išimtį. Aš dievinu jūros gėrybes. Pamačiusi šių salotų receptą, tiek jų užsigeidžiau, jog teko palakstyti po parduotuves ir paieškoti kalmarų. Labai spirgėjau, labai norėjau. Gerai, kad salotos pavyko visai neblogai. Man labai skanu. Čia susipina daug įvairių skonių: citrinos rūgštumas, rukolos kartumas, pomidorų saldumas, gaivumas, alyvuogių ir kaparėlių sūrumas. Visa skonių paletė. Ir aišku, kalmarai. Tie, kas mėgsta jūros gėrybes ir kitus išvardintus produktus (rukolą, alyvuoges, kaparėlius, nes tikrai ne visi yra jų fanai), manau džiaugsis šiomis salotomis. 


2015 m. spalio 7 d., trečiadienis

Angliški sausainiai su šokoladu / Chocolate Heavies


Trapūs, sluoksniuoti, angliški sausainiai iš Sasekso su moderniu prieskoniu - šokolado gabaliukais.


Praeitą savaitę iššniukštinėjau savo miestelio biblioteką (pagaliau!). Labai mažytė, knygų pasirinkimas, deja, pasirodė ribotas. Ko norėti, skaityk, kaimo biblioteka. Teks taikytis. Tačiau puikiai pritaikyta vaikams, net patiems mažiausiems. Erdvė vaikams skaityti, pažaisti, susiburti. Džiaugiausi, jog galiu viena akimi peržvelgti kulinarines knygas, o kita susekti tarp žaislų ir knygų 'pasiklydusią' dukrą. Ir lentynų išplanavimas neblogas: kulinarinės knygos tiesiai priešais atvirą erdvę vaikams. Viskas kaip ant delno. Apgalvota.

Radau keletą kepinių knygų temomis, kurios jau kurį laiką nedavė man ramybės: Angliški kepiniai ir duonos kepimas. Jei konkrečiau Paul Hollywood 'British Baking' ir James Morton 'Brilliant Bread'. Apie duoną, jos kepimą ir J. Morton knygą bus dar progos pakalbėti. O vat šiandien pristatau pirmą kepinuką iš Angliškų kepinių knygos.


2015 m. spalio 3 d., šeštadienis

Varškės blynai / Cottage Cheese Pancakes


Purūs, minkšti, saldūs, tirpstantys burnoje varškės blynai.


Ką galiu pasakyti apie šiuos blynus? Jie puikūs. Purūs, tirpstantys burnoje, saldūs, bet ne per daug. Įtiks visiems. 

2015 m. spalio 2 d., penktadienis

Šokoladinis tortas su avietėmis / Chocolate Raspberry Cake


Labai šokoladinis tortas su aviečių skonio grietinėlės-jogurto pertepimu.


Vykdau savo planus - bandyti naujus tortus. Dar ir proga graži pasitaikė - ketvirtosios vestuvių metinės. Gera, šilta ir ramu širdyje. Myliu. O kad būtų saldžiau, tortukas. 

Šis tortas - tai dviejų tortų junginys: labai vykusio velniškai šokoladinio torto ir visiškai tragiško torto su avietėmis. Istorija tokia, jog prieš metus (negaliu patikėti, kad jau prabėgo metai) viename angliškame žurnale pamačiau šokoladinio torto su avietėmis receptą. Labai susižavėjau jo išvaizda. Aišku, tobulomis nuotraukomis. Išbandžiau, dariau pagal receptą: kremas be želatinos, tortą formuoti reikėjo tiesiog, ant serviravimo indo be tortinės šonų. Atrodė, bus puikus tortas ir pavyks atkurti tą tobulą paveiksliuką ir man. Pavyko. Dešimčiai minučių. O tada kremas išbėgo pro šonus ir tortas visiškai sugriuvo. Buvau labai nusivylusi. Tortą, kiek išėjo, pavyko išgelbėti ir sudėti į tortinę. Ir nors nuotaikos nebuvo pačios geriausios, bet torto skonis užstrigo atminty. Labai neblogas, ypač kremo. 

Užfiksavau receptą, įsidėjau į aplanką 'Dar kartą išbandyti' ir pagaliau, radau laiko dar kartą su juo padirbėti. 

Printfriendly